Sådan Forbered dig på en Behavioral jobsamtale

Posted on

Sådan Forbered dig på en Behavioral jobsamtale

Hvad er en adfærdsmæssig interview? Kandidater til beskæftigelse ofte spørge, hvad forskellen er mellem en almindelig jobsamtale og en adfærdsmæssig interview. Hvad skal du gøre for at blive klar, hvis arbejdsgiveren vil spørge dig adfærdsmæssige baserede interview spørgsmål?

Der er ikke en forskel i den faktiske format jobsamtale. Du vil stadig mødes med en interviewer og svare spørgsmål i et interview. Forskellen ligger i den type spørgsmål i et interview, der vil blive spurgt.

Gennemgå oplysninger om forskellen mellem adfærdsmæssige og traditionelle jobsamtaler, eksempler på spørgsmål, og hvordan man håndterer en adfærdsmæssig interview.

Hvad er en Behavioral jobsamtale?

Behavioral baseret interview er at interviewe baseret på at opdage, hvordan den interviewede handlet i specifikke beskæftigelsesrelaterede situationer. Logikken er, at hvordan du opførte i fortiden, vil forudsige, hvordan du vil opføre sig i fremtiden, det vil sige, tidligere resultater forudsiger fremtidige resultater.

traditionelle Interviews

I en traditionel interview, vil du blive stillet en række spørgsmål, der typisk har enkle svar som “Hvad er dine stærke og svage sider?” eller “Hvad større udfordringer og problemer har du står over for? Hvordan har du håndtere dem?” eller “Beskriv en typisk arbejdsuge.”

I en adfærdsmæssig interview, har en arbejdsgiver besluttet, hvad færdigheder er nødvendige i den person, de ansætter, og vil stille spørgsmål for at finde ud af, om kandidaten har disse færdigheder. I stedet for at spørge, hvordan du ville opføre sig, vil de spørge, hvordan du har handlet. Intervieweren vil gerne vide, hvordan du håndteret en situation, i stedet for, hvad man kunne gøre i fremtiden.

spørgsmål

Adfærdsmæssige interview spørgsmål vil være mere spidse, mere sondering og mere specifik end traditionelle interview spørgsmål:

 • Giv et eksempel på en lejlighed, når du har brugt logik til at løse et problem.
 • Giv et eksempel på et mål, du nåede og fortælle mig, hvordan du har opnået det.
 • Beskriv en beslutning, du har lavet, der var upopulær, og hvordan du håndterede gennemføre det.
 • Har du gået ud over call of duty? Hvis ja, hvordan?
 • Hvad gør du, når din tidsplan bliver afbrudt? Giv et eksempel på, hvordan du håndterer det.
 • Har du haft til at overbevise et team til at arbejde på et projekt, de ikke var begejstret over? Hvordan gjorde du det?
 • Har du håndteret en vanskelig situation med en kollega? Hvordan?
 • Fortæl mig om, hvordan du har arbejdet effektivt under pres.
 • Flere adfærdsmæssige interview spørgsmål.

Opfølgende spørgsmål vil også blive beskrevet. Du kan blive spurgt om, hvad du gjorde, hvad du sagde, hvordan du reagerede eller hvordan du følte under den situation, du har delt med den ansættende leder.

Forberedelse

Hvad er den bedste måde at forberede? Det er vigtigt at huske, at du ikke vil vide, hvilken type samtale vil finde sted, før du sidder i interviewet værelse. Så forberede svar på de traditionelle interview spørgsmål.

Så, da du ikke ved præcis, hvilke situationer, du vil blive spurgt om, hvis det er en adfærdsmæssig interview, genopfriske din hukommelse og overveje nogle særlige situationer, du har behandlet eller projekter, du har arbejdet på. Du kan være i stand til at bruge dem til at hjælpe frame svar.

Tip : Forbered historier, der illustrerer tidspunkter, hvor du med succes har løst problemer eller udført mindeværdigt.

Historierne vil være nyttige til at hjælpe dig reagere meningsfuldt i en adfærdsmæssig interview. Du kan forskning STAR interview respons teknik, som tilbyder en måde at besvare adfærdsmæssige interview spørgsmål.

Endelig gennemgå jobbeskrivelsen, hvis du har det, eller jobbet udstationering eller annonce. Du kan være i stand til at få en fornemmelse af, hvad færdigheder og adfærdsmæssige karakteristika arbejdsgiverens søger fra at læse beskrivelsen og position jobkrav.

Under interview

Under interviewet, hvis du ikke er sikker på, hvordan at besvare spørgsmålet, bede om en afklaring. Så sørg for at inkludere disse punkter i dit svar:

 • En særlig situation
 • De opgaver, der skulle gøres
 • Handlingen du tog
 • Resultaterne, dvs. hvad der skete

Det er vigtigt at huske på, at der ikke er nogen rigtige eller forkerte svar. Intervieweren er blot forsøger at forstå, hvordan du opførte i en given situation. Hvordan du reagerer vil afgøre, om der er en match mellem dine evner og den position, virksomheden søger at udfylde.

Så lyt nøje, være klar og detaljeret, når du reagerer og, vigtigst af alt, være ærlig. Hvis dine svar er ikke, hvad intervieweren er på udkig efter, kan denne position ikke være det bedste job for dig.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *