Beste technieken voor een succesvol sollicitatiegesprek

Posted on

Beste technieken voor een succesvol sollicitatiegesprek

Als je voor een baan solliciteert, kunnen de kleine dingen een groot verschil maken. Zelfs een kleine fout kan je een jobaanbieding kosten. Neem de tijd om je voor te bereiden, zodat je de best mogelijke indruk kunt maken bij elk sollicitatiegesprek dat je voert.

Deze interviewtechnieken behandelen alle basisprincipes die je nodig hebt om je interviewtechniek op te poetsen en een sollicitatiegesprek te halen. Van het bekijken van het bedrijf tot het sturen van een bedankbriefje voor een sollicitatiegesprek, maak van uw ontmoeting met de personeelsmanager een succes van begin tot eind.

Verbeter uw interviewtechniek

Een sollicitatiegesprek geeft je de kans om te schitteren. Wat u zegt en doet, zal u ofwel naar de volgende ronde van overweging voor een baan brengen of u uit de strijd halen.

Kleed je voor een geslaagd sollicitatiegesprek

De eerste indruk die u op een potentiële werkgever maakt, kan een groot verschil maken in de uitkomst van uw sollicitatiegesprek. Het eerste oordeel dat een interviewer maakt, zal gebaseerd zijn op hoe je eruit ziet en wat je draagt. Daarom is het altijd belangrijk om je gepast te kleden voor een sollicitatiegesprek. Wat gepast is, verschilt per werkgever, dus je moet een outfit uitkiezen die past bij waar je aangenomen wilt worden.

Verbeter je sollicitatievaardigheden

Tijdens een sollicitatiegesprek zijn uw vermogen om met de interviewer te communiceren en uw gedachten te verwoorden net zo belangrijke factoren om de baan te krijgen als de kwalificaties die op uw cv staan ​​vermeld. Neem de tijd voor het sollicitatiegesprek om ervoor te zorgen dat je sollicitatievaardigheden net zo klaar zijn als je cv.

Minimaliseer sollicitatiestress

Interviews kunnen stressvol zijn, zelfs als je een professional bent die veel van hen heeft gedaan. Er zijn technieken die u kunt gebruiken om stress voor en tijdens uw sollicitatiegesprekken tot een minimum te beperken, en strategieën die u kunt gebruiken om de angst die gepaard kan gaan met uw zoektocht naar een baan te verminderen. Het zal het veel gemakkelijker maken om het interview te beheren als u zich niet gestrest voelt.

Maak de beste eerste indruk

Een eerste indruk doet er echt toe, en veel tijd om een ​​goede indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek is er niet. Vanaf het moment dat je de receptioniste begroet tot het moment dat je het gebouw verlaat, word je beoordeeld als een potentiële nieuwe medewerker. Het is belangrijk om iedereen die je ontmoet een zo goed mogelijke indruk achter te laten.

Verkoop jezelf aan de interviewer

Wanneer u een sollicitatiegesprek voert, is het aan u om uw kwalificaties en referenties aan de personeelsmanager te verkopen. Je moet de interviewer ook laten zien dat je goed bij zowel de functie als de organisatie past. Met wat voorbereiding kun je jezelf presenteren als een kandidaat die elke organisatie graag zou willen aannemen. Door je best te doen om de personeelsmanager aan je zijde te krijgen, kun je aangenomen worden.

Wat te doen als je introvert bent?

Interviews kunnen een hele uitdaging zijn als je introvert bent, maar er zijn technieken om introverte mensen te laten schitteren tijdens sollicitatiegesprekken, waaronder hoe je een sollicitatiegesprek voorbereidt en afhandelt, en hoe je je introverte kwaliteiten kunt verkopen.

Neem de tijd om je te bedanken na het interview

De tijd nemen om je te bedanken na een sollicitatiegesprek is niet alleen een goede sollicitatie-etiquette. Het versterkt ook je interesse in de functie en laat de interviewer zien dat je uitstekende follow-upvaardigheden hebt. Gebruik uw bedankbrief ook om eventuele problemen en zorgen die tijdens het interview naar voren zijn gekomen aan te pakken.

Oefen sollicitatiegesprekken

Als u de tijd neemt om typische sollicitatievragen die u waarschijnlijk tijdens een sollicitatiegesprek wordt gesteld, door te nemen, krijgt u een kader voor uw antwoorden. Het zal ook je uitgeputte zenuwen kalmeren, omdat je niet naar een antwoord zult klauteren terwijl je in de hete stoel van het interview zit.

Oefen het interviewen van tevoren met een vriend of familielid, en het zal veel gemakkelijker zijn als je daadwerkelijk een sollicitatiegesprek hebt.

Gebruik uw netwerkcontacten

Wie je kent bij het bedrijf waarmee je solliciteert, doet er echt toe. Uw connecties kunnen u doorverwijzen naar een baan, voorkennis over het bedrijf verstrekken en u vertellen wat u tijdens het gesprek kunt verwachten.

Bekijk het bedrijf

Hoeveel weet u over het bedrijf dat zojuist contact met u heeft opgenomen om een ​​interview te plannen? Het zou voldoende moeten zijn, en alle informatie die je nodig hebt is online beschikbaar. Krijg de inside scoop over de bedrijfscultuur en gebruik uw connecties om een ​​interviewvoordeel te krijgen.

Wees voorbereid op een telefonisch interview

Terwijl u actief op zoek bent naar een baan, is het belangrijk om op korte termijn voorbereid te zijn op een telefonisch interview. Je weet nooit wanneer een recruiter of een netwerkcontact zou kunnen bellen en vragen of je tijd hebt om over een baan te praten.

Een groepsinterview afhandelen

Interviewen met één persoon is al moeilijk genoeg, maar het is nog moeilijker als je moet interviewen met een groep (of panel) interviewers.

Interview tijdens het eten

Door u mee te nemen naar uw ontbijt, lunch of diner, krijgt de interviewer de kans om uw communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden te testen, evenals uw tafelmanieren, in een meer informele omgeving dan in een kantooromgeving. Hier leest u hoe u een interview tijdens het eten afhandelt, inclusief wat u moet bestellen, de etiquette van een eetinterview, wie betaalt en meer tips voor het interviewen tijdens een kopje koffie of een maaltijd.

Vermijd deze sollicitatiefouten

Wat moet je niet doen bij een sollicitatiegesprek? Bekijk de meest voorkomende fouten, blunders en fouten bij sollicitatiegesprekken die een kandidaat voor een baan kan maken. Sommigen van hen zijn klein; anderen kunnen uw kansen om aangenomen te worden maken of breken. Neem dan de tijd om je voor te bereiden op je sollicitatiegesprek, zodat je na afloop niet hoeft te stressen over hoe het ging.

Meer sollicitatiegesprektechnieken om u te helpen aangenomen te worden

Bekijk meer tips voor telefonische interviews, tweede interviews, lunch- en dinerinterviews, gedragsinterviews, interviewen in het openbaar, oefeninterviews en aanvullend advies voor het succes van een interview.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *