Hoe maak je een Referral Vermeld in je sollicitatiebrief

Posted on

Hoe maak je een Referral Vermeld in je sollicitatiebrief

Als je iemand bij een bedrijf of iemand met een sterke verbinding met een bedrijf leren kennen, kan het nuttig zijn om ze te vermelden in je sollicitatiebrief wanneer u een aanvraag voor een baan. Het hebben van een doorverwijzing kunt u zich onderscheiden van de menigte als je zoeken naar een baan bent.

Te vermelden dat je doorverwezen door iemand is als het krijgen van een referentie voor een werknemer van tevoren. Het inhuren van managers en recruiters zal waarschijnlijk neem een kijkje op de kandidaten met wie ze delen een onderling contact, en voor goede reden: studies hebben aangetoond dat het inhuren door de werknemer verwijzingen resulteert in sneller, goedkoper, effectiever inhuren van te vertrouwen op vacaturesites.

Referral huurt ook de neiging om op snelheid te komen sneller fit in beter, en verblijf met het bedrijf langer.

Tip: vermelding van uw verwijzing en gedeelde verbinding in je sollicitatiebrief kan het verschil maken in het helpen van uw aanvraag worden opgemerkt door potentiële werkgevers.

Het geeft ook de personeelsmanager een aantal context voor uw werk achtergrond en biedt extra informatie over jou.

Wat is een Referral sollicitatiebrief?

Een verwijzing begeleidende brief maakt melding van een onderlinge verbinding bij het solliciteren naar een baan. U zou kunnen worden doorverwezen door een collega, een vriend, een medewerker van het bedrijf dat u geïnteresseerd bent in, een klant of leverancier, of zelfs uw college carrière kantoor.

De voordelen van wordt genoemd

Verwezen kandidaten zijn een belangrijke bron van nieuwe medewerkers, en veel werkgevers actief op zoek naar verwijzingen bij het huren voor open posities. 3 Zelfs als een bedrijf een formele werknemer referral programma niet heeft, zijn verwijzingen die meestal verwelkomd als een manier om het inhuren van proces te versnellen en veilig sterke kandidaten voor de beschikbare banen.

Het hebben van een verwijzing naam te vermelden in je sollicitatiebrief helpt de hiring manager inzicht in de gedeelde verbinding die je hebt met hen of hun werkgever. Een verwijzing helpt ook betrekking hebben uw ervaringen om de open positie en, afhankelijk van hoe jij de verwijzer, kan enig inzicht in hoe goed je zou kunnen passen in bij het bedrijf te bieden.

Je sollicitatiebrief biedt ook een gelegenheid om even benadrukken uw onderwijs, vaardigheden en kwalificaties voor de baan. Naast de vermelding van uw verwijzing, krijg je de kans om een ​​paar specifieke voorbeelden van toe te voegen hebben waarom u de beste kandidaat voor de positie en delen andere details die niet op je CV.

Wie om te vragen om een ​​Referral

Er zijn veel verschillende manieren om te worden doorverwezen naar een baan. Een aansluiting bij een bedrijf kan onderzoeken of u een belang in het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Het kan zijn dat je verbonden bent met een werknemer op LinkedIn. Voordat u een aanvraag voor een baan, een kijkje nemen om te zien wie je kent bij de organisatie.

Opmerking: De verwijzing hoeft niet een bedrijf verbinding. U kunt iedereen die je kent vragen bij het bedrijf of die een contactpersoon bij het bedrijf als ze je zou aanraden voor een baan.

Zorg ervoor dat u met de individuele van tevoren en vragen of ze bereid zijn om u een verwijzing geven . Zelfs als je zeker weet zouden ze instaan voor u, het geven van een mogelijke doorverwijzing van de heads-up zorgt ervoor dat ze bereid en in staat om de best mogelijke aanbeveling te bieden zal zijn, gezien de functie-eisen.

U kunt sturen een brief of e-mail vragen om een verwijzing , waarin zij de tijd en gelegenheid om na te denken over wat zij voor u kan doen, en hoe verder te gaan geeft. Het vragen schriftelijk geeft ook voor de verbinding een uit als ze niet comfortabel verwijzen u.

Hoe maak je een Referral Mention

  • Vermeld die verwijst u. Wanneer u gebruik maken van een  verwijzing in je sollicitatiebrief , noem ze in de eerste paragraaf. Neem de individuele met naam en beschrijf je verbinding met hen ook.
  • Leg uit hoe je de persoon te leren kennen. Geef een korte verslag van hoe je de persoon kent, en uitleggen hoe ze kwamen vertrouwd met uw werk kwalificaties en vaardigheden te zijn.
  • Beschrijf waarom ze je bevelen. Als de persoon aanbevolen dat u een aanvraag voor deze bijzondere positie van de gelegenheid gebruik om te vermelden waarom zij u onderschrijven. Welke specifieke kwaliteiten van jou maakte ze denken dat je een goede pasvorm voor het bedrijf en voor de baan zou zijn? Wat heb je aan het bedrijf te bieden?

Hier is een voorbeeld van een inleidende paragraaf te vermelden dat de kandidaat is doorverwezen door een collega:

Voorbeeld: Mijn collega Amy Smith aanbevolen dat ik rechtstreeks contact met u over de vertegenwoordiger positie bij ABC, Inc. Amy en ik hebben nauw in de industrie werkte vele jaren, en ze dacht dat het bedrijf zou een goede pasvorm voor mijn stijl en ervaring in de verkoop. Zij wees erop dat als een succesvolle, bekroonde verkoper, zou ik een uitstekende aanvulling op het team van ABC, Inc. zijn

Tips voor het schrijven van een Referral sollicitatiebrief

Name-dropping komt niet vanzelf tot sommige mensen, vooral als je al worstelen met hoe om te schrijven over je prestaties en verkopen uzelf op een personeelsmanager. Ook al is het een uitdaging zou kunnen zijn, wordt verwezen naar een baan kan je een boost op de concurrentie te geven. Op zijn minst moet het helpen u op weg in aanmerking komen voor een interview. In het beste geval kan het u een voet tussen de deur die kan leiden tot een jobaanbieding te geven.

Beoordeling voorbeelden. Als u niet zeker weet wat te schrijven, helpt het om te kijken naar voorbeelden van sollicitatiebrieven, maar je wilt maat van uw brief aan uw specifieke persoonlijke en professionele omstandigheden aan te passen.

Vermeld de verwijzing vooraf. Vergeet niet om een korte vermelding van uw verwijzing en aanbeveling bevatten meteen in je sollicitatiebrief. Deze strategie zet de verwijzing aan de voorzijde van de geest van de lezer, waardoor ze context voor de informatie die volgt.

Maak de beste eerste indruk. Uit te breiden op uw sterke punten en waarom je de beste kandidaat voor de job. Je sollicitatiebrief biedt een kans om een goede eerste indruk te maken, want het is waarschijnlijk het eerste wat een personeelsmanager ziet, misschien zelfs voordat je CV.

Deel je prestaties. Vermelding korte voorbeelden van je successen in de werkplaats om te bewijzen dat jij de meest geschikte persoon voor de job.

Proeflezen uw brief zorgvuldig. Zoals bij alle zakelijke correspondentie, zorg ervoor dat u uw sollicitatiebrief voor de juiste spelling en grammatica nagelezen, en controleren of de informatie wedstrijden in alle documenten die u indient.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *