Sådan Turn Freelancing til en karriere

Posted on

Sådan Turn Freelancing til en karriere

Skønheden i freelancing er, at du kan gøre det arbejde på dine betingelser. Hvis du bare har brug for nogle ekstra penge eller ønsker at udvikle færdigheder i et nyt område, kan du gøre det på deltid, i tillæg til din almindelige, fuldtidsjob – eller du kan gøre det til din fuldtidsjob, med en bit af omhyggelig planlægning og en masse hårdt arbejde, og aldrig er nødt til at vende tilbage til det aflukke gård igen. Her er hvordan man kommer i gang.

Sådan Turn Freelancing til en karriere

1. få dine fødder våde
De fleste mennesker vil fortælle dig at lave en plan, før du går i gang. Hvis du har et job, i øjeblikket, vil jeg foreslå lige det modsatte: før du begynder at tænke over, hvad du vil have din freelance karriere til at ligne, få dine fødder våde ved at tage et par koncerter, mens du stadig er ansat.

Der er to fordele ved at gøre dette. Først og fremmest, det giver dig mulighed for at lægge lidt kontanter, før du foretager springet til fuldtids freelancing. Du har brug for tre til seks måneder af leveomkostninger, plus opstartsomkostninger, med henblik på at starte din freelance karriere fra en sikker position.

For det andet, det kan du afprøve forskellige typer af kunder og arbejdspladser, og arbejde ud the kinks før du begår hovedparten af ​​din arbejdstid til noget du måske ikke nyde en måned fra nu.

2. Lav en plan
Når du har eksperimenteret med et par forskellige former for koncerter og klienter og har en idé om, hvad du gerne vil arbejde på, er det tid til at lave en plan. Selv hvis du ikke forsøger at imponere investorerne, at skrive en forretningsplan kan hjælpe med at afklare dine mål og kortlægge et groft plan for, hvad succes ser ud til dig. En par spørgsmål at huske på:

  • Hvad arbejder elsker du og had?
  • Hvad betyder succes se ud for dig?
  • Hvor mange penge har du brug for at bryde selv, for at spare penge, at føle du har “gjort det”?
  • Hvem er dine konkurrenter, og hvad gør de tilbyder?
  • Hvad tilbyder du at dine konkurrenter ikke gør?
  • Hvad ønsker du din virksomhed til at ligne et par måneder fra nu, næste år, og i fem år?
  • Vil du have medarbejdere på et tidspunkt, eller ønsker du at arbejde på egen hånd?
  • Hvad ønsker du din arbejdsdag til at se ud?

Glem ikke at planlægge for skønnede kvartalsvise skatter; William Perez tilbyder vejledninger til at estimere disse og betale dem. Til sidst vil du også nødt til at beslutte, om du ønsker at indarbejde, men du behøver ikke at træffe den beslutning, før du går i gang.

3. Indstil Dine Priser
En anden grund til at forsøge freelancing mens du stadig arbejder for en arbejdsgiver, er at have en chance for at sætte dine priser – og revidere dem. Hvis du er som de fleste spirende freelancere, vil du sandsynligvis undercharge for dine tjenester i første omgang. Hvis du gør nogle test koncerter før du forpligte sig til freelancing fuld tid, har du mulighed for at gøre disse fejl, mens du stadig har en stabil indkomst.

Den bedste måde at sætte dine priser er at finde ud af, hvad du gør for lignende arbejde på din fuldtidsjob, og udtænke en timeløn. Glem ikke at omfatte ting som fordele, syge tid og kontorartikler, når du laver dine beregninger. Derefter kan du enten oplade dine kunder timeløn eller ved projektet, efter at anslå, hvor mange timer hvert projekt vil tage.

4. Fokus på din ideelle klient
Temmelig hurtigt, vil du begynde at få et billede af de virksomheder og enkeltpersoner, du arbejder med de bedste. Din ideelle klient vil være den bedste blanding af type arbejde, arbejder stil, tidsplan, og løn. Du kan for eksempel opdager, at du kan lide at arbejde med nystartede bedste, fordi du værdi at arbejde på forkant projekter og ikke ønsker en 9-til-5 arbejdsdag – eller du måske opdage, at mere etablerede virksomheder er mere økonomisk pålidelig , og hælder mod dem, når du udfylder din kundeliste.

Så er der den kulturelle brik. Alle har forskellige værdier og forventninger til medarbejdere og kunder. Måske du ønsker at arbejde med mennesker, der er venlige og varme, eller punktlig og præcis, eller respekt for dine grænser i form af tid, eller en hvilken som helst kombination af disse. Vid, at, og ser for virksomheder og kontaktpunkter, der er enige.

5. Fremme Yourself
Borte er de dage, hvor du behov for at købe plads i en avis for at fremme din nye virksomhed. Nu, du kan være i stand til at starte din freelance karriere uden at bruge en enkelt ensom dime, blot ved kapret dine tjenester på Facebook, Linkedin, Tumblr og Twitter.

Det vigtige er at være villig til at række ud. Når du gør springet, fortæller dine forbindelser, at du gør det. Du vil blive overrasket over, hvor meget forretning du kan generere blot ved udstationering på dine forskellige sociale netværk og lade folk vide, at du leder efter en bestemt type arbejde.

6. Netværk
Freelancere brug forbindelser for at holde får nye arbejde, men de har også brug for dem for at skabe den følelse af fællesskab, som kontoransatte har og entreprenører til tider mangler. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at blive et cocktailparty person eller lære at elske small talk for at blive en ekspert networker. Alt du skal gøre, er at være pålidelige, behageligt at arbejde med, og åben for at gøre nye bekendtskaber.

Igen, har sociale medier taget en masse af det hårde arbejde ud af smedning forbindelser. Det er også en god idé at kigge ind sammenføjning faglige sammenslutninger i din branche, hvis du ikke allerede har, for at holde på toppen af ​​nyheder og tendenser og har adgang til uddannelsesmuligheder, der kan hjælpe dig med at finpudse dine færdigheder.

7. Hold dit øje med bolden
Endelig er den mest vigtige ting at gøre for at gøre til en succes freelancing er at revurdere dine mål fra tid til anden. Du vil ikke altid ramt det ud af parken på den første sving, men du behøver ikke at. Alt du skal gøre er at holde svinge.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *