Hoe om terug te keren aan het werk na een loopbaanonderbreking

Posted on

Hoe om terug te keren aan het werk na een loopbaanonderbreking

Of uw loopbaanonderbreking was gepland of ongepland, terug te keren naar de arbeidsmarkt na een lange periode van afwezigheid kan een uitdaging zijn. Sommige recruiters en managers zullen begrijpen over jaren verwijderd van de negen-tot-vijf sleur, maar anderen kunnen schroom voelen over het inhuren van jou. En met de tijd weg van het personeelsbestand, uw vaardigheden samen met uw CV en interview vaardigheden , moge een update nodig. Het kan moeilijk zijn vertrouwen en gekwalificeerd is om te voelen, ook.

Overweldigd? Nerveus? Wees niet: Hier ziet u hoe een succesvolle zoeken naar werk en de overgang naar de arbeidsmarkt na een verlof te hebben.

Tips voor het krijgen van weer aan het werk na een loopbaanonderbreking

Evalueer uw Job Wants & Needs

Niet alleen duik in het zoeken op vacature websites . In plaats daarvan, neem de tijd om te overwegen wat je wilt: Wat voor soort werk zal vervullen en verheugend? En, wil je terug te gaan naar een rol als degene die u had voordat u het personeelsbestand naar links, of wil je iets wilt proberen een beetje anders? Bedenk wat je wilt om eruit te komen van een baan, en waarom (afgezien van financiële redenen) waarin u geïnteresseerd bent weer aan het werk. Houd uw behoeften in het achterhoofd, ook: of het nu salaris eisen, flexibele uren, of iets anders. Maak een lijst van de “must-haves” voor uw volgende baan.

Plus, na te denken over uw loopbaanonderbreking of sabbatical . Heb je leren een nieuwe vaardigheid, vrijwilliger, start een kant drukte , of lessen nemen? Zelfs als je niet actief, kunt u opmerkelijke prestaties te noemen tijdens interviews of toe te voegen aan je CV.

Re-Leer uw branche en Network

Als het al een hele tijd geleden dat u heeft gewerkt, zult u waarschijnlijk nodig hebt om jezelf refamiliarize met uw branche en de werkgelegenheid in het. Enkele mogelijke stappen te nemen:

  • Onderzoek uw branche: Breng wat tijd door op Glassdoor.com , het onderzoeken van bedrijven en uw branche. Je kan in het bijzonder geïnteresseerd om uit te vinden het salaris bereik voor rollen die voor u van belang zijn. Hier vindt u meer informatie over hoe je onderzoek bedrijven pre-interview .
  • Netwerk : Reach uit te oud-collega’s om hen te laten weten dat je terug te keren naar de arbeidsmarkt. Niet alleen kunt u potentieel baan leads, maar deze contacten kunnen ook in staat zijn om u te informeren over de nieuwste industrie vooruitzichten-de grote spelers, de nieuwe jargon, etc. Vraag uw verbindingen voor advies en tips om weer aan het werk.
  • Conferenties bijwonen en informatieve interviews: Het opzetten van sommige ongedwongen informatieve interviews kan ook helpen je het gevoel up-to-date op uw branche. Dit zal helpen om uw referenties fris tijdens sollicitatiegesprekken. Conferenties kunnen u ook helpen op snelheid , maar ook als een kans om uw netwerk uit te breiden. Zelfs deelnemen aan een LinkedIn Group met betrekking tot uw industrie kan helpen om weer in de groef.

Verfris je vaardigheden

Tijdens uw branche onderzoek, kunt u ontdekken dat er een hele nieuwe wereld van jargon. Nieuwe programma’s kan essentieel zijn. Of misschien de tools zijn hetzelfde, maar het is gewoon al een tijdje geleden dat je ze gebruikt. Frissen uw vaardigheden voordat je uit te gaan op interviews of sturen sollicitatiebrieven-dit zal u helpen zich zekerder voelen als kandidaat. Hier zijn een paar ideeën:

  • Vrijwilligerswerk: Zelfs als het niet gerelateerd aan uw vakgebied, vrijwilligerswerk op een regelmatige basis kan je opnieuw gewend aan een gestructureerde omgeving, die de werkgevers willen zien. Bonus als je vrijwilligerswerk bouwt of onderhoudt vaardigheden die potentiële werkgevers willen zien in kandidaten.
  • Klassen: Als er nieuwe producten of programma’s die niet bekend zijn om je, kan het zinvol zijn om een klasse te nemen. Dit zou een in-persoon cursus, of een online tutorial. Zodra u de nieuwe vaardigheid onder de knie hebt, kunt u deze opnemen in de sectie vaardigheden op je cv .
  • Nieuwsbrieven, podcasts, enz .: Tot op zekere hoogte, mag u niet nodig nieuwe vaardigheden. Sommige velden niet snel veranderen. Het kan zomaar zijn dat je nodig hebt om jezelf eraan te herinneren van hoe de industrie werkt, of dat betekent bladerend door je oude studieboeken, het bijwonen van conferenties, of het starten van de dagelijkse nieuws uit de branche te lezen, luisteren naar podcasts, abonneren op nieuwsbrieven, etc.

Practice Job Search Skills

Hoe lang is het geleden dat u voor het laatst een aanvraag voor een baan? Als het moeilijk is om te onthouden, moet u waarschijnlijk uw CV bij te werken . (En misschien uw LinkedIn-profiel , ook!) Als u uw CV te werken, overweeg dan te kiezen voor een functionele versie , in plaats van een chronologische -dit kan helpen de-benadrukken het gat in uw arbeidsverleden.

U zult ook willen oefenen interviewen ook-dat betekent het bekijken van uw antwoorden op gemeenschappelijke vragen tijdens een sollicitatiegesprek en het samenstellen van een interview outfit . Plus, kunt u deze tips voor het beantwoorden van vragen tijdens een sollicitatiegesprek over de afwezigheid van werk , samen met hoe je een arbeidsovereenkomst gat op je cv te verklaren .

Leg Your Career Break-maar houd het kort

Als je een lange pauze hebt gehad, zult u waarschijnlijk moet het binnen uw sollicitatiebrief te bespreken, evenals tijdens interviews . Het maakt niet uit wat uw reden voor uw verlengd verlof van de beroepsbevolking, houd uw uitleg kort. Een eenvoudige zin zal doen. Probeer, “Ik heb tijd aan de zorg besteed voor een ziek familielid,” of “Het was belangrijk voor mij om thuis met mijn kind tot kleuterschool zijn”, “Ik ben vrijwilliger geweest bij een dakloosheid liefdadigheid, terwijl het nemen boekhouding klassen,” of “ik heb de afgelopen jaren besteed om te reizen over de hele wereld, werken aan mijn talenkennis.”

Wat uw reden voor het zijn weg, proberen te destilleren naar beneden om iets te korte-en de terugkeer het gesprek op het werk dat je deed voorafgaand aan uw tijd weg. Uw werkervaring relevant blijft, ook al enige tijd is verstreken sinds je die ervaring opgedaan.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *