Sådan tilbage på arbejdsmarkedet efter en karriere Break

Posted on

Sådan tilbage på arbejdsmarkedet efter en karriere Break

Uanset om din karriere pause var planlagt eller uplanlagt, vender tilbage til arbejdsmarkedet efter en længere periode væk kan være udfordrende. Nogle personalekonsulenter og ansætte ledere vil være forstående over år væk fra den ni-til-fem grind, men andre kan føle bæven om at ansætte dig. Og med tiden væk fra arbejdsstyrken, dine færdigheder-sammen med dine CV og interview færdigheder -kan brug for en opdatering. Det kan være svært at føle sig trygge og kvalificeret, også.

Overvældet? Nervøs? Må ikke være: Her er hvordan man får en succesfuld jobsøgning og overgang tilbage til arbejdet efter en orlov.

Tips til at komme tilbage i arbejdsstyrken efter en karriere Break

Vurdere dit job ønsker og behov

Må ikke bare dykke ned i søgningen på stillingsannonce hjemmesider . I stedet tage tid til at overveje, hvad du vil: Hvilken type job vil være tilfredsstillende og glædeligt? Og har du lyst til at gå tilbage til en rolle som den, du havde, før du forlod arbejdsstyrken, eller har du lyst til at prøve noget lidt anderledes? Overvej, hvad du gerne vil komme ud af et job, og hvorfor (bortset fra finansielle årsager), du er interesseret i at arbejde igen. Hold dine behov i tankerne, også: uanset om det er løn krav, fleksible arbejdstider, eller noget andet. Lav en liste over de ”must-haves” til din næste opgave.

Plus, reflektere over din karriere pause eller sabbatår . Vidste du lære en ny færdighed, frivillige, starte en side hustle , eller tage klasser? Selv hvis du ikke var arbejder aktivt, kan du have bemærkelsesværdige resultater til omtale under interviews eller tilføje til dit CV.

Re-Lær din branche og netværk

Hvis det har været et stykke tid siden du har arbejdet, vil du sandsynligvis nødt til at refamiliarize dig selv med din branche og jobmulighederne i det. Nogle mulige skridt til at tage:

  • Forskning din branche: Brug lidt tid på Glassdoor.com , forske virksomheder og din branche. Du kan være særligt interesseret i at finde ud af området løn for roller, der er af interesse for dig. Her er flere oplysninger om , hvordan man forskningsvirksomheder pre-interview .
  • Netværk : Reach ud til tidligere kolleger til at lade dem vide, at du vender tilbage til arbejdsstyrken. Ikke alene kan du få potentielle job fører, men disse kontakter kan også være i stand til at opdatere dig på de nyeste industri outlook-de store spillere, den nye jargon mv Spørg dine forbindelser til råd og tips om at komme tilbage i arbejdsstyrken.
  • Deltage i konferencer og informative interviews: Opsætning af nogle tilfældige informative interviews kan også hjælpe dig til at føle up-to-date på din branche. Dette vil hjælpe med at holde dine referencer frisk under jobsamtaler. Konferencer kan også hjælpe dig med at få op i fart , samt at det er en mulighed for at udvide dit netværk. Selv deltager i en LinkedIn-gruppen relateret til din branche kan hjælpe dig med at få tilbage i rillen.

Frisk dine færdigheder

Under din branche forskning, kan du opdage, at der er en helt ny verden af ​​jargon. Nye programmer maj væsentlige. Eller, måske værktøjerne er de samme, men det er bare et stykke tid siden du har brugt dem. Opfriske dine færdigheder, før du går ud på interviews eller udsende følgebreve-dette vil hjælpe dig føle sig mere trygge som kandidat. Her er et par ideer:

  • Frivilligt arbejde: Selv om det er relateret til dit område, kan frivilligt arbejde på regelmæssig basis får du igen vant til en struktureret miljø, som arbejdsgiverne gerne se. Bonus hvis din frivilligt bygger eller vedligeholder færdigheder , at potentielle arbejdsgivere ønsker at se i kandidater.
  • Klasser: Hvis der er nye produkter eller programmer til rådighed, der ikke kender til din, kan det være fornuftigt at tage en klasse. Dette kunne være et personligt kursus, eller en online tutorial. Når du har styr på den nye færdighed, kan du medtage det i afsnittet færdigheder på dit cv .
  • Nyhedsbreve, podcasts osv .: Til en vis grad, kan du ikke brug for nye kompetencer. Nogle felter ikke ændre sig hurtigt. Det kan bare være, at du har brug for at minde dig selv om, hvordan industrien fungerer, uanset om det betyder bladre gennem dine gamle lærebøger, deltage konferencer, eller begynder at læse den daglige branchenyheder, lytte til podcasts, abonnere på nyhedsbreve mv

Practice Jobsøgning Skills

Hvor lang tid har det været, siden du sidst søgte et job? Hvis det er svært at huske, du sandsynligvis nødt til at opdatere dit cv . (Og måske din LinkedIn-profil , også!) Som du opdatere dit cv, overveje at vælge en funktionel version , snarere end en kronologisk én -dette kan medvirke til de-understrege hul i din ansættelse historie.

Du vil også ønsker at praktisere interviewe alt for at hjælp gennemgå dine svar på almindelige interview spørgsmål og samle en samtale tøj . Plus, se disse tips til at svare på spørgsmål i et interview om at være ude af arbejde sammen med, hvordan man forklare en beskæftigelse hul på dit cv .

Forklar din karriere Break-Men holde det kort

Hvis du har haft en lang pause, vil du sandsynligvis nødt til at diskutere det inden for dit følgebrev, samt under interviews . Uanset hvad din grund til dit udvidede orlov fra arbejdsstyrken, holde din forklaring kort. En enkel sætning vil gøre. Prøv, ”Jeg har brugt tid omsorg for en syg slægtning,” eller ”Det var vigtigt for mig at være hjemme med mit barn indtil børnehaven”, ”Jeg har været frivilligt arbejde på et hjemløshed velgørenhed, mens du tager bogholderi klasser”, eller ”jeg har brugt de sidste par år på at rejse i hele verden, der arbejder på mine sprogkundskaber.”

Uanset hvad din grund til at være væk, så prøv at destillere det ned til noget kort-og afkastet samtalen til det arbejde, du gjorde før din tid væk. Din erhvervserfaring forbliver relevant, selv om nogle tid der er gået, siden du fik den oplevelse.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *