Wat is een functioneel CV?

Posted on

Wat is een functioneel CV?

Wat is een functioneel cv, en wanneer moet je een te gebruiken om te solliciteren naar een baan? Een functionele CV richt zich op uw vaardigheden en ervaring, in plaats van op uw chronologische werk geschiedenis. Het wordt meestal gebruikt door werkzoekenden die veranderen van loopbaan, die hiaten in hun arbeidsverleden, of wiens werk geschiedenis is niet direct gerelateerd aan het werk. Op deze manier worden specifieke vaardigheden en capaciteiten benadrukt om de mogelijkheden van de werkzoekende te markeren.

Dit is anders dan een traditionele, chronologisch CV dat een tijdslijn van reverse werkervaring met een korte uitleg bij elke taak weergegeven. Als gevolg daarvan is de focus verschoven van functiebenamingen en de hoeveelheid tijd die aan de werkelijke vaardigheden van de aanvrager bezit is verstreken.

Is een functioneel CV geschikt voor u? 

Werkzoekenden hebben veel keuzes als het gaat om het creëren van hun CV. Aangezien een functionele CV richt zich op vaardigheden in de loop data, het is ideaal voor kandidaten die kloof tussen baan hebben, zijn in het begin van hun loopbaan (of slechts-stage op basis van ervaring), of het maken van een carrière switch.

Een functionele cv wordt minder vaak gebruikt dan een chronologisch cv, dat een kandidaat werk geschiedenis lijsten, te beginnen met de meest recent gehouden positie. Recruiters en interviewers de voorkeur aan dit formaat, dus als je niet beschikt over een reden voor het gebruik van een functionele cv hebben, kiezen voor een chronologische. Een andere optie is de combinatie cv, die het beste van twee werelden biedt. Op een combinatie cv, worden je vaardigheden eerst gemarkeerd en dan gevolgd door uw werk geschiedenis.

Tips voor het schrijven van een Functional Resume

Overweeg een samenvatting te hervatten. Overweeg een cv samenvatting aan het begin van uw CV dat zich richt op de vaardigheden die je hebt die om het werk relevant zijn. Dit is een geweldige manier om de manier waarop de werkgever ziet u (en uw CV) op het eerste gezicht vorm te geven.

Organiseer per thema. Bij het schrijven van een functionele cv, het organiseren van uw cv door thema’s, in plaats van simpelweg uw opdrachten notering in omgekeerde chronologische volgorde. Deze thema’s kunnen zijn vaardigheden of kwalificaties in de CV (bijvoorbeeld “Recruiting Experience” en “Customer Service Experience”) vermeld. Door het bundelen van uw vaardigheden, kan de werkgever beter zien dat u over de juiste vaardigheden voor de baan, zelfs als uw werk geschiedenis is minder dan stellair (of minder gerelateerd aan de baan bij de hand).

Gebruik zoekwoorden. Zorg ervoor dat u zoekwoorden gebruiken van de functieomschrijving in je CV. Je zou deze zoekwoorden als de titels gebruiken voor uw onderverdelingen, of in de opsommingen waar u uw vaardigheden en prestaties in meer detail beschrijven. Dit zal helpen de werkgever zien dat je capaciteiten goed overeenkomen met de functie-eisen.

Vermeld relevante projecten. Denk er ook aan om het even welke projecten zijn onder meer – persoonlijk of professioneel – die gerelateerd zijn aan het werk. Projecten tonen uw succes in het ontwikkelen en uitvoeren van taken.

Toch omvatten arbeidsverleden. Het maakt niet uit wat, moet u waarschijnlijk nog steeds zijn arbeidsverleden te omvatten. Ook op deze aan de onderkant van je cv, zodat de werkgever meer zal zich richten op je vaardigheden in plaats van uw werk geschiedenis.

Schrijf een sterke begeleidende brief. Neem een sterke begeleidende brief om te gaan met je CV. Gebruik deze begeleidende brief om uit te breiden op de vaardigheden en capaciteiten je hebt die je maakt een sterke kandidaat voor de functie. Dit zal helpen bij het verminderen eventuele bezorgdheid van de werkgever zou kunnen hebben over je werk geschiedenis.

Functionele CV Voorbeeld

Dit is een voorbeeld van een functionele cv.

De aanvrager
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

PHLEBOTOMIST

Succesvol track record in het bloed-banking zorgomgeving

Results-oriented, hoge-energie, hands-on professional met vaardigheden in het management, kwaliteitsborging, programma voor de ontwikkeling, training en klantenservice.

Essentiële vaardigheden omvatten:

 • bloedbank
 • Kwaliteitsverzekering
 • AABB accreditatie
 • Voldoet aan FDA cGMP

PROFESSIONELE PRESTATIES

LEERZAAM

 • Vergemakkelijkt educatieve steekt uit 2016-2018 voor Noord-Californië bloed centers.

aderlaten

 • Assisted teamleden in veni-puncties, donor reactie zorg, en het verstrekken van een licentie personeel om hun taken uit te breiden door het beheer van het bloed diensten regelgeving documentatie (BSD), terwijl toegewezen aan de zelfstandige bloed mobiele eenheid (SCU).

NAKOMING

 • Dagelijkse operationele review / kwaliteitscontrole van het onderwijs verantwoording als het gaat om opgelegde regering wettelijke vereisten in een medische omgeving.

PROGRAMMA BESTUUR EN TOEZICHT

 • Met succes begeleid contract ondersteuning voor zes AT & T Broadband systemen in de Bay Area voorafgaand aan een carrière in de aderlaten. Managed planning, kwaliteitscontrole, payroll, speciale projecten, en evaluaties om een ​​goede end-of-line en afbakening signaal te waarborgen.
 • omzet verminderde werknemer, introduceerde twee-weg communicatie met mobiele medewerkers, verbeterde werknemer uiterlijk, en als speerpunt de uitbreiding van de werknemer (gezondheids) voordelen.

TECHNOLOGIE

 • Chief aanspreekpunt voor de AT & T telefoon en de ABC-gelieerde tv-stations in verband met klachten en de diagnose van communicatieproblemen hetzij op de site of remote omroep.

ONDERWIJS & GELOOFSBRIEVEN

San Jose State University , San Jose, Californië.

 • Associate of Applied Science in EKG-Phlebotomy 2014
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *