Proeflezen Tips voor Werkzoekenden

Posted on

Proeflezen Tips voor Werkzoekenden


Met zo veel werkzoekenden solliciteren vandaag kunnen werkgevers erg kieskeurig tijdens de sollicitatieprocedure zijn. De kleinste typo op je CV, sollicitatiebrief of andere toepassing materialen kunt u voorkomen van het krijgen van een interview.

Daarom is het belangrijk voor u om al uw toepassing materialen nagelezen voordat ze naar een werkgever. Hieronder zijn een paar tips om u te helpen grondig nagelezen.

Do not Trust Spellcheck

Terwijl de spellingscontrole kan u helpen om voor de hand liggende typefouten ter plaatse, het mist een aantal veel voorkomende fouten. Bijvoorbeeld, spellingscontrole niet in de gaten als je schrijft “uw” in plaats van “jij bent” – een van de meest voorkomende cv en sollicitatiebrief fouten. Zorg er daarom voor om grondig te bewerken elk document zelf.

Take a Break

Niet uw CV, sollicitatiebrief of andere toepassing materiaal onmiddellijk bewerken nadat het schrijven ervan. Neem de tijd weg van het document; Dit zal toestaan ​​u om met een nieuw stel ogen. Terwijl een 24-uur pauze is ideaal, zou je niet zo veel tijd als je geconfronteerd met een deadline. Zelfs het nemen van een paar uur rijden van het document voordat u het bewerkt zal helpen.

Print het uit

Proeflezen een gedrukt exemplaar van uw CV, sollicitatiebrief, enz., In plaats van te kijken naar uw document op een computerscherm. Je hebt waarschijnlijk al kijken naar het document op een computerscherm voor een lange tijd, en een gedrukte versie zal u helpen om het document te bekijken met een nieuwe reeks van de ogen. Het af te drukken zal ook helpen het document te bekijken u als de recruiter zal zien. Op deze manier kunt u zien en te herstellen van eventuele onhandig pagina-einden.

Hardop lezen (en achteruit!)

Lees je document hardop terwijl u nagelezen. Het zal je dwingen om te vertragen, terwijl je aan het lezen bent en pick-up op eventuele fouten. Veel editors ook aan het lezen achteruit (bewerk de laatste zin eerst, dan de tweede-na-laatste, enz.). Niet alleen zal dit ook vertragen uw lezing, maar het zal breken de logische stroom van het document, zodat u zich richten op de spelling en grammatica.

Terwijl u hardop, kunt u ook volgen samen met uw vinger. Dit zal helpen u zich richten op elk woord.

Beperk uw bewerken Criteria

Het kan moeilijk zijn om uit te geven voor zowel de grammatica en spelling op hetzelfde moment zijn. Voor een goede bewerking, slechts één type fout tegelijk bewerken. Zo voert u een proeflezen voor spelling, één voor interpunctie, één voor werkwoordstijd, één voor het formaat, een voor de feitelijke informatie, enz. Hoewel dit een beetje meer tijd in beslag nemen, zal het u helpen elk type fout te vangen.

Controleren op Consistentie

Veel mensen gewoon op zoek naar de spelling en grammatica fouten bij het bewerken, maar je moet ook ervoor zorgen dat uw lay-out is consistent.

Ten eerste, zorg ervoor dat uw lettergrootte en de stijl is hetzelfde in het hele document – als u knippen en plakken zinnen, kun je verschillende lettertypen in hetzelfde document, dat rommelig uitziet. Natuurlijk, in een CV, je lettergroottes kan anders zijn, afhankelijk van of u het schrijven van een kop of een kogel punt. Dat is prima, maar zorg ervoor dat je consequent zijn – al uw koppen moet hetzelfde lettertype en grootte, evenals al uw bullet points.

In je cv, ook voor zorgen dat uw grammatica is consistent. Bijvoorbeeld, als u alle woorden in een kop kapitaliseren, zorg ervoor dat je hetzelfde doen voor andere koppen. Als je volledige zinnen te gebruiken in één puntje, doe hetzelfde voor alle andere bullet points.

Proeflees Personal Information (voor u en de werkgever)

Veel mensen gewoon romen over hun persoonlijke gegevens (naam, adres, e-mailadres, enz.). Toch kan een fout in deze informatie kan voorkomen dat een werkgever niet in staat om u te contacteren. Controleer daarom deze informatie grondig.

Ook zorg ervoor dat u de informatie die u onder meer over het bedrijf waarvoor je solliciteert nagelezen. Zorg ervoor dat je naam en de naam van het bedrijf van de werkgever correct te spellen, en dat je hun adres correct. Ook, zorg ervoor dat u zeggen dat de juiste naam van het bedrijf! Als je een bedrijfsnaam kopiëren en plakken in een begeleidende brief, bijvoorbeeld, loopt u het risico van het plakken van de verkeerde naam uit te voeren.

Geef je mening over deze richtlijnen voor wat er in je cv op te nemen, zodat u zeker weet dat u alle informatie die u nodig hebt in de jouwe.

Vraag een vriend

Mensen die minder bekend zijn met een document zien vaak fouten duidelijker. Vraag een vriend (of beter nog, een paar vrienden) aan uw document voor u te bewerken. Moedig hen aan om deze tips hierboven voor een meer grondige bewerking baan volgen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *