Hoe maak je een carrière keuze wanneer u onbeslist

Posted on

Hoe maak je een carrière keuze wanneer u onbeslist

Met duizenden opties, hoe gaat u een carrière te kiezen  die het beste bij jou? Als je geen idee wat je wilt doen, kan de taak onoverkomelijk lijken. Gelukkig is het niet. Volg een georganiseerd proces en u zult uw kansen op het maken van een goede beslissing te vergroten.

Assess Yourself

Voordat u de juiste carrière kan kiezen, moet je leren over jezelf. Uw waarden, belangen, soft skills en vaardigheden, in combinatie met uw persoonlijkheid, maken sommige beroepen een goede pasvorm voor u en anderen helemaal ongepast.

Met self-assessment tools , en  carrière testen  om informatie te verzamelen over uw eigenschappen en vervolgens het genereren van een lijst van beroepen die een goede pasvorm op basis van hen. Sommige mensen kiezen om te werken met een  loopbaanadviseur  of andere loopbaanontwikkeling professionals die hen kan helpen dit proces te navigeren.

Maak een lijst van beroepen te verkennen

U hebt waarschijnlijk meerdere lijsten van beroepen voor u op dit punt-één gegenereerd door elk van de self-assessment tools die u gebruikt. Om jezelf georganiseerd, moet u ze combineren in één hoofdlijst.

Kijk eerst voor een loopbaan die op meerdere lijsten voorkomen en kopieer ze op een lege pagina. Titel it “Beroepen te verkennen.” Uw self-assessments  aangegeven dat ze zijn een goede pasvorm voor u op basis van een aantal van uw eigenschappen, zodat ze zeker het ontdekken waard.

Vervolgens, zoekt u een beroep op uw lijsten die je aanspreken. Ze kunnen carrières u weet dat een beetje over en willen verder te verkennen. Ook onder meer beroepen waarover u weet niet veel. Je zou kunnen leren iets onverwachts.

Verken de Beroepen op uw lijst

Op dit punt, zult u blij zijn u erin geslaagd om uw lijst beperken tot slechts 10 tot 20 opties. Nu kun je wat basisinformatie over elk van de beroepen op uw lijst te krijgen.

Vind functiebeschrijvingen en van onderwijs, opleiding, en vergunningseisen in gepubliceerde bronnen. Meer informatie over doorgroeimogelijkheden. Gebruik door de overheid geproduceerde informatie over de arbeidsmarkt  om gegevens over inkomsten en baan vooruitzichten te krijgen.

Maak een “Short List”

Nu heb je meer informatie, te beginnen om een ​​beperking van de lijst nog verder. Op basis van wat u van uw onderzoek tot nu toe geleerd, beginnen met het elimineren van de carrières die u niet wilt om verder na te streven. U moet eindigen met 2-5 beroepen op uw “short list.”

Als uw redenen voor het vinden van een carrière onaanvaardbaar zijn niet onderhandelbaar, steek het uit je lijst. Verwijder alles met taken die niet een beroep op u. Elimineer carrières die zwak zijn baan vooruitzichten . Te ontdoen van alle bezigheid als u niet in staat of niet bereid om de educatieve of andere eisen te voldoen, of als u niet over een deel van de soft skills die nodig zijn om te slagen in het.

Conduct Informatieve Interviews

Als u slechts een paar beroepen links op uw lijst, gaan doen meer diepgaand onderzoek. Schik voor een ontmoeting met mensen die in de beroepen waarin u geïnteresseerd bent te werken. Zij kunnen uit de eerste hand kennis te geven over de carrières op uw korte lijst. Toegang tot uw netwerk, met inbegrip van LinkedIn, om mensen met wie deze informatieve interviews vinden.

Maak Uw Keus van de Carrière

Eindelijk, na het doen van al uw onderzoek, bent u waarschijnlijk klaar om uw keuze te maken. Pluk de bezetting waarvan u denkt dat u de meeste voldoening op basis van alle informatie die je hebt verzameld te brengen. Realiseer je dat je mag doen-overs als u van gedachten verandert over uw keuze op elk punt in je leven. Veel mensen veranderen hun loopbaan op zijn minst een paar keer.

Identificeer uw doelen

Zodra u een beslissing te nemen, te identificeren uw lange en korte termijn doelen . Dit helpt om een koers naar uiteindelijk landing werk in kaart te brengen in uw vakgebied. Lange-termijn doelstellingen nemen meestal ongeveer drie tot vijf jaar te bereiken, terwijl je meestal kan voldoen aan een doel op korte termijn in zes maanden tot drie jaar.

Laat het onderzoek dat je deed over de vereiste opleiding en training uw gids zijn. Als u niet alle details hebben, doe wat meer onderzoek. Zodra u alle informatie die u nodig hebt, stelt u uw doelen. Een voorbeeld van een lange-termijn doel zou zijn het invullen van uw opleiding en training. Doelen op korte termijn zijn onder andere van toepassing zijn op de universiteit, stages, andere opleidingen en stages.

Schrijf een Career actieplan

Zet een samen  carrière actieplan een schriftelijk document dat legt alles uit de stappen die u moet nemen om je doelen te bereiken. Zie het als een wegenkaart die je van punt A zal nemen om B, dan naar C en D. Noteer al uw korte en lange termijn doelstellingen en de stappen die u moet nemen om een ieder te bereiken. Voeg alle verwachte barrières die in de weg van het bereiken van je doelen-en de manieren waarop u kunt ze te overwinnen kon krijgen.

Dit klinkt misschien als een hoop werk-en het is. Maar het is veel makkelijker om een ​​carrièrepad te smeden als je weet wat je wilt. Rekening houdend met deze stappen vroeg bespaart u een hoop strijd en onzekerheid in de lange termijn.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *