De beste Tekengrootte en Type CV ‘

Posted on

De beste Tekengrootte en Type CV '

Wanneer u uw CV schrijft, lettertype keuze er wel toe doet. Het is belangrijk om te kiezen voor een basis-font – kies er een die zowel de managers en de kandidaat-management systemen gemakkelijk kunnen lezen. Uw CV is geen plaats om moeilijk te lezen cursief, handschrift-stijl, of kalligrafie fonts te gebruiken.

Waarom wordt hervat doopvontkeus Matter?

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om het lettertype op je cv eenvoudig te houden. Allereerst, velen van hen worden gelezen door de applicant tracking systemen en niet door mensen. Deze systemen werken het beste lezen tekst in plaats van luxe opmaak.

Opmerking : Het is niet alleen de machines die kunnen profiteren van gemakkelijk leesbare tekst – menselijke ogen ook eenvoudiger.

Maak niet de te klein

Maak het gemakkelijk voor het huren van managers en potentiële interviewers te lezen door je hele CV. Kies een lettergrootte dat is tussen de 10 en 12. Dit zal ervoor zorgen dat niemand heeft om te turen om te lezen door alle informatie over dit belangrijke document. Het inhuren van managers en recruiters besteden gemiddeld seconden een blik op elke hervatten voordat het naar de “ja” of “nee” stapel. Maak je cv moeilijk te lezen, en je zou liquideren verliezen op een kans die perfect zou zijn voor u.

De beste CV Lettertype te gebruiken

Basic bookprint fonts zoals Arial, Verdana, Calibri, en Times New Roman werken goed. Echter, als je solliciteert naar een positie in de grafische vormgeving of reclame (waar hervatten lay-out en ontwerp-gedeelte van uw aanslag zou kunnen zijn), de werkgevers zou kunnen zijn open voor alternatieve fonts.

U kunt sectiekoppen een beetje groter of vet te maken. En vergeet niet over witte ruimte, ook. Houd zijranden een standaardbreedte.

Maak uw naam opvallen. Uw naam (die aan de bovenzijde van uw cv moet worden geplaatst) kan iets groter zijn.

Wees consistent

Doe niet overmatig hoofdletters, vet, cursief, onderstreept, of andere de nadruk op functies. Nogmaals, basic het beste werkt. Wees consistent in uw opmaak.

Bijvoorbeeld, als je vet een sectiekop, vet ze allemaal. Zorg ervoor dat al uw bullet points zijn hetzelfde bedrag, en dat de aanpassing ingesprongen en afstand in heel consistent is.

Hoe Kies een lettertype

Selecteer een lettertype uit de lijst aan de bovenkant van uw document voordat u begint met het schrijven van uw CV.

OF:

  • Typ je CV.
  • Markeer de hervatten.
  • Ofwel selecteert u het lettertype in het pop-up venster of selecteer het lettertype uit de lijst aan de bovenkant van het document.
  • Selecteer de lettergrootte die u wilt gebruiken op dezelfde manier.

Bevestiging van uw doopvontkeus

Het inhuren van managers kan je CV op het scherm te lezen, maar het is ook zeer waarschijnlijk dat ze zullen afdrukken van een kopie van uw cv. Dus nadat u een lettertype en lettergrootte hebben gekozen, is het altijd verstandig om het afdrukken van een kopie van uw cv.

Tip : Neem een kijkje op de afgedrukte cv om te zien of het is gemakkelijk om door middel van scannen. Als je moet turen om te lezen, of zoek het lettertype verschijnt krap, kies een andere of selecteer een groter formaat.

Bottom line: U wilt dat iedereen die je cv ziet in staat zijn om gemakkelijk te lezen.

Als u het document zelf kan lezen, en je bent niet met behulp van een nieuwigheid lettertype (bijv, grappig zonder, een handschrift lettertype, enz.), Hebt u waarschijnlijk een goede keus gemaakt.

Meer Resume Style Tips

  • Wees consistent. Uw CV, sollicitatiebrief en andere toepassing materialen eruit moet zien ze deel uitmaken van hetzelfde pakket. Kies hetzelfde lettertype in, en maak consequente keuzes maken over lettergrootte, de breedte van de marge, en opmaak.
  • Heeft geen zin te krijgen. Met een paar uitzonderingen na (zoals grafisch ontwerp of reclame banen, zoals hierboven vermeld) is het best om je CV eenvoudig te houden. Creative CV’s kunnen afschrikken de personeelsmanager … of vast komen te zitten in de kandidaat-tracking systeem en nooit maken het tot een menselijk HR persoon. Denk eraan: het doel is om de lezer te imponeren met uw vaardigheden en ervaring, niet je CV stijl keuzes.
  • Streven naar een pagina? Laat uw lettergrootte om uw doel te bereiken niet tweaken. Het schrijven van een cv is niet zoals het schrijven van een essay in school. Je kunt niet piepen in het kader van de draad door het maken van je lettertype groter of kleiner. Plus, hervat lengte is minder belangrijk dan cv content. U kunt altijd het ontwikkelen van een één-pagina versie om uit te delen op netwerkevenementen en jobbeurzen, en houdt de langere versie voor andere zoeken naar een baan doeleinden.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *