Algemeen Thank You Letter Monsters en schrijftips

Posted on

Algemeen Thank You Letter Monsters en schrijftips

Dank u brieven, elegantie en oprecht geschreven, zijn essentieel in de zakenwereld. Of een voormalige baas je heeft gegeven een referentie, is een bedrijf contact met u aan te raden om hun werkgever, heeft een collega u geholpen met een project of een potentiële nieuwe baas heeft je gewoon geïnterviewd voor een positie, is het belangrijk om de tijd te nemen om danken iedereen die je helpt met je carrière of zoeken naar een baan.

Dank u letters zijn een geweldige manier om uw appreciatie voor hulp van mensen uit te drukken. Maar ze kunnen je ook helpen bij een aantal manieren. Een dank je brief kan u helpen om contact met iemand in uw netwerk te onderhouden. Het kan u helpen een personeelsmanager eraan herinneren waarom je een goede pasvorm voor een positie. Het kan ook uw leidinggevende laten zien dat je professioneel en beleefd zijn.

Zorg ervoor dat u weet zowel wat te zeggen in uw brief, en ook of u uw notitie als een e-mail, brief of kaart. Zeggen de juiste dingen met de juiste formaat zal indruk maken op de ontvanger, en maak hem of haar zich gewaardeerd voelen.

E-mail vs. Papier vs. Notecard bedankjes

Hoe sturen u uw bedankbrief hangt af van vele factoren. E-mail is zo’n beetje de standaard voor zakelijke communicatie deze dagen. Als een snelle follow-up van essentieel belang is – bijvoorbeeld als u wilt bedanken voor de kans van een sollicitatiegesprek voor de verhuur commissie maakt haar besluit – e-mail is de weg te gaan.

Print dank u letters kan de vorm aannemen van een informeel, met de hand geschreven notitie of een formele, getypte letter nemen. Hoe schrijf je de brief moet uw begrip van het bedrijf en de persoon die u bedanken tonen. Als je weet dat je de tijd om uw dank doorsturen per e-mail hebben, een schriftelijke dank je laat zien dat je een extra stap om uw appreciatie te tonen hebt genomen.

Meer traditionele bedrijven vaak de voorkeur ofwel een getypte brief of een handgeschreven notitie. Echter, als u wilt uw bericht van dank echt personaliseren (bijvoorbeeld als je een collega aan wie je hebt gewerkt voor jaar bedanken), overweeg dan een handgeschreven kaart.

Wat moet worden vermeld in een dank je brief

Het maakt niet uit welke vorm je gebruikt om je bedankbriefje sturen, zijn er bepaalde onderdelen die u moet altijd bevatten.

Mailadres van de persoon op de juiste wijze. Aan het begin van de brief, het adres van de persoon met een goede begroeting, zoals “Geachte Heer Achternaam.” Of “Dear Voornaam.” Als je de persoon goed kent, gebruik dan de persoon voornaam. Anders adres hem of haar als de heer, mevrouw, of een andere geschikte titel.

Zeg dank je wel. Maak kennis met de punt van uw notitie snel. Zeg de woorden “dank u” in de eerste zin of twee, zodat de persoon weet waarom je schrijft. Als u een e-mail verstuurt, moet de woorden “dank u” in de onderwerpregel ook.

Geef (sommige) bijzonderheden. Zorg ervoor dat u aangeven wat je zegt dank u voor. Ga naar een beetje van detail, zodat de persoon begrijpt precies wat je waardeert. Bijvoorbeeld, als je een woord van dank aan iemand die je baan advies gaf, precies uitleggen wat je gevonden meest nuttig te zijn. Als u een woord van dank na een sollicitatiegesprek, herinneren aan de persoon van een bepaald moment uit het interview (of herinner hem of haar waarom je een goede pasvorm voor de baan). Een beetje van detail laat zien van de persoon wat je echt waarderen, en waarom.

Zeg nogmaals bedankt. Vóór de ondertekening van af, herhalen uw waardering.

Afmelden. Gebruik een geschikte afsluiting, zoals “Best,” of “Sincerely.” Eindigen dan met uw handtekening (handgeschreven en getypte als het een brief, handgeschreven als het een kaart, en typte als het een e-mail).

Tips voor het schrijven van een Thank You Letter

Stuur dan zo spoedig mogelijk. Schrijf en stuur uw notitie zo snel mogelijk. Wacht niet langer in het verzenden van uw dank, vooral na een sollicitatiegesprek. Niet het verzenden van een dank je brief na een interview kunnen kwetsen uw kansen op het krijgen van ingehuurd.

Wees positief maar oprecht. Vertel hoe dankbaar, maar ga niet overboord. Mensen kunnen vertellen wanneer een dank u opmerking is onoprecht. Bijvoorbeeld, als je een werkgever bedanken na ontslag uit een baan, moet u uw dank uit te spreken, en zich richten op wat u graag over die er werken. Echter, niet liegen en zeggen dat je hield van alles wat als je niet echt. Focus op de positieve, maar liegen niet.

Personaliseer elke letter. Personaliseer elke dank je brief die u verzendt. Bijvoorbeeld, als u sturen dank u nota’s aan iedereen die je geïnterviewd voor een baan, iets toevoegen aan elke noot over uw specifieke gesprek met elke persoon. Niet zomaar kopiëren en plakken van dezelfde boodschap voor elke persoon – dit zal overkomen als onoprecht.

Hou het kort. Dank je notities moet kort zijn. Houd uw notitie niet langer dan een paar beknopte paragrafen.

Bewerken, te bewerken, te bewerken. Een bedankje op de werkvloer moet professioneel zijn. Dit betekent dat het moet goed worden geschreven en foutloos. Proeflees uw brief zorgvuldig voordat u het verzendt.

Sample General Thank You Letter

Dit is een voorbeeld van een algemeen dank je brief.

Jason Jones
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jason.jones@email.com

1 september 2018

Cedric Lee
Account Manager
Acme Verhuur
123 Zaken Rd.
Zakelijke City, NY 54321

Geachte heer Lee:

Ik hoop dat het goed gaat met je. Ik wilde alleen maar zeggen dank je wel voor het schrijven van mij een brief van referentie voor de baan bij Acme Retail.

Ik waardeer je de tijd om de brief te schrijven nemen. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat ik een tweede gesprek met het bedrijf volgende week! Ik zal u laten weten hoe het gaat.

Nogmaals, dank je wel. Ik waardeer uw hulp met mijn zoektocht naar een baan.

Beste wensen,

Jason Jones [handtekening]

Jason Jones

E-mail dank je brief Sample

Bij het versturen van een e-mail schrijven, in tegenstelling tot een traditionele mail verzonden is, is er geen noodzaak om uw retouradres of uw adres aan het begin van het bericht toe te voegen. Geef gewoon uw contactgegevens in uw handtekening.

Onderwerp: Dank je wel!

Geachte mevrouw Lee,

Ik wil jullie bedanken voor de onmisbare steun die u tijdens mijn recente carrière zoeken naar mij voorzien.

Toen ik begon met deze zoekopdracht, ik had heel weinig idee hoe om te gaan over – of in het bijzonder, hoe je netwerk om nieuwe banen te ontdekken. De informatie en adviezen die u gaf (en in het bijzonder, de lijst met contacten die u gedeeld met mij) maakte het verschil in mij helpen om mijn zoektocht naar een baan te concentreren.

Ik ben blij te kunnen melden dat ik net een nieuwe positie met ACME Auto hebben geaccepteerd! Nogmaals, ik dank u zo zeer. Ik waardeer uw vrijgevigheid.

Vriendelijke groet,

Terry Lau
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
terry.lau@email.com

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *