Interview Vraag: “Wat is uw onderwijs filosofie?”

Posted on

Interview Vraag:

Wanneer u een aanvraag voor een baan als leraar, kan u worden gevraagd over uw onderwijs filosofie. Dit is niet het soort vraag die je moet morrelen of improviseren on the fly – u zult niet voorbereid op zoek naar de job als je niet een kant en klaar antwoord te hebben.

Aan de andere kant, als je een beknopte en duidelijke filosofie, de personeelsmanager zal worden onder de indruk van uw vermogen om na te denken over de methoden en doelstellingen van uw onderwijspraktijk.

Voordat het sollicitatiegesprek, zorg ervoor dat je een filosofie dat je netjes kunt verwoorden.

Wat de Interviewer echt wil weten

De interviewer wil weten dat u een filosofie van het onderwijs, dat je het kunt verwoorden en dat uw opvattingen over onderwijzen en leren zijn een goede pasvorm voor de school.

Wat is een filosofie onderwijs? Het is een uitleg van je waarden en overtuigingen als zij betrekking hebben op onderwijs. Uw filosofie is vaak een combinatie van methoden die u bestudeerd in hogeschool of graduate school en de lessen geleerd tijdens eventuele beroepservaring sindsdien. Het kan ook putten uit je eigen ervaring van het onderwijs jeugd hetzij als ouder of als u zelf een kind.

Tip: Als je niet weet wat uw onderwijs filosofie is, probeer dan het opschrijven van een paar belangrijke verklaringen volgens u waar over onderwijs, en ga dan verder vanaf daar.

Denk na over de methoden die u van toepassing zijn in de klas, en je doelen voor je leerlingen. Kijk ook eens naar hoe je je ideeën over onderwijs in actie, en welke principes worden aangetoond door uw werk in de klas. Wat maakt u trots om een ​​leraar te zijn? Wat laat je weet dat je het goed gedaan? Welke normen heb je voor jezelf en waarom ingesteld?

Een persoonlijke onderwijsfilosofie verschilt van een pedagogische theorie, hoewel natuurlijk beide verwant zijn. Waldorf of Montessori onderwijs, bijvoorbeeld gaan om zeer verschillende benaderingen van onderwijs (pedagogiek) dan de mainstream Amerikaanse publiek school-systeem maakt gebruik van, en toch docenten van elk systeem zou zeer vergelijkbaar filosofieën articuleren.

Leerstijlen en methoden vaak veranderen in de loopbaan van een persoon, dus bekijk uw filosofie van tijd tot tijd, updaten, en veranderingen te maken wanneer dat nodig is.

How to Answer “Wat is uw onderwijs filosofie?”

Als u nog nooit uw onderwijsfilosofie heb onder woorden te brengen, kan dit proces in drie stappen u helpen articuleren uw overtuigingen.

 • Begin gewoon
  beginnen met één of twee zinnen die netjes je denken te kapselen.
 • Dan Uitgebreide
  Na het geven van uw eerste verklaring, kunt u ingaan op wat je filosofie in de praktijk betekent.
 • Neem dan een voorbeeld
  U kunt ook een voorbeeld van hoe u uw onderwijs filosofie toe te passen in de klas te bieden. Dit zal helpen om uw filosofie nog concreter.

Echter, slechts een voorbeeld te delen als je genoeg tijd. Als u al gesproken voor een paar minuten, of als u denkt dat de interviewer wil om verder te gaan, dan kunt u dit overslaan.

Voorbeelden van de beste antwoorden

Laten we nu onze drie-stappen systeem toe te passen en te kijken naar enkele voorbeelden van antwoorden.

 • Ik geloof dat de klas is een levende gemeenschap en dat iedereen, van de opdrachtgever aan de studenten aan de ouders, moeten bijdragen om een ​​positieve sfeer te behouden.

Waarom het werkt:  Deze verklaring is eenvoudig, duidelijk en gemakkelijk te absorberen. Het duurt een positie – de klas is een levende gemeenschap en iedereen draagt – en brengt het goed. Terwijl je hoeft niet alles wat je gelooft over het onderwijzen in een enkele zin passen, is het belangrijk om te kunnen het meest centrale deel van uw ideeën en prioriteiten als leraar uit te drukken. Laat de rest worden geïmpliceerd.

 • Alle studenten zijn individueel en iedereen leert op hun eigen unieke manier. Ik gebruik verschillende lesmethoden (taalkundige, visueel, auditief, kinesthetisch) om studenten te bereiken, zodat niemand achterblijft.

Waarom het werkt:  Deze verklaring maakt duidelijk dat deze leraar gelooft dat effectief onderwijs brengt iedereen langs elkaar. U kunt ook korte vermelding van educatieve theorieën of wetenschappelijke studies die uw filosofie te ondersteunen, of u kunt verwijzen naar andere opvoeders die uw filosofie illustreren. U probeert duidelijk om uw interviewers dat je goed na te denken over hoe je te leren en zijn goed opgeleid op de onderwijspraktijk te maken.

 • Iedereen in de klas draagt ​​als student, leraar en denker. Ik leer van de studenten zo veel als ze van mij leren. Eén manier waarop ik benadrukken deze filosofie in mijn lessen is om regelmatig feedback te nemen van studenten. Bijvoorbeeld, ik vraag de leerlingen in te vullen een tussentijdse evaluatie van de cursus van de klasse, waarin ze reflecteren op de cursus doelen en feedback te geven over de vraag of de cursus helpt hen aan deze doelstellingen voldoen tot nu toe. De studenten zijn zo inzichtelijk geweest, het verstrekken van nuttige informatie voor mij op wat werkt in de klas, en wat ik aan kan verbeteren. Ik geloof dat we nooit stoppen met leren, en ik wil mijn studenten te weten dat we kunnen leren van elkaar.

Waarom het werkt:  Dit antwoord geeft details over hoe de leerkracht ziet hun rol. Het toont ook aan dat de kandidaat is ontvankelijk voor feedback en in staat om op te nemen die in hun aanpak. Dit is een goed antwoord te geven als er tijd om te werken. Als u het gevoel dat de interviewer wil om verder te gaan, maak je geen zorgen voor meer detail.

Tips voor het geven van het beste antwoord

Bepaal uw onderwijs filosofie voor het interview. Denk na over uw onderwijsmethoden en doelen. Hoe heb je je eigen ideeën in daden? Welke principes worden gedemonstreerd door uw werk? Vergeet niet dat een filosofie van onderwijs is anders dan een pedagogische theorie.

Maak kennis met het punt. Zorg ervoor dat u in staat om uw overtuigingen bondig articuleren bent. Idealiter zou je in staat zijn om samen te vatten uw onderwijs filosofie in één zin, als je moest. (Hoewel natuurlijk moet je specifieke kenmerken aan te bieden in het geval dat er tijd diepgaand te spreken.)

Wat niet te zeggen

Vermijd langdradigheid.  Een slecht georganiseerd of minder-dan-bondige verklaring zal moeilijk zijn voor andere mensen om te begrijpen en kon je kwetsen. De interviewer wil zien dat u uw onderwijs filosofie te begrijpen en kan het goed te beschrijven.

Sla de clichés.  Vermijd ook generieke en vanzelfsprekende verklaringen, zoals “iedereen een kans om te leren verdient.” Tuurlijk, het is breed en van toepassing op vele klaslokaal situaties, maar dat zeer universaliteit en het evidente maakt de zinsnede een probleem. Simpel gezegd, als je filosofie is een open deur of een cliché, het is duidelijk dat je niet veel gedachte in het zet.

Als uw onderwijsfilosofie eigenlijk is dat iedereen een kans (of iets dergelijks) verdient, dan moet u uw verklaring unieke door uit te leggen hoe je het gelijkheidsbeginsel voor zover relevant voor het onderwijs zien te maken. Een bepaling in gedachten te houden is dat als je niet iemand oneens met je filosofie kunt voorstellen (dat wil zeggen, oneens intelligent, voor goed doordachte redenen), dan hebt u waarschijnlijk geland op een vanzelfsprekende gemeenplaats.

Belangrijke aandachtspunten

Bereid je antwoord vóór het interview: Practice beschrijven van uw overtuigingen, doelen en methoden.

Wees bondig: Vat uw filosofie in een zin of twee. In staat zijn om meer detail te bieden indien nodig.

Vermijd clichés: In staat zijn om te laten zien hoe uw verklaring heeft betrekking op uw unieke standpunt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *