Hvad er forskellen mellem en Genoptag og et følgebrev?

Posted on

 Hvad er forskellen mellem en Genoptag og et følgebrev?


Hvad er forskellen mellem et CV og et følgebrev? Både et følgebrev og et CV deler det fælles formål at bevise, at du har de rigtige kvalifikationer til at udmærke sig på det job, som du søger.

Men der er klare forskelle mellem strukturen og hensigten med de to dokumenter. Jobsøgende bør se deres følgebrev og cv som et supplement, men unikt par dokumenter. Det vil sige, bør dit følgebrev være mere end blot punktform regurgitated fra CV.

Mange arbejdsgivere kræver, at et CV indsendes med en jobansøgning.

kan ikke kræves et følgebrev. Men, herunder en, når du søger job kan hjælpe dine chancer for at blive valgt til en samtale.

Forskellen mellem en Genoptag og en følgebrev

Du kan tænke på dit CV som en generel oversigt over din erhvervserfaring og dit følgebrev som et sammendrag af din erhvervserfaring som den vedrører jobbet ved hånden.

Et CV er et dokument, der itemizes din ansættelse historie. Den sammenfatter de job, du har haft, den uddannelse, du har opnået, certificeringer, færdigheder, og andre kvantificerbare oplysninger om din baggrund og erhvervserfaring.

Det mest almindelige genoptage format er en liste med dine kontaktoplysninger, en oplevelse sektion, der omfatter stillingsbetegnelser, placering beskrivelser, datoer for beskæftigelse, en uddannelse sektion, og andre relevante oplysninger.

Typisk er et CV skrevet i tredje person og bruger så få ord som muligt at opsummere oplevelsen. Så i stedet for at skrive “Jeg overvågede store køb team på XYZ selskab” et CV ville have en kugle punkt, der siger, “Overvåget 19-personers køb hold.”

Når det er muligt, vil du ønsker at bruge tallene på dit cv, såsom antallet af mennesker, du overvåget, procent salg steget, antallet af kunder hjulpet, osv

En følgebrev er skrevet for at fremhæve de kvalifikationer, du har for det job, som du søger. Det bruges til at give arbejdsgiveren med yderligere oplysninger om, hvorfor du er en god kandidat til jobbet. Den vigtigste funktion af dit følgebrev er at vise, hvordan din uddannelse gør dig til en kamp til jobbet.

En følgebrev er skrevet i et brev format, herunder en hilsen, flere stykker, og en lukning. I modsætning til et CV, skal du bruge den første person til at skrive dit følgebrev. (Det er sagt, undgå at bruge “jeg” for meget.)

Hvad en Genoptag Inkluderer

Dit CV bør give arbejdsgiverne med en detaljeret liste over din erhvervserfaring og uddannelse. De færdigheder og resultater, der er forbundet med hvert job, du har holdt bør beskrives i detaljer nok til at vise arbejdsgiverne, hvordan du har tilføjet værdi i disse specifikke roller.

Ofte genoptager give oplysninger i punktopstillinger; dette hjælper med at gøre dokumentet kortfattet og tillader jobagenter at scanne gennem det hurtigt.

Hvad en følgebrev Inkluderer

Et følgebrev er en kort tre eller fire afsnit dokument. Det skal skrives med den antagelse, at arbejdsgiverne vil konsultere dit cv til at matche det til den erklæring, du gør i brevet om dine kvalifikationer.

En følgebrev vil hjælpe arbejdsgiverne til at fortolke din baggrund som repræsenteret på CV og vil hjælpe bevise, hvor dine tidligere erfaringer kvalificerer dig til et job.

Når du skriver et følgebrev til et job, først gennemgå de jobkrav, der er beskrevet i jobannonce. Brug dit følgebrev til at forklare, hvordan du opfylder disse kriterier.

Brug en følgebrev til at formidle Subjektiv oplysninger

En CV hedder fakta – hvem, hvad, hvornår og hvordan. I modsætning hertil et følgebrev giver en mulighed for at forklare, hvorfor du er kvalificeret til jobbet. Dette dokument tilføjer en smule farve og personlighed og er beregnet til at overbevise arbejdsgiverne, at du er et godt match til stillingen ved hånden.

Et følgebrev er en bedre bil end et CV til at formidle mere subjektive oplysninger som grundlag for din interesse i en position, hvor dine værdier motivere dig til at forfølge et job, eller hvorfor kulturen i et selskab appellerer til dig.

Din følgebreve vil hjælpe dig med at sælge dine kvalifikationer til potentielle arbejdsgivere, mens dit CV giver oplysninger til at sikkerhedskopiere oplysningerne i dine breve.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *