5 sociale vaardigheden voor Workplace Success

Posted on

5 sociale vaardigheden voor Workplace Success

Wat zijn sociale vaardigheden, en waarom zijn ze essentieel voor de werkplek succes? Sociale vaardigheden, ook wel “interpersoonlijke vaardigheden,” zijn die we gebruiken om te communiceren en te communiceren met andere mensen. Deze vaardigheden omvatten zowel verbale vaardigheden (de manier waarop je praat met andere mensen) en non-verbale vaardigheden (je lichaamstaal, gebaren en oogcontact).

Waarom Werkgevers Value sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn belangrijk soft skills – de persoonlijke kwaliteiten (in tegenstelling tot professionele harde vaardigheden verworven door middel van onderwijs, opleiding of werkervaring), die de sleutel tot goed interactie met anderen. Bijna elke baan vereist sociale vaardigheden. Als je werkt in een team, moet je in staat zijn om samen met anderen. Als u werkt met klanten, moet u aandachtig luisteren naar hun vragen en zorgen. Als je een manager, wordt u opgeroepen om medewerkers te motiveren.

Opmerking : Zelfs als je werk niet gaat om interactie met andere mensen heel veel, je moet nog steeds een weinig sociale vaardigheden beschikken om te communiceren met uw werkgever en collega’s.

Omdat de sociale vaardigheden zijn zo belangrijk, bijna elke werkgever zoekt sollicitanten met deze competenties. Het is daarom van groot belang dat u laten zien dat u een sterke sociale vaardigheden in uw CV, sollicitatiebrief en interview.

Hier is een lijst van de top vijf sociale vaardigheden die werkgevers zoeken in de kandidaten voor de werkgelegenheid. Neem ook een kijkje op de volgende tips over hoe om te laten zien dat je sociale vaardigheden in uw zoektocht naar een baan.

Top 5 sociale vaardigheden

1. Empathie

Empathie is een zeer belangrijke vaardigheid. Om goed te communiceren met anderen, moet u in staat om te begrijpen hoe ze zich voelen. Empathie is vooral van belang bij het omgaan met klanten die naar je toe komen met vragen of problemen. Je moet oprechte bezorgdheid voor hun problemen te uiten, maar ook helpen om ze op te lossen.

2. De samenwerking

De samenwerking is vooral belangrijk wanneer je werkt in een team, waar u om samen te werken nodig zal zijn met anderen om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Maar zelfs als je niet werkt in een team, samenwerking is nog steeds nodig op die momenten wanneer u wordt gevraagd om te werken naast collega’s te helpen de doelstellingen van uw organisatie te bereiken.

3. Mondelinge en schriftelijke communicatie

Verbale communicatie is de mogelijkheid om jezelf te uiten met behulp van duidelijke taal die anderen kunnen begrijpen. U zult moeten solide mondelinge communicatieve vaardigheden wanneer u spreekt met anderen in persoon of aan de telefoon. Schriftelijke communicatie in het spel komt wanneer u een e-mail, tekst, brief, rapport of presentatie te schrijven – hier, juiste grammatica, spelling, en het formaat nodig zijn.

4. Luisteren

Een andere belangrijke communicatie vaardigheden die je helpt om goed te communiceren met anderen luistert. Je moet in staat zijn om goed te luisteren naar wat uw werkgever zegt te doen, aan wat uw collega’s zeggen in een vergadering, en aan wat uw medewerkers van u vragen. Je moet luisteren naar wat klanten, en te betuigen aan hen dat je ze hebt begrepen. Mensen reageren goed op anderen wanneer ze het gevoel dat ze worden gehoord.

5. non-verbale communicatie

Terwijl verbale communicatie is een belangrijke vaardigheid, zo is non-verbale communicatie. Via uw lichaamstaal, oogcontact en gezichtsuitdrukkingen, kun je zeggen dat je bent een empathisch persoon die goed luistert naar anderen.

Zo geeft u uw sociale Sills Tijdens een Job Search

Probeer om aan te tonen dat je al deze sociale vaardigheden in uw zoektocht naar een baan proces. Ten eerste, zorg ervoor dat de sociale vaardigheid woorden die hier besproken op te nemen ( “empathie”, “samenwerking”, “mondelinge en schriftelijke communicatie”, “luisteren”, “non-verbale communicatie”) in uw CV. Goede plaatsen om deze zoekwoorden gebruiken in je werk geschiedenis of in het overzicht van uw CV (als je die hebt).

Ten tweede, kunt u deze woorden te gebruiken in je sollicitatiebrief. In het lichaam van uw brief, noemen een of twee van deze vaardigheden, het aanbieden van specifieke voorbeelden van een moment dat je ze laten zien op het werk.

Ten derde, kunt u deze vaardigheid woorden te gebruiken in een interview. Zorg ervoor dat u ten minste één voorbeeld van een tijd dat je elk van de top vijf vaardigheden die hier worden vermeld benut. Natuurlijk zal elke taak vereisen verschillende vaardigheden en ervaringen, dus zorg ervoor dat u zorgvuldig de functiebeschrijving en de focus op de opgegeven door de werkgever vaardigheden.

Tip : Interviews bieden ook de perfecte forum om je interpersoonlijke talenten te tonen.

Zorg ervoor dat u non-verbale communicatie die je interesse in het interview de werkgever, en de taak overbrengt gebruiken. Spreek duidelijk, en luister aandachtig naar de vragen die worden gesteld. Tonen deze interpersoonlijke vaardigheden in persoon is de beste manier om een ​​werkgever die je hebt wat nodig is om uit te blinken in de positie die zij aanbiedt te overtuigen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *