Europass Curriculum Vitae Schrijven Tips

Posted on

Europass Curriculum Vitae Schrijven Tips

Aangezien de Europese Unie is gegroeid, meer en meer worden doorgevoerd door het Europees Parlement met het oog op de kwaliteit van leven te verhogen en tot een bepaald niveau waar de burgers collectief wonen en werken in de EU alle gelijke rechten zullen genieten brengen.

Bij de aanvraag van een positie in een van de lidstaten van de EU, of je studeert of gewoon proberen om ervaring op te doen, een van de belangrijkste kwesties is om te kunnen om uw expertise en capaciteiten duidelijk begrepen naar uw potentiële werkgever.

Wat is Europass?

Op 15 december 2004, door middel van Besluit nr 2241/2004 / EG, het Europees Parlement en de Raad een single transparant kader voor kwalificaties en competenties door de oprichting van Europass.

Europass  bestaat uit vijf documenten: het Europass Curriculum Vitae (CV), de Europass Taalpaspoort, het Europass Certificaatsupplement, het Europass diplomasupplement, en de Europass Mobiliteit document. De eerste twee vormen kunt u zelf invullen, terwijl de andere drie zijn ingevuld en uitgegeven door de bevoegde organisaties.

Het creëren van uw documenten

Als je een CV nog niet heeft, kunt u er een maken online in het Europese cv bouwer . U kunt een begeleidende brief met hetzelfde systeem te creëren. Als u al een CV, kun je het en bewerken van het online te uploaden . Je moet het op te slaan in de cloud of exporteren als u klaar bent.

U kunt de Europass-systeem te gebruiken om het creëren van een vaardigheidspaspoort en Talenpaspoort , en aan de herziening Certificaatsupplement , Europass Mobiliteit en Diploma Supplement moet je solliciteren voor een baan binnen de EU.

Europass CV schrijftips

Het creëren van de Europass CV is de eerste en belangrijkste stap in je werk zoekproces. Voordat u  begint met het schrijven  van uw Europass CV, zijn er een paar punten die je moet weten.

Uw Europass CV is het eerste contact met een potentiële werkgever, en je moet de aandacht van de werkgever vast te leggen in de eerste 10-15 seconden van het lezen van uw Europass CV. Dat is de enige manier waarop u een veilig  interview voor die bepaalde job . Maar, voordat je begint te schrijven, moet je jezelf eraan te herinneren over een paar belangrijke stappen:

Beoordeling voorbeelden voordat u aan de slag. U vindt PDF voorbeelden voor elk land in de EU online. Gebruik ze als een gids voor het maken van uw eigen CV.

Uw vaardigheden en competenties moeten duidelijk en logisch zodanig gepresenteerd dat uw ervaring zal opvallen.  Pay aandacht voor detail, want dat is de kern van uw presentatie. Dit geldt ook voor spelfouten en interpunctie.

In het algemeen moet je Europass CV kort zijn.  Meestal voor een persoon met slechts een paar jaar ervaring, twee pagina’s zijn meer dan genoeg. Voor professionals met meer ervaring, kunt u een Europass CV met meer dan twee pagina’s te schrijven. Als u een aanvraag voor een leidinggevende functie, moet u ervaringen uit het verleden in meer detail, met inbegrip van de redenen zijn dat uw potentiële toekomstige werkgever zou moeten overwegen biedt u een uitvoerend salaris te geven. In dit geval, schrijf uw Europass CV met zoveel pagina’s als nodig is.

Aan te passen naar jouw CV naar de functieomschrijving van de functie waarvoor je solliciteert. Probeer, zelfs, om mogelijke kwalificaties je bezit dat wordt door een werkgever wordt verzocht te markeren. Lieg niet in uw cv, zoals die leugen ontdekt kan worden voor of tijdens het interview.

Europass CV heeft een standaard logische volgorde waarin u uw mogelijkheden en expertise te presenteren. U dient in te vullen:

  • Persoonsgegevens
  • Working Ervaring beschrijving
  • Training en Opleiding beschrijving
  • Vaardigheden en competenties beschrijving

Formatteren Europass CV

Houd u aan de voorgestelde lettertype en de lay-out van Europass CV, omdat dit wordt gestandaardiseerd door Besluit nr 2241/2004 / EG. Print uw curriculum vitae op wit papier, om ervoor te zorgen dat de lay-out correct is.

Vergeet niet dat de inhoud en de strekking van uw CV zichtbaar moet zijn om de potentiële werkgever binnen 10-15 seconden na het lezen. Als gevolg van deze, moet je altijd gebruik maken van korte zinnen. Concentreer je op de relevante aspecten van uw opleiding en werkervaring, en eventuele breuken in je studie of carrière uit te leggen.

Wanneer u klaar bent met het schrijven van uw Europass CV, zorg ervoor dat iemand anders  bekijken en te controleren  om er zeker van dat de inhoud is duidelijk, makkelijk te begrijpen, en bevat geen spelfouten.

Houd er rekening mee dat er in de Europese Unie, uw Europass CV is de sleutel tot succes in uw werk zoekproces. Het is de standaard document gebruikt om te solliciteren naar een baan in elke lidstaat van de Europese Unie, terwijl ook het maken het makkelijker voor werkzoekenden en werkgevers worden.

Wanneer kan ik een Curriculum Vitae gebruiken in plaats van een CV

In de Verenigde Staten, is een curriculum vitae gebruikt alleen bij het aanvragen van academische, onderwijs, wetenschappelijk, of onderzoek posities.

Een curriculum vitae kan ook worden gebruikt voor het aanvragen van beurzen of subsidies. In Europa, het Midden-Oosten, Afrika of Azië, kunnen werkgevers verwachten een curriculum vitae ontvangen in plaats van een  CV .

Kies een geschikte Curriculum Vitae Format

Zorg ervoor dat u kiest voor een curriculum vitae formaat dat geschikt is voor de functie waarvoor je solliciteert voor is. Als u een aanvraag voor een beurs, voor  bijvoorbeeld , zult u niet nodig om de persoonlijke informatie die anders zouden worden opgenomen in een internationaal CV op te nemen.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *