Diferenta dintre un CV și un Curriculum Vitae

Posted on

Diferenta dintre un CV și un Curriculum Vitae


Care este diferența dintre un CV si un CV? Diferențele principale între un CV și un curriculum vitae (CV) sunt de lungime, ceea ce este inclus și ceea ce fiecare este utilizat pentru. In timp ce ambele sunt utilizate în aplicații de locuri de muncă, un CV si un CV nu sunt întotdeauna interschimbabile.

Cele mai multe CV – uri in Statele Unite , sunt bazate pe competențe : acestea sunt documente cu caracter personal de marketing menite să își demonstreze abilitățile candidatului, realizări notabile și experiență de lucru la cel mai mare avantaj.

SUA CV – uri, a prezentat pentru locuri de muncă în mediul academic, de cercetare științifică și domenii medicale, sunt datele de conectare pe bază , oferind o listă cuprinzătoare (și , adesea , de lungă durată) a educației unei persoane , certificari, experienta de cercetare, precum și afilieri profesionale și de membru.

Ce este un Curriculum Vitae?

Un  curriculum vitae  (CV) oferă un rezumat al experienței și abilităților dumneavoastră. De obicei, CV – uri pentru candidații entry-level sunt mai lungi decât CV – uri – cel puțin două sau trei pagini. CV – uri pentru candidații de nivel mediu , care au acumulat numeroase publicații au tendința de a rula mult mai mult.

Notă: CV – urile includ informații detaliate despre fundal academice, inclusiv experiența de predare, de grade, de cercetare, premii, publicații, prezentări, și alte realizări.

CV-urile sunt astfel mai mult decat CV-uri, și include mai multe informații, în special detalii legate de o pregătire academică și de cercetare.

Ce este un CV Sumar?

Un  rezumat curriculum vitae  este un unu-la-două pagini, versiunea condensată a unui curriculum vitae completă. Un rezumat CV – ul este o modalitate de a transmite rapid și concis aptitudinilor și calificărilor. Uneori , organizațiile mari vor solicita inițial pentru un rezumat CV-o pagină atunci când se așteaptă o piscină mare de solicitanți.

Ce să includă în CV-ul tau

curriculum vitae ar trebui să includă numele, informațiile de contact, educație, competențe și experiență.

În plus față de elementele de bază, un CV include cercetare și experiență de predare, publicații, granturi și burse, asociații profesionale și licențe, premii și alte informații relevante pentru poziția pe care aplici.

Sfat: Începeți prin a face o listă a tuturor informațiilor de fundal, și apoi organiza în categorii.

Ce este un CV?

Un  CV  oferă un rezumat al educației, istoricul de lucru, datele de conectare, precum și alte realizări și abilități. Există , de asemenea , secțiuni opționale, inclusiv un obiectiv CV și declarația sumară de carieră.

Notă : Reia sunt cele mai frecvente documentul solicitat solicitanților de locuri de muncă în aplicații.

Un CV trebuie să fie cât mai concis posibil. De obicei, un CV este o pagină lungă, deși uneori poate fi la fel de mult ca două pagini.

Sfat : Reluare liste includ adesea marcatori pentru a păstra informații concise.

CV-uri vin în câteva tipuri de formate, inclusiv cronologică, funcționale și combinate. Selectați un format care se potrivește cel mai bine tipul de locuri de muncă pentru care aplici.

CV-ul și Reluare Sfaturi de scriere

Fie că scrii un CV sau un CV, există câteva reguli utile pe care le ar trebui să urmeze.

Potriviți CV – ul sau CV – ul la poziția.  Acest lucru este cel mai important atunci când scrieți un CV, dar se aplică un CV prea. Asigurați – vă că evidențiați educația, experiența de muncă și abilități în care acestea se referă la anumite industrii sau de locuri de muncă.

Într-un CV, de exemplu, dacă aplici pentru un loc de muncă în educație, s-ar putea dori să pună experiența dumneavoastră de predare în partea de sus a CV-ului. Într-un CV, s-ar putea include numai experiența de muncă care se referă direct la locul de muncă pe care îl aplici. Puteți include, de asemenea, cuvinte cheie din fișa postului în CV-ul sau CV-ul. Acest lucru va arăta angajatorul că sunteți o potrivire ideală pentru poziția.

Utilizați un șablon.  Este posibil să doriți să utilizați un șablon pentru a structura CV – sau CV – ul. Acest lucru va da documentul o organizare clară, care va ajuta angajatorul să vadă rapid calificările și experiența.

Corectează și edita.  Nu contează dacă utilizați un CV sau CV, trebuie să editați bine documentul. Asigurați – vă că nu există nici o ortografie sau erori gramaticale.

Asigurați-vă că formatul este uniform – de exemplu, dacă utilizați marcatori într-o descriere de locuri de muncă, utilizați marcatori în toate descrierile de locuri de muncă.

Cum se scrie un CV de succes

  • Alegeți formatul potrivit pentru nevoile dumneavoastra. industrie, experiență, și rolul dorit va informa alegerea dvs. de format CV – de exemplu, cronologică, funcțională, sau combinație.
  • Scrie atât pentru roboți și oameni. CV-ul tau are nevoie pentru a obține trecut Tracking System Solicitant și apuca atenția ființei umane la celălalt capăt.

Cum se scrie un CV de succes

  • Știu ce să includă și cum să formatați informațiile.
  • Alegeți un format adecvat. Asigurați-vă că alegeți un format de curriculum vitae, care este adecvat pentru pozitia pentru care aplici. Dacă aplici pentru o bursa, de exemplu, nu va trebui să includă informațiile cu caracter personal care pot fi incluse într-un CV internațional.

International CV-uri

In timp ce CV-urile din SUA sunt utilizate în principal atunci când se aplică pentru academice, educație, poziții științifice, medicale sau de cercetare sau atunci când se aplică pentru burse sau subvenții, candidați pentru locuri de muncă internaționale vor afla în curând că acestea sunt obligate să prezinte „CV-uri“ pentru aproape orice tip de de locuri de muncă se aplică pentru.

În Europa, Orientul Mijlociu, Africa sau Asia, angajatorii se pot aștepta să primească un „curriculum vitae“ (de multe ori cu o fotografie atașată), mai degrabă decât un CV. Cu toate acestea, „CV-uri“ internaționale sunt, de fapt, structurate și formatate mult mai mult ca un CV decât sunt un curriculum vitae academice din SUA.

Diferența principală dintre un CV din SUA și un CV internațional este faptul că angajatorii din alte țări, neafectata legile de discriminare ocuparea forței de muncă din SUA, necesită mult mai multe informații personale decât s-ar oferi un CV în Statele Unite sau Canada. Aceste detalii variază în funcție de țară, dar poate include data cuiva de naștere, cetățenia, starea civilă, și numărul de copii.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *