Cel mai bun dimensiunea fontului și tipul de CV-uri

Posted on

Cel mai bun dimensiunea fontului și tipul de CV-uri

Atunci când scrieți CV-ul, alegerea fontului contează. Este important să se opteze pentru un font de bază – pentru a alege unul care atât managerii de angajare și a sistemelor de management solicitant, se pot citi cu ușurință. CV-ul tau este nici un loc de a utiliza dificil de citit fonturi cursivă, scrierii de mână-stil, sau caligrafie.

De ce se reia Font Alegerea materiei?

Există câteva motive pentru care este important să păstreze fontul pe CV-ul dvs. simplu. În primul rând, multe dintre ele sunt citite de sistemele de urmărire a solicitantului și nu de către oameni. Aceste sisteme funcționează cel mai bine textul de lectură, mai degrabă decât de formatare fantezie.

Notă : Nu doar mașinile care beneficiază de text usor de citit – ochii umani găsi , de asemenea mai ușor.

Nu face dimensiune prea mică

Face mai ușor pentru angajarea de manageri și potențialii operatori de interviu pentru a citi întregul CV. Alegeți o dimensiune a fontului care este între 10 și 12. Acest lucru va asigura că nimeni nu trebuie să privi chiorâș pentru a citi toate informațiile de pe acest document important. Managerii responsabili pentru angajari si recruiterii petrec de obicei secunde uitându-se la fiecare CV-ul înainte de a trece-l la „da“ sau „nu“ gramada. Asigurați-vă CV-ul dificil de citit, și s-ar putea sfârși pierde pe o oportunitate care ar fi fost perfect pentru tine.

Cel mai bun tip Resume fontului de utilizat

fonturi bookprint de bază, cum ar fi Arial, Verdana, Calibri, și Times New Roman funcționează bine. Cu toate acestea, dacă aplicați într-o poziție în design sau publicitate grafică (în cazul în care aspectul CV-ul si design-ar putea face parte din evaluarea dvs.), angajatorii ar putea fi deschise pentru fonturi alternative.

Puteți face secțiune anteturile un pic mai mare sau cu caractere aldine. Și nu uita de spațiu alb, de asemenea. Păstra marginile laterale o lățime standard de.

Asigurați-vă numele tău să iasă în evidență. Numele tau (care ar trebui să fie plasat în partea de sus a CV-ul) poate fi ceva mai mare.

Fii consistent

Nu-i suprasolicitarea scrierea cu majuscule, bold, italice, subliniază, sau alte caracteristici accentuează. Din nou, de bază funcționează cel mai bine. Fii consecvent în formatarea.

De exemplu, dacă o secțiune cu caractere aldine poziție, bold-le pe toate. Asigurați-vă că toate punctele de gloante sunt indentate aceeași sumă, și că alinierea și spațierea pe tot parcursul este consecvent.

Cum de a selecta un font

Selectați un font din lista din partea de sus a documentului înainte de a începe să scrieți CV-ul.

SAU:

  • Introduceți CV-ul.
  • Evidențiați CV-ul.
  • Fie selectați fontul din fereastra de tip pop-up sau selectați fontul din lista din partea de sus a documentului.
  • Selectați dimensiunea fontului pe care doriți să utilizați în același mod.

Confirmarea Alegerea ta Font

managerii pot citi CV-ul pe ecran, dar este, de asemenea, destul de probabil ca aceștia să imprime o copie a CV-ului. Deci, după ce ați selectat o dimensiune de font și font, este întotdeauna înțelept să imprime o copie a CV-ului.

Sfat : Aruncati o privire la CV – ul imprimat pentru a vedea dacă este ușor pentru a scana prin. Dacă trebuie să privi chiorâș pentru a citi, sau de a găsi fontul apare înghesuit, pentru a alege un alt una sau selectați o dimensiune mai mare.

Linia de fund: Vrei pe cineva care vede CV – ul pentru a fi capabil să – l citească cu ușurință.

Dacă puteți citi documentul le și nu utilizați un font noutate (de exemplu, Comic Sans, un font scrierii de mână, etc), care le-ați făcut, probabil, o alegere bună.

Mai multe sfaturi CV Style

  • Fii consistent. CV – ul, scrisoarea de intentie, precum și alte materiale de aplicare ar trebui să arate ca ei fac parte din același pachet. Alegeți același font de-a lungul, și de a face alegeri coerente cu privire la dimensiunea fontului, lățime marja, și formatare.
  • Nu te fantezie. Cu câteva excepții (cum ar fi de design sau de publicitate de locuri de muncă grafice, așa cum sa menționat mai sus) , cel mai bine este de a păstra CV – ul dvs. simplu. CV – urile creative pot pune în afara managerul de angajare … sau pentru a obține blocat în sistemul de urmărire solicitant și nu – l o persoană HR umană face. Amintiți – vă: scopul este de a impresiona cititorul cu abilitățile și experiența, nu opțiunile de stil CV.
  • Urmarind pentru o singură pagină? Nu tweak dimensiunea fontului pentru a îndeplini obiectivul. Scrierea unui CV nu este ca scrierea unui eseu în școală. Nu puteți chițăit în conformitate cu sârmă de a face fontul mai mare sau mai mică. În plus, lungimea CV – ul este mai puțin important decât conținutul CV. Puteți dezvolta întotdeauna o versiune-o pagină pentru a înmâna la evenimente de networking și târguri de locuri de muncă, și să păstreze versiunea mai lungă pentru alte scopuri de locuri de muncă căutarea.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *