Hoe Soft Skills Help Boost Your Career

Posted on

Hoe Soft Skills Help Boost Your Career

De meeste werkzaamheden zijn dat degenen die er werken hebben bepaalde vaardigheden die hen in staat stellen om hun werk te doen. Zo moet fotografen begrijpen hoe de verschillende camera-instellingen en de verlichting van invloed op de foto’s die ze nemen, moeten leraren in staat zijn om bepaalde technieken te gebruiken om wiskunde en lezen te leren, en computerprogrammeurs moeten weten hoe programmeertalen gebruiken. Deze vaardigheden staan ​​bekend als harde of technische vaardigheden en hen te leren één schrijft meestal in een soort van educatieve programma waar hij of zij krijgt klassikale instructie en vaak praktische training ook.

Om te werken in een beroep moet u ook wat wordt aangeduid als soft skills.

Wat zijn Soft Skills?

Soft skills zijn de persoonlijke karaktereigenschappen of kwaliteiten ieder van ons heeft. Ze maken wie we zijn, over het algemeen omvat onze houding, gewoonten en hoe we omgaan met andere mensen. Ze zijn veel minder tastbaar dan hard of technische vaardigheden, en in tegenstelling tot hen, hoef je niet te leren soft skills door het inschrijven in een trainingsprogramma. U kunt echter, verwerven ze door middel van educatieve, werk en leven ervaringen, maar het zal een gezamenlijke inspanning van uw kant. Laten we zeggen, bijvoorbeeld, je verschrikkelijk slecht in het beheren van uw tijd zijn, maar merkt dat je ingeschreven in een klasse die vereist dat u een groot aantal projecten te voltooien.

Als u wilt om goed te doen moet je je time management vaardigheden te verbeteren om uw deadlines te halen. U kunt leren hoe u uw tijd beter te beheren door op zoek naar advies van docenten en medestudenten of het lezen van handige artikelen. Hier zijn een aantal soorten van soft skills.

 • Verbale communicatie: Mensen met goede mondelinge communicatieve vaardigheden hebben de mogelijkheid om informatie over te brengen aan anderen door te spreken.
 • Interpersoonlijke vaardigheden: Na een goede interpersoonlijke vaardigheden betekent dat men niet alleen de mogelijkheid om te communiceren met anderen, maar is bereid om te luisteren naar mensen zonder hen te veroordelen, ideeën en toonhoogte aandeel in wanneer collega’s hulp nodig.
 • Schrijven : Goede schrijfvaardigheid kunt u informatie betrekking hebben het gebruik van het geschreven woord.
 • Problemen oplossen en kritisch denken: Het oplossen van problemen is de mogelijkheid om een probleem te identificeren en dan komen met mogelijke oplossingen. Kritisch denken vaardigheden die u toelaten om elke mogelijke oplossing te evalueren, met behulp van logica en redeneren, om te bepalen welke het meest kans op succes.
 • Actief luisteren: Goede luisteraars een inspanning leveren om te begrijpen wat anderen zeggen, onderbreken alleen wanneer nodig op vragen die zal helpen verduidelijken de informatie die wordt gedeeld vragen.
 • Actief leren: Actieve leerlingen zijn bereid en in staat om kennis te verwerven en vervolgens toepassen op hun baan.
 • Organisatorische: Degenen die een sterke organisatorische vaardigheden weet hoe je een systematische aanpak van elke taak te nemen.
 • Time Management: Degenen die goed zijn in hun tijd aan het beheren weten hoe ze hun taken te plannen om projecten te voltooien volgens deadlines. Ze zijn goed in het prioriteren van hun werk.
 • Team speler: Degenen die zijn team spelers zijn coöperatief en leidende rol kunnen spelen of deelnemers, zoals vereist door de situatie bij de hand. Ze zijn bereid om de verantwoordelijkheid met andere teamleden te delen, of dat betekent het nemen van krediet voor successen of verantwoordelijkheid voor mislukkingen.
 • Professionalisme: Deze eigenschap is moeilijk te definiëren, maar het is zeer duidelijk wanneer iemand wordt ontbreekt. Het is waarschijnlijk de één eigenschap die elke werkgever verlangt, ongeacht wat je doet of waar je werkt. Professionalisme omvat vele dingen zoals te zien op tijd, beleefd, zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, gepaste kleding dragen en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen daden.
 • Begrijpend lezen: Personen met een sterke begrijpend lezen vaardigheden hebben weinig moeite met het begrijpen van de inhoud van schriftelijk materiaal.
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Mensen die zijn flexibel en aanpasbaar goed reageren op veranderingen in hun werk en werkomgeving. Ze hebben een positieve can-do houding over alles wat hun weg wordt gegooid.

Waarom heb je nodig Soft Skills?

Elke bezetting die je kunt bedenken eisen dat u specifieke karaktereigenschappen, of je nu een arts die behoefte heeft aan een uitstekende communicator zijn om informatie over te brengen aan haar patiënten, een conciërge die goede interpersoonlijke vaardigheden moeten hebben, zodat hij kan krijgen zijn samen met zijn collega’s of een acteur die hardnekkige ondanks geconfronteerd met afwijzing over en voorbij moeten zijn. Een belangrijk ding om op te merken is dat soft skills zijn overdraagbaar tussen beroepen. Terwijl je kan hebben om terug te gaan naar school om nieuwe technische vaardigheden te leren als je carrière te veranderen, dan kunt u altijd uw soft skills met u, omdat ze worden gewaardeerd in een verscheidenheid van terreinen.

In aanvulling op wat er nodig is door uw beroep, werkgevers verwachten ook dat je bepaalde karaktereigenschappen hebben. Kijk maar naar het even welke baan aankondiging en u een waslijst van kwalificaties die niet alleen de technische vaardigheden die je nodig hebt om de baan, maar kwaliteiten als “uitstekende communicatieve vaardigheden”, “sterke organisatorische vaardigheden,” doe omvat zie “teamspeler” en ” strong luistercapaciteiten” daar ook vermeld. Zelfs als je de technische vaardigheden die nodig zijn voor een baan als je niet kunt aantonen dat u de opgegeven kenmerken zul je waarschijnlijk niet de baan te krijgen.

Zorg ervoor dat uw CV lijsten prestaties die de gewenste soft skills te tonen en dat u ook manieren om ze te bespreken tijdens je sollicitatiegesprek te vinden.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *