Loan Officer Functiebeschrijving: Salaris, Skills, & More

Posted on

Loan Officer Functiebeschrijving: Salaris, Skills, & More

Lening officieren werken voor banken en andere financiële instellingen, het helpen van individuen en bedrijven te verkrijgen middelen uit deze kredietverstrekkers. Ze onderzoeken hun kredietwaardigheid, dan staan ​​of te raden goedkeuring van leningen. Ze kunnen ook weigeren een lening of afraden het aanbieden van financiering, en ze moeten soms follow-up van late betalingen op bestaande leningen.

Leningen officieren kunnen zich specialiseren in commercieel, consument of hypothecaire leningen. Ongeveer 318.600 mensen werkten in dit beroep in 2016.

Loan Officer Taken en verantwoordelijkheden

verantwoordelijkheden lening officieren kunt vertrouwen op hun vakgebied, maar een aantal gemeenschappelijke taken zijn onder andere:

 • Vind potentiële klanten, particulieren of bedrijven die behoefte hebben aan leningen en cultiveren van hun bedrijf.
 • Kennismaken met vreemd kandidaten om opties toe te lichten en vragen te beantwoorden.
 • Fungeren als een verkoper, het overtuigen van klanten om leningen van hun instellingen in plaats van te krijgen dan ergens anders.
 • Klanten helpen door het proces van het aanvragen van leningen.
 • Analyseer en controleer lening aanvragen om de kredietwaardigheid van klanten te bepalen.
 • Ervoor zorgen dat leningen voldoen aan federale en nationale normen en eisen.

Loan Officer Salaris

salarissen lening officieren kunnen afhankelijk van hun werkgevers en de reikwijdte van hun verantwoordelijkheden. De hoogst betaalde lening officieren werken voor autodealers.

 • Median Jaarsalaris: $ 63.040 ($ 30.31 / uur)
 • Top 10% Jaarsalaris: Meer dan $ 132.080 ($ 63,50 / uur)
 • Onderste 10% Jaarsalaris: Minder dan $ 31.870 ($ 15.32 / uur)

Bron: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Tip : Sommige lening officieren ontvangt een salaris, terwijl anderen salaris plus een commissie kan ontvangen op de leningen die zij op hun plaats te zetten. Af en toe, maar zelden, kunnen ze enkel commissie. Bonussen zijn gemeenschappelijk.

Onderwijs, opleiding en certificering

Deze bezetting vereist enige opleiding, ervaring en training.

 • Opleiding: Je moet hebben over het algemeen een bachelor’s degree in financiën, economie of een gerelateerd veld om te werken als een lening officier.
 • Licensure: Er zijn momenteel geen specifieke eisen voor vergunningen voor lening officieren die werkzaam zijn in banken of kredietinstellingen, maar vergunningseisen voor lening officieren die in hypothecaire banken of brokers werken kan verschillen per staat. Zij moeten hebben over het algemeen een hypothecaire lening Originator (MLO) licentie, echter, die ten minste 20 uur van cursussen en een examen, evenals een antecedentenonderzoek en een credit check nodig.
 • Training: Training is vaak, maar niet altijd op de baan. Sommige bedrijven hebben trainingsprogramma’s speciaal voor nieuwe medewerkers, en een aantal verenigingen van banken bieden trainingsprogramma’s ook.

Loan Officer Skills & Competencies

Je moet een aantal essentiële kwaliteiten om te slagen op steeds een lening officier te hebben.

 • Computer profiel: Sollicitanten voor lening officier posities moeten vertrouwd zijn met computers en software toepassingen in verband met bankieren.
 • Analytische vaardigheden en perceptie: Je wordt verplicht om nauwkeurig te beoordelen jaarrekening van klanten om hun kredietwaardigheid te garanderen.
 • Aandacht voor detail: Een succesvolle lening omvat een groot aantal in elkaar grijpende en soms minuscule details en je kunt niet voorbijgaan aan een van hen.
 • Salesmanship: De bottom line is dat je een product verkoopt. Je zou kunnen hebben om klanten, evenals een superieure finance personeel te overtuigen om mee te gaan met uw aanbevelingen.

Werkvooruitzicht

Werkgelegenheid van de lening officieren zal naar verwachting een beetje sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen vanaf 2016 verhogen door middel van 2026, op ongeveer 11%. Dit veld is sterk afhankelijk van de huidige stand van de economie, echter, en de groei kan verschuiven van veld naar veld. Bijvoorbeeld, kan lening officieren werkzaam in commercial finance alleen verwachten groei van de werkgelegenheid van ongeveer 3% in dezelfde decennium, dat is langzamer dan gemiddeld.

Capable lening officieren kan bewegen om grotere takken van hun bedrijf of leidinggevende functies. Sommigen zullen misschien uiteindelijk begeleiden andere lening officieren en bedienden.

Werkomgeving

Dit is voornamelijk een kantoorbaan, maar het kan ook afhangen van specialty een lening officier. Die dienst van hypotheekverstrekkers kunnen verwachten om af en toe te reizen voor een ontmoeting met klanten in hun huizen, en de werknemers van commerciële kredietverstrekkers mogen worden verwacht om bedrijven te bezoeken.

Werkschema

Dit is een full-time positie en kan uitgebreide extra uren meer dan 40 per week te betrekken. Het loon van degenen die op basis van commissie worden betaald kan direct correleren met het aantal uren dat ze bereid zijn te wijden aan het werk.

Hoe de baan te krijgen

VERGEET NIET DE WAARDE VAN EEN DIPLOMA

Zelfs wanneer een hbo-opleiding is technisch niet nodig is, degenen die ze hebben of hebben uitgebreide ervaring, zelfs in een gerelateerd veld, hebben de beste vooruitzichten.

HET IS wie je kent

Sommige bedrijven en instellingen verwachten lening officieren om hun eigen klantenbestand op te bouwen, zodat het aanbrengen met een lijst van contacten en het netwerk van verwijzingen kunt u zich onderscheidt van andere, minder voorbereide kandidaten in te stellen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *