Hoe u een jobgeluid super indrukwekkend maakt op uw cv

Posted on

Hoe u een jobgeluid super indrukwekkend maakt op uw cv

Als het gaat om solliciteren, is het belangrijk om er goed uit te zien op papier. Je komt tenslotte pas bij de volgende stap – een interview – als je cv de aandacht trekt van wervingsmanagers. Als je de basis van het maken van je cv al hebt gedaan , is het tijd om door te gaan naar de volgende fase: elke individuele positie laten schitteren met de sectie werkervaring .

Maar hoe? We hebben tips en trucs verzameld waarmee je banen indrukwekkend kunt laten klinken op je cv – zonder te ver te gaan en jezelf opschepperig of gek te laten lijken.

Gebruik nummers

Welke klinkt beter? Optie 1: “Geserveerde tafels in druk restaurant” of Optie 2: “15 tafels tegelijk geserveerd in druk restaurant.”

Je kiest waarschijnlijk optie nummer twee, die net iets beschrijvende is dankzij het gebruik van cijfers. Het is verrassend hoe betekenisvol statistieken kunnen zijn – en dat geldt zelfs voor functies die Engels-groot vriendelijk zijn. Als uw functie stafchrijver is, kan uw cv vermelden hoeveel artikelen u elke maand schrijft of hoeveel paginaweergaven u bijvoorbeeld online ontvangt.

Ga je gang en kwantificeer je functiebeschrijvingen met cijfers , of het nu gaat om tafels die worden bediend, klanten die worden geholpen of een percentage van de omzetgroei.

Geef prioriteit aan leesbaarheid

U hebt waarschijnlijk op een bepaald moment tijdens het maken van uw CV nagedacht over opmaak, van lettertypekeuze tot marge. Maar kijk nog eens goed naar elke functieomschrijving die je hebt opgesomd, met het oog op hoe gemakkelijk elke beschrijving kan worden opgenomen. Overweeg de leesbaarheid vanuit zowel een kopie als een ontwerpperspectief.

Als het een beetje teveel is, overweeg dan om een ​​kopie te knippen of minder jargon te gebruiken. (Een beetje jargon is goed, maar als je alle modewoorden en acroniemen gebruikt, kan een cv moeilijk leesbaar zijn.) En zorg ervoor dat er voldoende witruimte is – je kunt dit toevoegen door opsommingstekens of alinea-einden te gebruiken.

Het spreekt voor zich dat het hebben van typefouten of grammaticale fouten in je functiebeschrijving nadelig is voor hun leesbaarheid. Gebruik deze controlelijst voor hervatten van proeflezen om te garanderen dat uw document foutloos is.

Praat prestaties, geen taken

Het is verleidelijk om bij het beschrijven van een baan op je cv een lijst met taken met opsommingstekens te maken, waarbij je in wezen je dag (of week) opschrijft om te doen wanneer je aan het werk was. Maar hoogstwaarschijnlijk is dat informatie die wervingsmanagers al weten door naar de functietitel te kijken. Deel prestaties en prestaties in plaats van een takenlijst.

In plaats van te schrijven: ‘Ontworpen etalage op maandbasis’, zou je kunnen schrijven: ‘Verhoogde klantinloop met 10% met thematische etalages, die maandelijks worden bijgewerkt.’

Als je een vergadering leidde, praat dan over wat er tijdens die vergadering is gebeurd, hoe je die hebt gestuurd of wat er is gedaan als gevolg van je leiderschap. Of, als u een maandelijks rapport maakt, bespreek waarom het rapport er toe doet: hielp het het budget op schema, gaf het prioriteit aan verkoopinspanningen of trok het klanten aan? Bekijk meer tips voor het delen van prestaties op je cv .

Kies krachtige woorden

Een waarschuwing: ga niet overdreven over met uw woordkeuze. Het is niet nodig om de thesaurus te doorbreken op jacht naar gekke, ongebruikelijke woorden! Houd er echter rekening mee dat sommige woorden gewoon spannender zijn dan andere – hier zijn enkele aanbevolen krachtige woorden die u op uw cv kunt gebruiken .

Bekijk uw functiebeschrijvingen op woorden die in het hele document worden hergebruikt. Probeer ze meer te variëren. Probeer in plaats van ‘beheerd’ bijvoorbeeld ‘onder toezicht’ of ‘gecoördineerd’.

Er zijn enkele woorden die vaak op cv’s voorkomen. Denk: “teamspeler” of “detailgericht”. Deze woorden en uitdrukkingen kunnen oud zijn voor personeelsmanagers. Bedenk manieren waarop u kunt laten zien dat u over deze vaardigheden beschikt in plaats van te beweren dat u ze bezit. In plaats van bijvoorbeeld ‘detailgericht’ te zeggen, kunt u misschien een opsomming hebben over ‘Schone code vrijgeven en anderen helpen kleine codefouten op te sporen’.

Een waarschuwing: uw werk klinkt indrukwekkend en zinvol – en dan is er opschepperij. Als je herkenbare posities opblaast met overdreven taalgebruik, kan dit echt averechts werken en je dom laten lijken. De rekruteringsmanager weet wat het betekent als uw functietitel ‘assistent’ of ‘manager’ is en het vergroten van de verantwoordelijkheden van de functie met opgeblazen taal zal u niet helpen een interview te krijgen.

En wees zeker niet bedrieglijk of oneerlijk. Liggen op je cv kan je een baan kosten en is zelfs een reden voor ontslag als de leugen wordt ontdekt nadat je bent aangenomen – hier is meer waarom het belangrijk is om je cv eerlijk te houden .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *