Hoe kiest u de juiste lettertype en de lettergrootte voor sollicitatiebrieven

Posted on

Hoe kiest u de juiste lettertype en de lettergrootte voor sollicitatiebrieven

Wanneer je een sollicitatiebrief schrijven, is het belangrijk om een ​​font-of typ style-dat is duidelijk en gemakkelijk te lezen gebruiken. Bedenk dat het inhuren van managers moeten tientallen herzien, zo niet honderden, van kandidaten voor een functie. Zij kunnen onmiddellijk door over een sollicitatiebrief en cv dat is niet meteen leesbaar.

Tip : Zorg ervoor dat u uw lettertype groot genoeg te maken, zodat de lezer niet hoeft te turen om uw brief te lezen, maar niet zo groot dat uw brief niet goed op de pagina past.

Hou het simpel

Als het aankomt op het kiezen van een lettertype te gebruiken in uw sollicitatiebrief, uw beste inzet is om het eenvoudig en professioneel te houden. U wilt dat uw woorden en boodschap om op te vallen, niet uw lettertype keuze. Vermijd het gebruik van onprofessioneel novelty-stijldoopvonten zoals Comic Sans, handschrift, of script-stijl fonts.

Idealiter zal het lettertype gebruikt in de begeleidende brief zowel de dezelfde grootte en stijl als degene die binnen uw CV, om u te helpen een samenhangend pakket te presenteren. Geef je mening over deze tips voor het bepalen van de juiste lettertype voor je sollicitatiebrief, evenals hoe groot het zou moeten zijn, en welke stijlen zijn en zijn niet geschikt om te gebruiken in een begeleidende brief.

Kies een simpele Font

Met behulp van een eenvoudige lettertype zal ervoor zorgen dat je sollicitatiebrief is gemakkelijk te lezen. Basic fonts zoals Arial, Courier New, Calibri, Verdana en Times New Roman werken goed. De meeste tekstverwerking en e-mailprogramma’s wordt standaard een professionele en gemakkelijk leesbaar keuze.

Beperk jezelf tot een lettertype in je sollicitatiebrief; het is best een aantal fonts niet te mengen in één document.

Er is geen noodzaak om verschillende stijlen te gebruiken in een begeleidende brief. Vermijd onderstrepen of cursief, en het gebruik van vetgedrukte tekst in alleen wanneer de nadruk op meetbare prestaties die moeten “pop” op de pagina.

Kies een geschikte grootte

Afhankelijk van hoeveel inhoud u in uw brief, selecteer een 10- of 12-punts lettergrootte.

Het is het beste als u uw sollicitatiebrief kunt opmaken, zodat het past op één pagina, met marges die niet groter zijn dan 1” en niet breder dan 0,7” zijn.

Als uw brief is voorzien van een kop met uw naam en contactgegevens informatie, kunt u ervoor kiezen om dit lettertype iets groter te maken.

Hoe maak uw keuze

  • Selecteer een lettertype uit de lijst aan de bovenkant van uw document voordat u begint met het schrijven van uw brief, of:
  • Typ uw sollicitatiebrief.
  • Markeer de inhoud van uw brief.
  • Ofwel selecteert u het lettertype in het pop-up venster of selecteer het lettertype uit de lijst aan de bovenkant van het document.
  • Selecteer de lettergrootte die u wilt gebruiken op dezelfde manier.
  • Proeflees je sollicitatiebrief.
  • Print uw sollicitatiebrief, zelfs als je gaat om het online te uploaden, om ervoor te zorgen dat het wordt geformatteerd, goed uit elkaar geplaatst, en ziet zoals u dat wilt.

Inclusief Volop White Space

Ongeacht de lettergrootte, dat u selecteert, moet er ruimte worden aan de top van de brief en tussen elke paragraaf en elk deel van je sollicitatiebrief. Hier is hoe om ruimte je sollicitatiebrief.

Wanneer u gebruik maakt van Microsoft Word, selecteert u een sjabloon voor uw brief. Als u gebruik maakt van een ander tekstverwerkingsprogramma, het proces is vergelijkbaar. Selecteer de inhoud van uw sollicitatiebrief, kies dan voor een lettertype en lettergrootte.

Het kan nodig zijn om een ​​paar verschillende maten proberen ervoor te zorgen dat je sollicitatiebrief past op een enkele pagina. Geef je mening over deze formatteren tips om er zeker van uw brief zal de beste indruk te maken.

E-mail Cover Letters

Bovenstaande informatie geldt vooral voor gevallen waarin u een traditionele sollicitatiebrief sturen per post of wanneer u een formele sollicitatiebrief als Word- of PDF-bijlage verzendt naar een e-mailbericht. Wees gewaarschuwd dat kopiëren en plakken van een begeleidende brief in het lichaam van een e-mailbericht kan de opmaak te vernietigen, waardoor het moeilijk om te lezen voor een werkgever die een andere computer systeem kan hebben.

De veiligste wat je moet doen als je kopiëren en plakken van uw sollicitatiebrief naar e-mail is om alle opmaak en HTML te verwijderen en legt dit als platte tekst.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *