Europass Curriculum Vitae Sfaturi de scriere

Posted on

Europass Curriculum Vitae Sfaturi de scriere

După cum a crescut Uniunea Europeană, tot mai multe standarde sunt puse în aplicare de către Parlamentul European, în vederea creșterii calității vieții și de a aduce la un anumit nivel în care cetățenii în mod colectiv care trăiesc și lucrează în UE se vor bucura de toate drepturile egale.

Atunci când aplicați pentru o poziție în interiorul oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene, indiferent dacă studiază sau pur și simplu încearcă să câștige experiență, una dintre cele mai aspecte importante este de a fi în măsură să facă expertiza și capacitățile clar înțelese la potențialul angajator.

Ce este Europass?

La 15 decembrie 2004, prin Decizia 2241/2004 / CE, Parlamentul European și Consiliul au adoptat un cadru transparent unic pentru calificări și competențe prin stabilirea Europass.

Europass este  compus din cinci documente: Curriculum Vitae Europass (CV), Pașaportul lingvistic Europass, Suplimentul Europass la Certificatul profesional , Suplimentul Europass la Diplomă, precum și documentul de Mobilitate Europass. Primele două forme vă puteți completa singuri, în timp ce celelalte trei sunt completate și emise de organizații competente.

Crearea documentelor dvs.

Dacă nu aveți încă un CV, puteți crea unul online , cu ajutorul generatorului de CV Europass . Puteți crea o scrisoare de intenție , folosind același sistem. Dacă aveți deja un CV, aveți posibilitatea să- l și încărcați – l edita on – line . Va trebui să – l salvați în cloud sau de export – l când ați terminat.

Puteți utiliza sistemul Europass pentru a crea un Competențe pașaport și Pașaportul lingvistic , precum și să revizuiască Suplimentul la Certificatul , Mobilitate Europass și Suplimentul la Diplomă va trebui să se aplice pentru locuri de muncă în cadrul UE.

Europass CV-ul Sfaturi de scriere

Crearea CV – ul Europass este primul și cel mai important pas în procesul de căutarea de locuri de muncă. Înainte  de a începe să scrieți  CV – ul Europass, există câteva puncte pe care trebuie să le știi.

CV – ul Europass este contactul inițial cu un potențial angajator, și va trebui să capteze atenția angajatorului în primele 10-15 secunde de lectură CV – ul Europass. Aceasta este singura cale prin care va asigura un  interviu pentru postul respectiv . Dar, înainte de a începe să scrieți – l, ar trebui să vă amintesc despre un cuplu de pași importanți:

Exemple de revizuire înainte de a începe. Veți găsi exemple PDF pentru fiecare țară din UE on – line. Folositi – le ca un ghid pentru a crea propriul CV.

Aptitudinile și competențele trebuie să fie prezentate în mod clar și logic , astfel încât experiența dvs. va iesi in evidenta.  Să acorde o atenție la detalii, din moment ce este substanța prezentării. Aceasta include greșeli de ortografie și punctuație.

În general, CV – ul Europass trebuie să fie scurtă.  De obicei, pentru o persoana cu doar câțiva ani de experiență, două pagini sunt mai mult decât suficient. Pentru profesioniști cu mai multă experiență, puteți scrie un CV Europass , cu mai mult de două pagini. Daca aplici pentru o pozitie executiva, va trebui să indice experiența anterioară în mai multe detalii, inclusiv motive cu privire la motivul pentru potențialul angajator ar trebui să ia în considerare viitorul care vă oferă un salariu executiv. În acest caz, scrie CV – ul Europass , cu cât mai multe pagini după cum este necesar.

Adaptați întotdeauna CV – ul la fișa postului a poziției pe care aplici. Încercați, chiar, pentru a evidenția potențialele calificarile pe care le posedă , care sunt solicitate de către un angajator. Nu minți în CV – ul tau, ca minciuna poate fi descoperită înainte sau în timpul interviului.

CV-ul Europass are o ordine logică standard, în care să prezinte capacitățile și experiența. Veți avea nevoie pentru a finaliza:

  • Informatii personale
  • Descriere Experiența de lucru
  • Descriere Instruire și educație
  • Aptitudini și competențe descriere

Formatarea CV-ul Europass

Păstrați la fontul sugerat și aspectul CV-ului Europass, astfel cum acest lucru este standardizat prin Decizia nr 2241/2004 / CE. Print curriculum vitae pe hârtie albă, în scopul de a se asigura că aspectul este corect.

Amintiți-vă că conținutul și esența CV-ul trebuie să fie evident pentru potențialul angajator în termen de 10-15 secunde de citit-o. Datorită acestui fapt, ar trebui să utilizați întotdeauna propoziții scurte. Se concentrează pe aspectele relevante ale experienței de formare și de muncă, și să explice orice pauze în studiile sau cariera ta.

Când ați terminat de scris CV – ul Europass, asigurați – vă că pentru a avea pe altcineva  de revizuire și verificați  pentru a vă asigura că conținutul este clar, ușor de înțeles, și nu conține greșeli de ortografie.

Rețineți că, în Uniunea Europeană, CV-ul Europass este cheia succesului în procesul de căutarea de locuri de muncă. Acesta a devenit documentul standard utilizat pentru a aplica pentru orice loc de muncă în orice stat membru al Uniunii Europene, în același timp, de asemenea, ceea ce face mai ușor pentru solicitanții de locuri de muncă și angajatori.

Atunci când se utilizează un Curriculum Vitae In loc de un CV

În Statele Unite, un curriculum vitae este utilizat numai atunci când se aplică pentru academice, educație, poziții științifice sau de cercetare.

Un curriculum vitae poate fi de asemenea folosite pentru a aplica pentru burse sau subvenții. În Europa, Orientul Mijlociu, Africa sau Asia, angajatorii se pot aștepta să primească un curriculum vitae , mai degrabă decât un  CV .

Alegeți un Curriculum Vitae format adecvat

Asigurați – vă că pentru a alege un format de curriculum vitae , care este adecvat pentru pozitia pentru care aplici. Dacă aplici pentru o bursa, de  exemplu , nu va trebui să includă informațiile personale pe care altfel ar fi incluse într – un CV internațional.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *