Bedste teknikker til en vellykket jobsamtale

Posted on

Bedste teknikker til en vellykket jobsamtale

Når du skal til jobsamtale, kan de små ting gøre en stor forskel. Selv en lille fejl kan koste dig et jobtilbud. Tag dig tid til at forberede dig, så du kan gøre det bedst mulige indtryk ved hver jobsamtale, du skal til.

Disse samtaleteknikker dækker alt det grundlæggende, du har brug for at vide, for at forbedre din samtaleteknik og opnå en jobsamtale. Fra at tjekke virksomheden ud til at sende et interview takkebrev, gør dit møde med ansættelseschefen til en succes fra start til slut.

Forbedre din interviewteknik

En jobsamtale giver dig en chance for at stråle. Hvad du siger og gør, vil enten flytte dig til næste runde af overvejelser om ansættelse eller slå dig ud af strid.

Klæd dig til interviewsucces

Det første indtryk, du gør på en potentiel arbejdsgiver, kan gøre en stor forskel for resultatet af din jobsamtale. Den første vurdering, en interviewer laver, vil være baseret på, hvordan du ser ud, og hvad du har på. Derfor er det altid vigtigt at klæde sig passende på til en jobsamtale. Hvad der er passende varierer fra arbejdsgiver til, så du bliver nødt til at vælge et outfit, der passer til det sted, hvor du ønsker at blive ansat.

Frisk dine interviewfærdigheder op

Under en jobsamtale er din evne til at interagere med intervieweren og formulere dine tanker lige så vigtige faktorer for at få jobbet som de kvalifikationer, der står på dit CV. Brug lidt tid før interviewet for at sikre, at dit interviewfærdighedssæt er lige så klar som dit CV.

Minimer interviewstress

Interviews kan være stressende, selvom du er en professionel, der har gået på mange af dem. Der er teknikker, du kan bruge for at minimere stress før og under dine jobsamtaler, og strategier, du kan bruge til at reducere den angst, der kan ledsage din jobsøgning. Det vil gøre det meget nemmere at styre interviewet, når du ikke føler dig stresset.

Gør det bedste førstehåndsindtryk

Førstehåndsindtryk betyder virkelig noget, og du har ikke meget tid til at gøre et godt indtryk under en jobsamtale. Fra du hilser på receptionisten, til du forlader bygningen, bliver du vurderet som en potentiel nyansættelse. Det er vigtigt at give alle, du møder, det bedste indtryk, du kan.

Sælg dig selv til intervieweren

Når du er til en jobsamtale, er det op til dig at sælge dine kvalifikationer og legitimationsoplysninger til den ansættelsesansvarlige. Du skal også vise intervieweren, at du passer godt til både stillingen og organisationen. Med en vis forberedelse vil du være i stand til at præsentere dig selv som en kandidat, som enhver organisation ville elske at ansætte. Hvis du gør dit bedste for at få ansættelseschefen på din side, vil det hjælpe dig med at blive ansat.

Hvad skal du gøre, når du er introvert

Interviews kan være virkelig udfordrende, når du er en introvert, men der er teknikker til at hjælpe introverte med at skinne under jobsamtaler, herunder hvordan man forbereder og håndterer en samtale, og hvordan man sælger sine introverte egenskaber.

Tag dig tid til at sige tak efter interviewet

At tage sig tid til at sige tak efter en jobsamtale er ikke kun god samtaleetikette. Det styrker også din interesse for stillingen og viser intervieweren, at du har fremragende opfølgningsevner. Brug også dit takkebrev til at løse eventuelle problemer og bekymringer, der dukkede op under interviewet.

Øv samtale

At tage sig tid til at gennemgå typiske samtalespørgsmål, som du sandsynligvis vil blive stillet under en jobsamtale, vil hjælpe med at give dig en ramme for dine svar. Det vil også berolige dine nervepirrende nerver, fordi du ikke knokler efter et svar, mens du er i interviewet.

Øv dig i at interviewe en ven eller et familiemedlem før tid, og det vil være meget nemmere, når du rent faktisk er til en jobsamtale.

Brug dine netværkskontakter

Hvem du kender hos den virksomhed, du interviewer med, betyder virkelig noget. Dine forbindelser kan henvise dig til et job, give intern information om virksomheden og fortælle dig, hvad du kan forvente under samtalen.

Tjek virksomheden ud

Hvor meget ved du om den virksomhed, der lige kontaktede dig for at planlægge en samtale? Det burde være rigeligt, og al den information, du har brug for, er tilgængelig online. Få et indblik i virksomhedskulturen, og brug dine forbindelser til at få en interviewfordel.

Vær forberedt på en telefonsamtale

Mens du aktivt søger job, er det vigtigt at være forberedt på en telefonsamtale med kort varsel. Du ved aldrig, hvornår en rekrutterer eller en netværkskontakt ringer og spørger, om du har tid til at tale om en jobmulighed.

Håndter et gruppeinterview

At interviewe med én person er hårdt nok, men det er endnu sværere, når du skal interviewe en gruppe (eller et panel) af interviewere.

Interview under spisning

At tage dig med til morgenmad, frokost eller aftensmad giver intervieweren en chance for at tjekke dine kommunikations- og interpersonelle færdigheder, såvel som dine bordskik, i et mere afslappet miljø end et kontormiljø. Finder ud af, hvordan du håndterer et interview, mens du spiser, herunder hvad du skal bestille, spiseinterviewetikette, hvem der betaler og flere tips til interview over en kop kaffe eller et måltid.

Undgå disse interviewfejl

Hvad skal du ikke gøre, når du interviewer? Tjek de mest almindelige jobsamtalefejl, bommerter og fejl, som en ansættelseskandidat kan begå. Nogle af dem er mindre; andre kan gøre eller ødelægge dine chancer for at blive ansat. Så tag dig tid til at forberede dig inden dit interview, så du ikke skal stresse over, hvordan det gik, efter det er overstået.

Flere jobsamtaleteknikker til at hjælpe dig med at blive ansat

Gennemgå flere tips til telefoninterviews, andre interviews, frokost- og middagsinterviews, adfærdsinterviews, interviews i offentligheden, øv dig i interviews og yderligere råd til succes med interviewet.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *