Summer Job eller Praktik – Hvad er bedst for universitetsstuderende?

Posted on

Summer Job eller Praktik -Hvad er bedst for universitetsstuderende?

Uanset om du bør få et job eller en praktikplads i løbet af din skole pause afhænger af din individuelle situation. Hvis du forsøger at beslutte, derefter starte med at finde ud af præcis, hvad du søger at komme ud af oplevelsen. Du kan gøre det ved at stille dig selv nogle spørgsmål:

Hvad er dine umiddelbare behov? Hvad er dine langsigtede mål? Har du lyst til at få erfaring i et bestemt område? Søger du at tjene penge? Har du lyst til at begynde at gøre professionelle forbindelser? Ønsker du at modtage kollegium kredit ? Er du udforske, hvorvidt du ønsker at indtaste en bestemt linje i arbejde? Leder du efter et job, du kan vende tilbage til i løbet af de kommende pauser fra skole?

Når du har bestemt, hvad du leder efter, overveje fordele og ulemper, at sommer job og lønnet eller ulønnet praktikophold er nødt til at tilbyde-og vælge den indstilling, der bringer den mest med dine mål.

Sammenligning Summer Jobs vs Praktikophold

Summer Jobs

 • Garanteret til at tjene penge
 • Sandsynligt at gøre færre penge end på en praktikplads
 • Kan ikke tilbyde kollegium kredit
 • Standard ansøgningsprocessen
 • Generelt let at få
 • God netværk og forbindelser til fremtidige stillinger
 • Mulighed for at vende tilbage i løbet af de kommende pauser
 • Kan ikke oprette forbindelse til din studieretning

Sommer Praktikophold

 • Sandsynligt at tjene flere penge end et sommerjob
 • Mulighed for at gøre nogen penge overhovedet
 • Kan modtage kollegium kredit
 • Kan være mere vanskeligt at få
 • God netværk og forbindelser til fremtidige stillinger
 • Usandsynligt at vende tilbage til en anden praktik på samme selskab
 • Vækst og efterforskning i det felt, du studerer
 • Studerende, der arbejder i betalt praktikophold forventes at tjene flere penge end dem, der arbejder i standard sommerjob. Ifølge den nationale sammenslutning af skoler og arbejdsgivere (NACE), den gennemsnitlige timeløn for en betalt praktikant i 2019 var $ 19,05 per time. Det er højere end den $ 16,38 timeløn gennemsnittet for teen sommer job i 2019, som rapporteret af ZipRecruiter.
 • Men hvis din praktik er ulønnet, så vil du ikke være at tjene penge på alle. Men du kan også være berettiget til at modtage kursus kreditter til en praktikplads-som, hvis overdrages, vil spare dig nogle privattimer penge. Det er normalt ikke en mulighed i en standard job.
 • Kom bare nogen sommerjob kan være relativt let, hvilket betyder, at du går gennem en standard ansøgning og interview proces. Praktikophold kan være mere konkurrencedygtig og krævende, og du normalt nødt til at begynde at anvende dem meget hurtigere, end du ville en standard sommer job. Og mens de studerende er ofte velkommen til at vende tilbage til den samme stilling under hver pause fra skole, det samme gælder ikke nødvendigvis at praktik positioner.
 • Både en sommer job og praktik kan hjælpe dig med at opbygge dit netværk og lave professionelle forbindelser, der kan være til gavn for din fremtidige karriere vækst. Men der er mere tilbøjelige til at ske i en praktikplads, som flugter med din fagområde.
 • Hvis du går standard job rute, så du kan ende op i noget som en detail job, der ikke har noget at gøre med, hvad du vil i skole. Men hvis du søger blot at tjene penge gør noget relativt let med fleksible arbejdstider, så der ville ikke nødvendigvis sagen.

Betalt og Ubetalte Praktikophold

Potentielle kompensation kan være den største forskel mellem et sommerjob og en praktikplads.

Tip: Glassdoor.com udgiver en årlig liste over selskaber med de højeste betalende praktikophold. Facebook toppede listen 2019 på $ 8.000 per måned, med Amazon på andenpladsen på $ 7.725 om måneden.

Hvis du tager en standard sommer job gennem en arbejdsgiver, så er der som regel ingen tvivl om, hvorvidt du får udbetalt. For en praktikplads, det bliver en lille smule mere tricky: Arbejdsgivere skal kun betale dig for en praktikplads, hvis du overvejet en medarbejder-og ikke alle praktikanter er.

Så hvordan kan du vide, hvis en ulønnet praktikplads er legitim? Under Fair Labor Standards Act, US Department of Labor skitserer følgende syv retningslinjer for ubetalte praktikophold :

 1. Praktikken, selvom det indeholder selve driften af ​​faciliteterne i arbejdsgiverens, svarer til uddannelse, der ville blive givet i et pædagogisk miljø.
 2. Praktikopholdet erfaring er til gavn for praktikanten.
 3. Praktikanten ikke fortrænge almindelige ansatte, men arbejder under nøje overvågning af eksisterende personale.
 4. Arbejdsgiveren, der giver uddannelsen ikke har nogen umiddelbar fordel fra aktiviteterne i praktikanten, og kan undertiden sine operationer faktisk hindres.
 5. Praktikanten har ikke nødvendigvis ret til et job ved afslutningen af ​​praktikken.
 6. Arbejdsgiveren og praktikanten forstå, at praktikanten ikke er berettiget til løn for den tid i praktikken.

Det er klogt at overveje alle de mulige fordele ved en praktikplads, før de beslutter, om at give afkald på indtægt i en ulønnet stilling er det værd. Nogle gange, hvad en ulønnet praktikplads mangler i økonomisk belønning det kan gøre op i sammenhænge, ​​referencer, anbefalinger og kursus kreditter.

På bagsiden, studerende, der arbejder betalt praktikophold er mere tilbøjelige til at få jobtilbud efter endt uddannelse end dem, der arbejder ulønnet praktikophold, i henhold til NACE . Foreningens forskning viser, at 66,4% af 2019 kandidater, der havde et lønnet praktik modtaget et jobtilbud, mens 43,7% af ubetalte praktikanter modtaget en.

Kom Klar til sommer Work

Du bør begynde at lede efter en sommer job eller praktikplads så tidligt som vinterpausen. Hvis du ikke har en opdateret LinkedIn profil, så skal du hoppe på det samme. Mange arbejdsgivere vil tage et kig på din LinkedIn til at få en idé om, hvem du er, og hvad oplever du har, samt se eventuelle anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere. Sørg også for at rydde op alle dine offentlige sociale medier profiler.

Den bedste måde at komme i gang på udkig efter en praktikplads, er at kontakte nogen og alle, du kender, der arbejder i marken eller felter, der er af interesse. Også finde ud af, om skolen du deltager har nogen praktik programmer med virksomheder inden for dit område.

Begynde at kigge et par måneder før skoleåret er slut for at få flest muligheder og ledige stillinger på radaren. Det er vigtigt at formidle til en potentiel arbejdsgiver  iver, entusiasme og engagement til en praktikplads, især på et stærkt konkurrencepræget felter.

Hvis du leder efter et sommerjob , så du kan være i stand til at slippe af sted med at kigge lidt senere. Ideelt set, vil du stræbe efter noget, der ser godt ud på dit CV eller er i dit område af undersøgelsen. En mulighed for at overveje, er at tilmelde dig med online sites såsom Tutor.com , Yup.com , Care.com  eller flere andre til vejleder i de emner, du studerer.

Uanset om det er en betalt praktik , ulønnet praktik, deltidsjob eller fuldtidsarbejde, viser initiativ og motivation til at fortsætte med at lære og forbedre færdigheder i sommerferien vil hjælpe dig med at udvide dine CV’er og udvide din viden.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *