Berusting Do’s en Don’ts

Posted on

 Berusting Do's en Don'ts

Hoe moet je ontslag uit je werk wanneer het tijd is om verder te gaan naar iets anders? Er zijn bepaalde dingen die je niet moet doen wanneer u in uw ontslag. Er zijn goed – en niet zo goed – manieren om af te treden, maar het is best om het hoofd koel te houden en niet branden van uw bruggen.

Stoppen met een baan kan een vluchtig moment. Zo kan een boze werknemer af te sluiten door het verlaten van een notitie op het bureau van een manager zegt dat hij of zij af te sluiten en zal niet terugkomen. Een andere werknemer zou kunnen krijgen gek, schreeuwen tegen de baas, en loop de deur uit. Geen van beide opties, natuurlijk, is de beste manier om af te treden als je het kan helpen.

Let op : Vertrek op een positieve, in plaats van een negatieve noot zal u een betere kans op het krijgen van een goede referentie voor een werknemer, indien nodig later te geven.

De werknemer die sierlijk ontslag neemt, geeft twee weken bericht, schrijft een beleefde ontslagbrief, en dankzij de werkgever voor de kansen die ze hadden tijdens hun ambtstermijn bij het bedrijf zal worden gewaardeerd, hoewel hij of zij verder gaat.

Berusting Do’s en Don’ts

Je wilt stoppen. Dus, haal diep adem en plan vooruit. Hier is wat je moet (en wat je niet moet) doen bij het nemen van ontslag.

Laat het schoonmaken van uw computer.  Zelfs als u kennis te geven, kan uw werkgever besluiten dat je nu moet worden gedaan, en u kunt worden de deur gewezen. Voordat u zich in uw ontslag, het schoonmaken van uw computer. Verwijder persoonlijke bestanden en e-mailberichten, maar zorg ervoor dat je de contactgegevens voor iedereen die u nodig hebt om contact te houden met nadat je weg bent.

Plaats niets in Writing.  Ongeacht hoeveel u uw baan haat, haat je baas, of haat het bedrijf, zeg het niet. Ooit. Zelfs als stoppen is de beste carrièrestap jij je hebt gedaan om dit punt, houd het voor jezelf.

Het is het beste voorzichtig met uw woorden te zijn, dus hier is wat te zeggen wanneer u uw baan op te zeggen. Ook bekijken wat niet te zeggen wanneer je ontslag. Uw ontslagbrief zal in uw dienstverband bestand worden geplaatst, en het kan terug komen om u te achtervolgen – zelfs jaren nadat u zijn afgetreden. Het is eerlijk gezegd niet de moeite waard ontluchten. Als je op je werk hebt kwesties, is het beter om te gaan met hen voordat u vertrekt.

Heeft kennis geven wanneer dat mogelijk is.  Tenzij de situatie is onhoudbaar, het geven van twee weken bericht is gebruikelijk bij ontslag. Er zijn een aantal redenen als je zonder kennisgeving kon stoppen, bijvoorbeeld als u bent in gevaar was of seksueel geïntimideerd. Maar als die redenen niet passen bij uw huidige situatie en u wilt eerder vertrekken, is het passend om te vragen of u kunt meteen vertrekken.

Klik hier voor de details.  Wanneer u uw baas of afdeling Human Resources, dat je weggaat vertellen u de details te krijgen over de arbeidsvoorwaarden en salaris je recht op hebt als je weggaat. Informeer over de voortzetting van de ziektekostenverzekering dekking via COBRA (Geconsolideerde Omnibus Budget Reconciliation Act) of via de regering’s Health Insurance Marketplace, het verzamelen van ongebruikte vakantie en doorbetaling van loon, en het houden, verzilveren, of rollend over uw 401 (k) of een andere pensioenregeling.

Do not Be Negatief. Wanneer we spreken over je ontslag met collega’s, probeer te benadrukken de positieve en praten over hoe het bedrijf u heeft geprofiteerd, ook al is het tijd om verder te gaan. Het heeft geen zin om negatief – je weggaat, en je wilt vertrekken op goede voet.

Niet scheppen Over uw nieuwe baan.  Zelfs als je gewoon kreeg de beste baan in de wereld, niet over opscheppen. Is er echt elk punt in het maken van uw snel-to-be ex-collega’s het gevoel slecht, dat je weggaat? Ze zullen je missen, en je hebt een geweldige baan kreeg om te gaan dus niet opscheppen over.

Bieden om te helpen.  Als het mogelijk is, bieden om te helpen tijdens de overgang en daarna. Het aanbod kan niet worden geaccepteerd, maar het zal duidelijk zijn.

Wel vragen voor een Reference.  Vraag je baas en collega’s als ze bereid zijn om u een referentie te geven zou zijn. Als zij het eens zijn, vraag hen om schrijf je een LinkedIn aanbeveling evenals beschikbaar zijn via e-mail of telefoon. U vindt de verwijzing als onderdeel van uw LinkedIn-profiel, wat geweldig is voor uw toekomstige job search inspanningen is te hebben.

Vergeet niet om afscheid te nemen.  Voordat u vertrekt, de tijd nemen om een afscheid bericht te sturen naar collega’s en hen te laten weten dat u over te gaan naar een nieuwe positie, het starten van een baan te zoeken, met pensioen gaan, of het doen van iets anders met je leven. Het is aangewezen om een e-afscheid bericht te verzenden. Vermeld uw contactgegevens, zodat u kunt in contact blijven. Hier vindt u meer over hoe om afscheid te nemen van collega’s zeggen.

Laat schrijf een ontslagbrief.  Het is een goed idee om een formele ontslagbrief voor uw dienstverband bestand te schrijven, zelfs als je ontslag via e-mail of op de telefoon. Je hoeft niet veel meer te zeggen dan dat je weggaat en wanneer uw laatste dag van het werk zal zijn. Als u niet zeker weet wat te zeggen, beoordeelt deze ontslagbrief monsters voor zowat elke berusting scenario dat u kunt bedenken – van formele, zullen er echte, verhuizing, terug te keren naar school, en andere persoonlijke ontslag situaties.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *