Cele mai bune tehnici pentru un interviu de angajare de succes

Posted on

Cele mai bune tehnici pentru un interviu de angajare de succes

Când iei un interviu pentru un loc de muncă, lucrurile mărunte pot face o mare diferență. Chiar și o mică greșeală te poate costa o ofertă de muncă. Fă-ți timp pentru a te pregăti, astfel încât să poți face cea mai bună impresie posibilă la fiecare interviu de angajare la care participi.

Aceste tehnici de interviu acoperă toate elementele de bază pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă îmbunătăți tehnica de interviu și pentru a obține un interviu de angajare. De la verificarea companiei până la trimiterea unui interviu, o notă de mulțumire, faceți întâlnirea dvs. cu managerul de angajare un succes de la început până la sfârșit.

Îmbunătățiți-vă tehnica interviului

Un interviu de angajare îți oferă șansa de a străluci. Ceea ce spui și faci fie te va muta la următoarea rundă de luare în considerare pentru angajare, fie te va scoate din luptă.

Îmbrăcați-vă pentru succesul interviului

Prima impresie pe care o faceți unui potențial angajator poate face o mare diferență în rezultatul interviului de angajare. Prima judecată pe care o face un intervievator se va baza pe modul în care arăți și pe ce porți. De aceea este întotdeauna important să te îmbraci corespunzător pentru un interviu de angajare. Ceea ce este potrivit variază în funcție de angajator, așa că va trebui să alegeți o ținută potrivită pentru locul în care doriți să fiți angajat.

Îmbunătățiți-vă abilitățile de interviu

În timpul unui interviu de angajare, capacitatea ta de a interacționa cu intervievatorul și de a-ți articula gândurile sunt factori la fel de importanți în obținerea unui loc de muncă ca și calificările enumerate în CV-ul tău. Acordați-vă ceva timp înainte de interviu pentru a vă asigura că setul de abilități de interviu este la fel de gata ca CV-ul.

Minimizați stresul la interviu

Interviurile pot fi stresante, chiar dacă ești un profesionist care a participat la multe dintre ele. Există tehnici pe care le puteți folosi pentru a reduce stresul înainte și în timpul interviurilor de angajare și strategii pe care le puteți utiliza pentru a reduce anxietatea care poate însoți căutarea unui loc de muncă. Îți va fi mult mai ușor să gestionezi interviul atunci când nu te simți stresat.

Faceți cea mai bună primă impresie

Prima impresie chiar contează și nu ai prea mult timp să faci o impresie bună în timpul unui interviu de angajare. Din momentul în care îl salutați pe recepționer și până în momentul în care părăsiți clădirea, sunteți evaluat ca un potențial nou angajat. Este important să lăsați pe toți cei pe care îi întâlniți cu cea mai bună impresie posibilă.

Vinde-te intervievatorului

Când participați la un interviu de angajare, depinde de dvs. să vă vindeți calificările și acreditările managerului de angajare. De asemenea, va trebui să arătați intervievatorului că sunteți potrivit atât pentru poziție, cât și pentru organizație. Cu puțină pregătire, vă veți putea prezenta ca un candidat pe care orice organizație ar dori să îl angajeze. Făcând tot posibilul pentru a-l aduce pe managerul de angajare de partea ta, te va ajuta să fii angajat.

Ce să faci când ești introvertit

Interviurile pot fi cu adevărat provocatoare atunci când ești introvertit, dar există tehnici care îi ajută pe introvertiți să strălucească în timpul interviurilor de angajare, inclusiv modul de pregătire și desfășurare a unui interviu și cum să-ți vinzi calitățile introvertite.

Fă-ți timp să-ți mulțumești după interviu

A-ți face timp pentru a-ți mulțumi după un interviu de angajare nu numai că este o etichetă bună la interviu. De asemenea, vă întărește interesul pentru poziție și îi arată intervievatorului că aveți abilități excelente de urmărire. Utilizați și scrisoarea dvs. de mulțumire pentru a aborda orice probleme și preocupări apărute în timpul interviului.

Practicați interviul

Alocarea timpului pentru a revizui întrebările tipice de la interviu care vi se vor pune probabil în timpul unui interviu de angajare vă va ajuta să vă oferiți un cadru pentru răspunsurile dvs. De asemenea, vă va calma nervii năruiți, pentru că nu vă veți lupta pentru un răspuns în timp ce vă aflați în locul fierbinte la interviu.

Practicați interviul cu un prieten sau un membru al familiei din timp și va fi mult mai ușor atunci când sunteți într-un interviu de angajare.

Utilizați contactele dvs. de rețea

Cine cunoști la compania cu care intervieviți chiar contează. Conexiunile dvs. vă pot recomanda pentru un loc de muncă, vă pot oferi informații din interior despre companie și vă pot spune la ce să vă așteptați în timpul interviului.

Verificați Compania

Cât de multe știi despre compania care tocmai te-a contactat pentru a programa un interviu? Ar trebui să fie suficient și toate informațiile de care aveți nevoie sunt disponibile online. Obțineți informații despre cultura companiei și folosiți-vă conexiunile pentru a obține un avantaj la interviu.

Fiți pregătiți pentru un interviu telefonic

În timp ce căutați în mod activ un loc de muncă, este important să fiți pregătit pentru un interviu telefonic în scurt timp. Nu știi niciodată când un recrutor sau un contact de rețea ar putea suna și te-ar întreba dacă ai timp să vorbești despre o oportunitate de angajare.

Gestionați un interviu de grup

Intervievarea cu o singură persoană este destul de dificilă, dar este și mai greu atunci când trebuie să intervievezi cu un grup (sau panel) de intervievatori.

Interviu în timpul mesei

A te duce la micul dejun, prânz sau cină oferă intervievatorului șansa de a-ți verifica abilitățile de comunicare și interpersonale, precum și manierele tale la masă, într-un mediu mai casual decât într-un cadru de birou. Aflați cum să gestionați un interviu în timpul mesei, inclusiv ce să comandați, eticheta interviului pentru mese, cine plătește și mai multe sfaturi pentru interviu la o cafea sau o masă.

Evitați aceste greșeli de interviu

Ce nu ar trebui să faci la interviu? Consultați cele mai frecvente greșeli la interviul de angajare, gafe și erori pe care le poate face un candidat la angajare. Unele dintre ele sunt minore; alții vă pot spori sau distruge șansele de a vă angaja. Apoi fă-ți timp să te pregătești înainte de interviu, astfel încât să nu fii nevoit să te stresezi despre cum a decurs totul după ce s-a terminat.

Mai multe tehnici de interviu de angajare pentru a vă ajuta să fiți angajat

Consultați mai multe sfaturi pentru interviuri telefonice, interviuri secundare, interviuri pentru prânz și cină, interviuri comportamentale, interviuri în public, interviuri practice și sfaturi suplimentare pentru succesul interviului.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *