Het verschil tussen een CV en een Curriculum Vitae

Posted on

Het verschil tussen een CV en een Curriculum Vitae


Wat is het verschil tussen een CV en een CV? De voornaamste verschillen tussen een cv en een curriculum vitae (cv) zijn lengte, wat is inbegrepen, en wat elke wordt gebruikt. Terwijl beide worden gebruikt bij sollicitaties, een CV en een CV zijn niet altijd uitwisselbaar.

De meeste cv’s in de Verenigde Staten zijn competentiegericht : ze zijn persoonlijke marketing documenten bedoeld om de vaardigheden van de kandidaat presenteren, opmerkelijke prestaties, en werkervaring om het grootste voordeel.

US CV’s, voor banen in de academische wereld, wetenschappelijk onderzoek, en de medische sector, kunnen referenties-gebaseerde , verstrekken van een uitgebreide (en vaak langdurige) opsomming van iemands onderwijs, certificeringen, onderzoekservaring en professionele voorkeuren en lidmaatschappen.

Wat is een Curriculum Vitae?

Een  curriculum vitae  (CV) geeft een overzicht van uw ervaring en vaardigheden. Typisch, CV’s voor de kandidaten entry-level zijn langer dan hervat – ten minste twee of drie pagina’s. CV’s voor de kandidaten mid-level die talloze publicaties hebben vergaard hebben de neiging om veel langer uit te voeren.

Opmerking: cv’s bevatten uitgebreide informatie over uw academische achtergrond, met inbegrip van het onderwijs ervaring, graden, onderzoek, prijzen, publicaties, presentaties en andere prestaties.

CV’s zijn dus langer dan cv’s, en omvatten meer informatie middelen, met name met betrekking tot een academische en onderzoek achtergrond.

Wat is een CV Samenvatting?

Een  samenvatting curriculum vitae  is een een-op-twee pagina’s, verkorte versie van een volledig curriculum vitae. Een samenvatting CV is een manier om snel en beknopt iemands vaardigheden en kwalificaties te brengen. Soms grote organisaties zal in eerste instantie vragen om een één-pagina samenvatting CV wanneer zij verwachten dat een grote pool van aanvragers.

Wat te nemen in uw Curriculum Vitae

Uw curriculum vitae moet uw naam, contactgegevens, opleiding, vaardigheden en ervaring.

In aanvulling op de basis, een CV omvat onderzoek en onderwijs ervaring, publicaties, subsidies en beurzen, beroepsorganisaties en licenties, prijzen en andere informatie naar de functie waarvoor je solliciteert voor relevante.

Tip: Begin met het maken van een lijst van al uw achtergrond informatie, en organiseren dan in categorieën.

Wat is een CV?

Een  samenvatting  geeft een overzicht van uw opleiding, werk geschiedenis, referenties en andere prestaties en vaardigheden. Er zijn ook optionele secties, met inbegrip van een cv objectieve en carrière samenvattende opgave.

Opmerking : CV’s zijn de meest voorkomende gevraagde document van de aanvragers bij sollicitaties.

Een CV moet zo kort mogelijk zijn. Typisch, een cv is een pagina lang is, maar soms kan het zo lang als twee pagina’s.

Tip : Hervat bevatten vaak opsommingen om informatie beknopt te houden.

CV’s komen in een paar soorten, met inbegrip van chronologische, functionele en combinatie formaten. Kies een formaat dat het beste past bij de aard van de job waarvoor je solliciteert.

CV en CV schrijven tips

Of u nu een CV of een CV schrijven, zijn er een paar handige regels die u moet volgen.

Stem uw cv of CV in de stand.  Dit is heel belangrijk bij het schrijven van een cv, maar het gaat om een CV ook. Zorg ervoor dat u uw opleiding, werkervaring en vaardigheden te markeren als ze betrekking hebben op de betrokken bedrijfstak of een baan.

In een CV, bijvoorbeeld als je solliciteert naar een baan in het onderwijs, wilt u misschien uw ervaring met lesgeven aan de bovenkant van je CV te zetten. In een CV, kun je slechts de werkervaring die rechtstreeks verband houdt met de job waarvoor je solliciteert. U kunt ook trefwoorden uit de functieomschrijving in je cv of CV op te nemen. Dit zal de werkgever dat u een ideale pasvorm voor de functie te tonen.

Gebruik een sjabloon.  Misschien wilt u een sjabloon gebruiken om uw cv of CV te structureren. Dit zal uw document een duidelijke organisatie, die zal helpen de werkgever snel uw kwalificaties en ervaring te zien geven.

Nagelezen en bewerken.  Het maakt niet uit of je een CV of cv te gebruiken, moet u uw document grondig te bewerken. Zorg ervoor dat er geen spelling of grammaticale fouten.

Zorg ervoor dat uw format is uniform – bijvoorbeeld als u opsommingstekens te gebruiken in een functieomschrijving, te gebruiken bullet points in al uw functiebeschrijvingen.

Het schrijven van een succesvolle CV

  • Kies het juiste formaat voor uw behoeften. bijvoorbeeld chronologisch, functioneel, of een combinatie – uw branche, ervaring, en de gewenste rol zal uw keuze van cv-formaat op de hoogte.
  • Schrijf voor zowel robots en mensen. Uw CV moet voorbij de Aanvrager Tracking System te krijgen en grijpen de aandacht van de mens aan de andere kant.

Het schrijven van een succesvolle CV

  • Weet wat je moet nemen en hoe de informatie te formatteren.
  • Kies een geschikte formaat. Zorg ervoor dat u kiest voor een curriculum vitae formaat dat geschikt is voor de functie waarvoor je solliciteert voor is. Als u een aanvraag voor een beurs, bijvoorbeeld, zult u niet nodig om de persoonlijke informatie die kan worden opgenomen in een internationaal CV op te nemen.

International CV

Terwijl CV’s in de VS worden voornamelijk gebruikt bij het aanvragen van academische, onderwijs, wetenschappelijk, medisch, of onderzoek posities of bij het aanvragen van beurzen of subsidies, zullen de kandidaten voor internationale banen snel leren dat ze nodig zijn om “CV’s” in te dienen voor bijna elk type van het werk dat ze solliciteren.

In Europa, het Midden-Oosten, Afrika of Azië, kunnen werkgevers verwachten een “curriculum vitae” (vaak met een bijgevoegde foto) te ontvangen in plaats van een CV. Echter, de internationale “CV’s” in feite gestructureerd en geformatteerd veel meer als een cv dan ze zijn een academisch US curriculum vitae.

Het belangrijkste verschil tussen een Amerikaanse cv en een internationaal CV is dat werkgevers in andere landen, ongehinderd door de Amerikaanse werkgelegenheid discriminatie wetten, vereisen veel meer persoonlijke informatie dan men zou geven over een cv in de Verenigde Staten of Canada. Deze gegevens verschillen per land, maar kan iemands geboortedatum, nationaliteit, burgerlijke staat en het aantal kinderen op te nemen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *