Verschil tussen een Job Board en Search Engine

Posted on

 Verschil tussen een Job Board en Search Engine


Het kan verwarrend zijn om het verschil tussen een job board en een job search engine te vertellen, maar het is verstandig om te weten waar de vacatures vindt u online vandaan komen. Typisch, in een begeleidende brief, zult u vermelden hoe u vond de vacature. Simpel gezegd; een job board is een website die berichten banen geleverd door werkgevers, terwijl job zoekmachines schuimen het web en de totale vacatures van job boards en werkgever websites.

job Boards

Met job boards, hebben bedrijven een limitatieve lijst vermelde hun open posities en accepteren vaak sollicitaties rechtstreeks via de job board. Werkgevers betalen meestal een vergoeding aan de job board om hun werk lijst op de site – in wezen, de site magazijnen cv’s en verkoopt werkgevers toegang tot hen.

Monster, het grootste en bekendste job board, is een algemeen bestuur met postings over een breed scala van industrieën. Inderdaad  biedt een breder scala van banen, waaronder contract posities, werk-at-home kansen, zomer banen en vrijwilligerswerk. CareerBuilder  is meer gebaseerd op mensen gericht met een bachelor’s degree.

Andere, meer gespecialiseerde boards richten op een bepaalde industrie. Dice , bijvoorbeeld, is een toonaangevende site voor tech banen. Carrière Bank  en  eFinancial Carrière  concentreren op financiën en het bankwezen. Variety Careers  berichten media banen in televisie, radio, en productie. TalentZoo  dekt reclame en marketing.

Zeer-niche-georiënteerde job focus op zeer specifieke loopbanen: een rig engineer zou kijken om te werken aan  Rigzone.com ; als je een expert in natuurlijke taalverwerking bent,  NLPPeople.com  is de taak site voor jou.

Andere niche boards tegemoet te komen aan een segment van de arbeidsmarkt, zoals entry-level banen, zomer banen of stages.

Zoekmachines

Inderdaad en  SimplyHired  zijn twee van de meest populaire job zoekmachines, en verzamelen ze miljoenen aanbiedingen op hun platforms. (Inderdaad is zowel een job search engine en een job board.)  LinkUp  doorzoekt de websites van kleine, middelgrote en grote werkgevers zonder met de bijdragen van vacaturesites.

Niche baan zoekmachines, zoals  Green Job Bank  of  JobsOnTheMenu , het verzamelen van vacatures van verschillende industrie of carrière-specifieke sites.

Boards vs. Zoekmachines

U vindt er een grotere verscheidenheid van vacatures op job zoekmachines, omdat ze aanbiedingen van meerdere bronnen bevatten. U kunt echter ook moeten kijken door dubbele vermeldingen en zorg ervoor dat de vacature nog beschikbaar is.

Ook, gericht op een breed zoeken naar een baan kan moeilijk zijn. Als je een groot bedrijf te zoeken, zou je honderden of zelfs duizenden, van de resultaten te krijgen. Het toevoegen van parameters zoals locatie kan helpen beperken van de resultaten.

Als je een kans via een job board te vinden, kan u zich registreren op die site, en sommige zelfs een vergoeding aan te sluiten nodig is. U kunt ook te maken met een veel spam en advertenties.

A Comprehensive Strategy

Houd er ook rekening mee dat zeer weinig aanwervingen gebeuren door middel van job boards. In een artikel op PBS , de werkgevers meldde dat slechts 1,3 procent van hun aanwervingen kwam uit Monster en 1,2 procent door middel van CareerBuilder.

Om uw zoektocht naar een baan te maximaliseren, gebruik maken van zowel job boards en het scheppen van zoekmachines, samen met een verscheidenheid aan sites, omdat er geen enkele site doorzoekt alle vacatures.

Buiten dat, denk je zoektocht naar werk om online bronnen niet te beperken. De overgrote meerderheid van de aanwervingen komen door middel van netwerken. Ten minste 60 procent van alle banen zijn te vinden op deze manier, en sommige bronnen noemen zelfs hoger statistieken.

Om uw kansen op het vinden van een baan te maximaliseren, zult u van en het krijgen van ingehuurd voor de functie, het creëren van een meer-tands strategie, waaronder niche en algemene baan zoekmachines en job boards en netwerken.

Boven alles, niet houd je zoeken naar een baan onder je hoed (zelfs als uw huidige werksituatie betekent dat u discreet op sociale media en op het werk te zijn). Vertel iedereen die je kent dat je op zoek bent. Schedule koffie data met contacten die u nog niet gezien in een tijdje, en dragen visitekaartjes voor het geval dat je in een verbinding sociaal, die een voorsprong zou kunnen hebben.

Stel informatieve interviews met mensen die een baan je wilt hebben, en vraag hen hoe ze kregen waar ze nu zijn.

Denk eraan: het doel is niet alleen om te krijgen ingehuurd. Het is een baan die bevredigend, bij een werkgever dat is een goede culturele fit te vinden, en dat betaalt op passende wijze voor de rol en voor uw vaardigheden en ervaring. Om dat te realiseren, moet je om te profiteren van alle middelen te nemen tot uw beschikking – niet alleen job boards en zoekmachines.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *