Det bedste tidspunkt at ansøge om en praktikplads

Posted on

Det bedste tidspunkt at ansøge om en praktikplads

Hvornår er det bedste tidspunkt at søge om praktikplads? Det kommer an på. Hvis du er interesseret i et meritgivende praktikophold, skal du tjekke ansøgningsfristen med din skole.

Konkurrencedygtige praktikophold med en formel ansøgningsproces vil have deadlines, der ligger tidligere på året end et praktikophold i en mindre organisation eller en, du selv arrangerer.

Kan førsteårsstuderende ansøge om praktikpladser?

De fleste studerende vil gennemføre et praktikophold i løbet af deres junior- eller seniorår for at øge chancerne for, at praktikopholdet fører til et jobtilbud. Det er dog mere og mere almindeligt, at studerende holder praktik gennem hele deres universitetskarriere for at få erfaring. Hvis du er interesseret i at blive praktikant i løbet af dit første år, så gå videre og indsend din ansøgning.

Mange praktikophold, især konkurrencedygtige, betalte programmer med store navnevirksomheder, kræver, at du har tidligere praktikophold eller erfaring uden for studieretningen, så det er vigtigt at komme tidligt i gang, hvis du kan.

Hvornår skal man ansøge om et praktikophold for kredit

Studerende, der overvejer praktikophold, bør tjekke deres colleges deadline for at ansøge, hvis de er interesserede i at modtage merit for et praktikophold.

Bemærk: De fleste gymnasier vil ikke tildele kredit efter det faktum, hvis du ikke har tilmeldt dig på forhånd til praktikoplevelsen.

Da de fleste gymnasier ikke vil sikre en specifik praktikplads til studerende, skal du også kontakte arbejdsgiverne i god tid før semesteret, når du planlægger at tage en praktikplads for at få en stilling.

Hvornår skal man ansøge om efterårs- og forårspraktik

For efterårspraktik bør du overveje at kontakte arbejdsgivere, inden du forlader dit college-område i foråret, hvis du først kan vende tilbage til efterårssemesteret. Oktober er et godt tidspunkt at begynde at kontakte arbejdsgiverne for at få en forårspraktik.

Hvis en arbejdsgiver angiver, at de endnu ikke er klar til at overveje ansøgere, så spørg, hvornår ville være den tidligste dato, hvor du kan komme i betragtning i betragtning af din høje interesse for muligheden. Lokale pladser til ulønnede praktikophold besættes ofte efter først til mølle-princippet, så der vil være flere muligheder, hvis du søger tidligt.

Hvornår skal man ansøge om en betalt sommerpraktik

Konkurrencedygtige betalte sommerpraktikophold vil have deadlines allerede i det sene efterår. Det mest almindelige tidsrum for arbejdsgivere til at screene ansøgere til lønnet praktik vil være i perioden januar til marts.

Mange gymnasier har ressourcer til rådighed for at hjælpe med at finansiere studerende, der skal arbejde på en ulønnet sommerpraktik. Spørg dit colleges karrierekontor for disse frister i løbet af efteråret.

For sent ansøgt om en praktikplads

Som hovedregel er det en god idé at søge praktikpladser tidligt, så meget som seks måneder før deres startdato.

Tip : Bare rolig, hvis du er sent i processen, da mange praktikophold, især ulønnede, kan arrangeres så sent som en måned forud for den sommer eller semester, du søger.

Ofte vil dette indebære, at studerende kontakter arbejdsgivere, som måske ikke engang har opslået en mulighed (da mange af de annoncerede praktikpladser vil blive besat på dette tidspunkt) og overbeviser dem om, at du ville være værd at engagere dig som praktikant.

Netværk  med alumner, lærere, trænere, familiekontakter, naboer og lokale fagfolk er også en fantastisk måde at finde en praktikplads på. Hvis du har brug for at tjene noget, kan du muligvis arrangere en deltidsplan for dit praktikophold og parre det med et betalt deltidsjob.

Når du har fået en praktikplads klar, skal du sørge for at lave en plan for, hvordan du  får mest muligt ud af det . Ud over at  opbygge dit CV , vil dine praktikophold give værdifuld erhvervserfaring.

Tips til en vellykket ansøgning 

Følg disse strategier for en vellykket ansøgningsproces:

  • Vær organiseret.  Hold styr på deadlines fra både dit college og virksomheder, hvor du gerne vil i praktik. Du vil måske også indstille kalenderpåmindelser for at følge op på applikationer.
  • Anvend til mange roller. Du kan ikke regne med at få din drømmepraktik, så sørg for at søge flere.
  • Vær opmærksom på praktiske detaljer.  Hvis du for eksempel er i praktik i løbet af sommeren et andet sted end dit hjem og/eller college, skal du bestemme, hvor du vil bo – og hvordan du betaler for din bolig. Tænk også over økonomi, især hvis du søger om ulønnede praktikophold.
  • Udarbejd et professionelt CV og følgebrev.  Begge dokumenter bør skræddersyes til den aktuelle rolle. Her er et eksempel på et  CV sammen med skrivetips, og her er et  følgebrev for praktikophold .
  • Følg applikationsinstruktionerne. Du skal muligvis  dele referencer , indsende eksempler på dit arbejde eller besvare spørgsmål. Læs vejledningen omhyggeligt. At vise en dårlig mangel på opmærksomhed på instruktionerne kan få ansættelsesledere til at se bort fra din ansøgning.

Forbered dig på et interview

Når du lander et interview, skal du sørge for at øve dig i at besvare  almindelige interviewspørgsmål . Mød op til interviewet tidligt og  klædt professionelt på . Bagefter, glem ikke at sende en  takkebesked .

Dit interview vil være enten personligt eller kan foregå via video. Hvis virtuel interview er nyt for dig, kan du finde ud af, hvordan du forbereder dig på et videointerview .

Vær også opmærksom på, at din praktik også kan være fjern. Find ud af, hvordan du får mest muligt ud af en fjernpraktik , og få en succesfuld oplevelse.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *