Cum se scrie un Curriculum Vitae (CV) pentru un loc de muncă

Posted on

Cum se scrie un Curriculum Vitae (CV) pentru un loc de muncă

În cazul în care calea de cariera include munca in academice, de cercetare științifică sau domenii medicale din Statele Unite, sunt șanse bune pe care le va cere să furnizeze un curriculum vitae, mai degrabă decât un CV tipic. În latină, expresia „curriculum vitae“ înseamnă „cursul vieții.“, Care este destul de adecvat în cazul în care, în calitate de candidat la nivel de intrare, te simti ca ai petrecut întreaga viață în școală absolvent sau școală medicală!

În limba engleză modernă, conceptul din spatele curriculum vitae ar putea fi mai bine tradus ca „cursul unei persoane de învățământ profesional și de carieră.“ Pe scurt, instituțiile care solicită aceste documente sunt cele mai interesate de un singur e bine rotunjite acreditările pentru locul de muncă (exprimată prin formarea și experiența de carieră ulterioară). Aceasta diferă de CV – uri standard, care se concentrează mai mult pe competențe .

Iată informații cu privire la motivul pentru care, atunci când și cum să utilizeze un CV, atunci când pentru a utiliza un CV vs un curriculum vitae, scrierea CV-ului, si ghidul de formatare, diferențele dintre SUA și CV-uri internaționale, și exemple.

Atunci când se utilizează un Curriculum Vitae

Când ar trebui să utilizeze solicitanții de locuri de muncă un curriculum vitae, denumit în mod obișnuit ca un „CV-ul“, mai degrabă decât un CV? În Statele Unite, un curriculum vitae este utilizat în principal atunci când se aplică pentru academice, educație, științifice, posturi medicale sau de cercetare. De asemenea, este aplicabilă atunci când se aplică pentru burse sau subvenții. Iată mai multe informații despre când să utilizeze un curriculum vitae în loc de un CV.

Atunci când caută un loc de muncă în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, sau Asia, se așteaptă să prezinte un CV, mai degrabă decât un CV.

Rețineți că angajatorii de peste mări se așteaptă de multe ori pentru a citi tipul de informații cu caracter personal pe un curriculum vitae care niciodată nu va fi inclus pe un CV american, cum ar fi data nașterii, cetățenia, starea civilă, și locul nașterii.

Statele Unite drept, care reglementează ce solicitanții de locuri de muncă informații pot fi rugați să furnizeze nu se aplică în afara țării.

Ce să includă într-un CV

Există mai multe diferențe între un curriculum vitae și un CV. Un curriculum vitae este o durată mai lungă (două sau mai multe pagini), synopsis mai detaliate de fundal și abilitățile dumneavoastră. Ca un CV, poate fi nevoie de diferite versiuni ale unui CV pentru diferite tipuri de posturi.

Ca un CV, un curriculum vitae ar trebui să includă numele, informațiile de contact, educație, competențe și experiență. În plus față de aceste elementele de bază, cu toate acestea, un CV include, de asemenea, de cercetare și de experiență de predare, publicații, prezentări, granturi și burse, asociații profesionale și licențe, premii și onoruri, precum și alte informații relevante pentru poziția pe care aplici. Puteți include, de asemenea, o declarație personală pentru a face CV-ul dvs. iasă în evidență.

Incepe prin a face o listă a tuturor informațiilor de fundal, apoi organizați în categorii. Asigurați-vă că includeți datele cu privire la toate publicațiile pe care le desemnați.

Informații personale să includă într-un CV International

 • Naţionalitate
 • Starea civilă
 • Vârstă
 • Numărul de copii (vârsta opțional)
 • interese personale cum ar fi hobby-uri
 • Toate educația inclusiv liceu / școală secundară
 • Fotografiile sunt de asemenea recomandate (un headshot profesionist este cel mai bun)

Data nasterii pe CV-uri

Unele țări din afara Statelor Unite se așteaptă să includă data nașterii pe CV-ul tau. Dacă aplicați la un loc de muncă străină, de cercetare protocolul țării special pentru aplicații de locuri de muncă.

Dacă utilizați un curriculum vitae (CV) sau CV-ul pentru a aplica pentru un loc de muncă în Statele Unite, din cauza legilor actuale privind discriminarea de vârstă, nu poate fi obligat să includă data nașterii pe curriculum vitae.

Particularizarea Curriculum Vitae

Odată ce ați făcut o listă cu informațiile pe care doriți să includă, este o idee bună pentru a crea un curriculum vitae personalizat care scoate în evidență în mod specific experiența aveți, care este relevant pentru jobul pe care il aplici. Este nevoie de mai mult timp pentru a scrie un CV personalizat, dar merita efortul lui – mai ales atunci cand aplici pentru locuri de muncă, care sunt o potrivire bună pentru abilitățile și experiența.

 • Utilizați gloanțe care încep cu o acțiune verb și includ un rezultat realizare orientat.
 • Începeți cu un profil profesional (de asemenea, numit un rezumat) care evidențiază cel mai bine din ceea ce ar fi un candidat oferă.
 • Editare conținut pentru a include acele domenii de expertiză, competențe și cunoștințe care se potrivesc în mod specific cerințelor postului; nu toate detaliile educației și istoricul ocupării forței de muncă (muncă, cercetare, burse, etc.) pot fi relevante.
 • Cu atenție rang și de a organiza secțiunile CV-ul în conformitate cu ceea ce instituția pe care o solicită caută. De exemplu, dacă se aplică în cazul în care o universitate de cercetare este subliniat, ar trebui să înceapă lista publicațiilor în prima pagină, imediat după profilul profesional inițial. În cazul în care, pe de altă parte, știți că predarea este evaluată prin publicarea de către departamentul, veți dori să dea profesionale mândria ta istorie cariera de loc pe prima pagină.

Curriculum Vitae Exemplu

Acesta este un exemplu de un curriculum vitae. A se vedea mai jos pentru mai multe exemple.

Dorothy doctor, MD
3204 Windover Way
Houston, TX 77204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Curriculum vitae

Dedicat și orientată către pacient MD poziționat pentru a excela in cadrul rezidentiat oferind posibilitatea de a crește în cunoașterea și practica terapeutică de medicina pediatrică.

EDUCAŢIE

Doctor în medicină (MD), mai 2018 – David Geffen Scoala de Medicina, UCLA

BS în biologie,  summa cum laude , iunie 2014 – Universitatea Stanford

ONORURI ȘI DISTINCȚII

David Geffen Bursa Medical, 2014, 2015, 2016, 2017
Departamentul de Biologie Stanford Award 2013
Lista lui Dean Stanford, 2010-2014

EXAMENELE

USMLE Pasul 1, May in 2016
USMLE Pasul 2 CK, May anul 2018

EXPERIENȚĂ DE MUNCĂ

UCLA, Departamentul de Oncologie
Asistent de cercetare  (2015-2016)

 • Assisted Joe Johnson, MD si Sue Sanderson, Ph.D. în cercetarea și prezentarea „Novel Imunoterapia Abordarea carcinom ductal in situ (DCIS).“

Universitatea Stanford
Rezident Asistent  (2013-2014)

 • Cu condiția de conducere, companie, și sprijin emoțional locuitorilor de licență de un dormitor universitar.

EXPERIENȚĂ CA VOLUNTAR

Americana Medical Student Association, UCLA (septembrie 2013 – iunie 2018)

 • Președinte, capitol locale, mai 2014 – iunie 2018
 • Coordinated bine îngrijită wellness Campus Fair, septembrie 2017

Voluntari , Veneția Clinicafamilie (septembrie 2014 pânăiunie 2017)

 • A ajutat pentru a sprijini nevoile familiilor deservite de la clinica medicală gratuită.

Spitalul Voluntar , Ronald Reagan UCLA Medical Center (septembrie 2014 – iunie 2015)

 • În pediatrie, oferit voluntar pozițiile ER, și de rotație chirurgie

Voluntari , programulconectareUCLA People-animală (septembrie 2013 – iunie 2014)

 • companie furnizate copiilor bolnavi în stare critică în programul de terapie asistata de animale.

LIMBI

Engleză (nativ)
spaniolă (avansat fluența orală și scrisă)

Membrii / AFILIERI

American Medical Student Association, 2014 – prezent
american Medical Association, 2017 – prezent

INTERESE PERSONALE

CrossFit, surfing, fotografie, și performanță oboi.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *