Hoe te ontwikkelen en schrijven een Career actieplan

Posted on

Hoe te ontwikkelen en schrijven een Career actieplan

Een carrière actieplan is een stappenplan dat je van punt A zal nemen (het kiezen van een beroep) naar punt B (het krijgen van een baan en het bevorderen van in je carrière ). Ook wel aangeduid als een geïndividualiseerde (of individuele) Carrière Plan of een geïndividualiseerde (of Individual) Career Development Plan , het zal u helpen uw bereiken carrière doelen .

Voordat je begint

Om te beginnen met het ontwikkelen van een carrière actieplan, eerste, keuze van een beroep. Dat streven vereist meestal een aanzienlijke hoeveelheid inspanning. Om de taak te vereenvoudigen, of op zijn minst maken het meer ordelijk, volg de carrière planningsproces . Het bestaat uit meerdere stappen. De vierde en laatste is om een carrière plan van aanpak te maken. Stap één tot drie, in volgorde, omvat:

  1. Self Assessment: Tijdens deze stap, maken gebruik van verschillende self-assessment tools om te leren over je waarden, interesses, vaardigheden en persoonlijkheid type. Je doel is om een lijst van geschikte identificeren carrières die voldoen aan deze eigenschappen. In het ideale geval moet er tussen de 10 en 15 beroepen op uw lijst.
  2. Career Exploration:  Nu dat je weet wat beroepen geschikt zijn op basis van uw self-assessment, beginnen te verkennen degenen die u interesseren. Heeft een uitgebreid onderzoek naar elke loopbaan op uw lijst-enigen die reële mogelijkheden zijn niet verdienen dat soort aandacht, maar in ieder geval te lezen een korte beslissing om geen opties op basis van vooroordelen over hen te elimineren. De bezetting die wordt weergegeven op het oppervlak als iets wat je zou niet zo zou kunnen komen, de een dat u interesseert het meest als je eenmaal leert meer over. Dig dieper in de carrières die u nastreven zou overwegen. Begin om een beperking van je lijst om ongeveer 04:57 beroepen.
  3. Maak een Match:  Gewapend met informatie over verschillende carrières, beginnen om een definitieve beslissing te nemen. Denk na over de voors en tegens van elk van uw opties. Overweeg baanplichten, opleidingseisen , winst , en baan vooruitzichten . Niet alleen moet u geniet van uw werk, maar het heeft ook om uw levensstijl financieel te ondersteunen en mag fatsoenlijke baan vooruitzichten. Het is noodzakelijk dat u in staat om aan de opleidingseisen voldoen. Kies de carrière die, op basis van deze gegevens is het best geschikt voor u.

Instellen van uw doelen

Nu dat je een carrière hebt gekozen, is het tijd om doelen die zullen vormen de basis van je carrière actieplan. Inclusief korte termijn doelen die u kunt bereiken in minder dan een jaar en lange termijn degenen die van één tot vijf jaar zal duren om te bereiken.

Een carrière actieplan is anders dan een eenvoudige lijst met doelen. Het omvat ook alle stappen die u moet nemen om hen te bereiken. Starten:

  • Ten eerste, brainstorm om te komen met een lijst van al uw doelen. Vergeet niet dat dit is uw lijst, en niemand is te oordelen wat je op te zetten.
  • Categoriseren in twee categorieën: de korte termijn doelen en lange termijn doelstellingen. Solliciteren bij hogeschool of een trainingsprogramma, bijvoorbeeld, minder dan een jaar zal duren en is daarom een ​​doel op korte termijn, terwijl het krijgen van uw diploma of het beëindigen van het programma is over het algemeen een lange termijn één.
  • Identificeer alle barrières die uw vermogen om uw doelen te bereiken en dan erachter te komen of en hoe je ze kunt overwinnen zou kunnen bedreigen. Als u geen haalbare oplossingen kunnen vinden, moet u om uw doelen te herformuleren. Als, bijvoorbeeld, heb je een leerstoornis die uw vermogen om een ​​diploma te verdienen, het vinden van een college dat de studenten voorziet van de middelen om hen te helpen slagen zou kunnen belemmeren.

Schrijf je carrière Actieplan

Tot slot is het tijd om je carrière actieplan te schrijven . Uw tijdlijn voor het bereiken van je doelen moet beginnen met uw korte-termijn enen en eindigen met uw primaire doelstelling, die op dit punt moet worden om je eerste baan. Sommige mensen vinden het nuttig om hun plan te beginnen aan het eind. Dat is de staat het doel dat de meeste tijd eerste zal nemen, en werk je weg naar achteren. Er is geen vaste regel, zolang uw plan is voor u gemakkelijk te begrijpen en te volgen.

Een lijst van elk van uw doelen en aan te geven hoe lang, ongeveer, het zal duren om dit te bereiken. Dan, onder elke één, schrijf een lijst met opsommingstekens van elke stap het bereiken van dat doel zal vereisen. Omvatten, maar ook, de barrières die zou kunnen krijgen in de weg, samen met werkbare oplossingen om deze te verhelpen.

Je carrière actieplan moet flexibel zijn. Wees niet bang om veranderingen om het te maken als je gaat zijn. Het kan nodig zijn om een ​​aantal korte termijn doelen toe te voegen langs de weg. Zodra u uw ultieme lange termijn doel te bereiken, kunt u naar een ander toe te voegen, samen met meer doelstellingen op de korte termijn te helpen je er bent.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *