Hoe zelfevaluatietools te gebruiken om een carrière te kiezen

Posted on

How To Use Self Assessment Tools om Kies een carrière

Personen die proberen om een carrière te kiezen vaak af of ze een test die ze kan vertellen wat bezetting is voor hen kan nemen. Helaas is er geen enkele test die u op magische wijze zal u vertellen wat te doen met de rest van je leven. Een combinatie van self-assessment tools , echter, zal helpen met de beslissing.

Tijdens de self-assessment fase van de loopbaan planning , het verzamelen van informatie over jezelf om een weloverwogen beslissing te nemen. Een self-assessment moet ook grondig de behandeling van uw waarden , interesses , persoonlijkheid en geschiktheid .

  • Waarden: de dingen die belangrijk zijn, zoals prestatie, status en autonomie
  • Interesses: wat je graag doet, dat wil zeggen, golfen, lange wandelingen, en opknoping uit met vrienden
  • Persoonlijkheid: een persoon trekken, motivatie drives, de behoeften en attitudes
  • Aptitude: de activiteiten die u goed in zijn, zoals het schrijven, het programmeren van computers , en onderwijs. Ze kunnen natuurlijke vaardigheden of degenen verworven door middel van training en opleiding.

Veel mensen huren van een loopbaanadviseur om hen te helpen met dit proces en het beheer van een verscheidenheid van self-assessment voorraden. Wat volgt is een bespreking van de verschillende soorten gereedschap, evenals een aantal andere dingen te overwegen wanneer u uw resultaten naar een carrière te kiezen.

Value Voorraden

Uw waarden zijn misschien wel de belangrijkste ding om te overwegen bij het kiezen van een beroep . Als je ze niet rekening te houden bij de planning van uw carrière, is er een goede kans dat je je werk een hekel en dus niet in slaagt het. Bijvoorbeeld, iemand die autonomie geeft de voorkeur aan niet gelukkig in een baan waar hij of zij niet onafhankelijk kan zijn.

Er zijn twee soorten waarden: intrinsieke en extrinsieke. Intrinsieke waarden zijn gerelateerd aan het werk zelf en wat het bijdraagt ​​aan de maatschappij. Extrinsieke waarden zijn uiterlijke kenmerken, zoals fysieke omgeving en winstpotentieel. Value voorraden zal vragen als de volgende vragen:

  • Is een hoog salaris belangrijk voor je?
  • Is het belangrijk voor je werk te betrekken interactie met mensen?
  • Is het belangrijk voor je werk een bijdrage te leveren aan de samenleving?
  • Is het hebben van een prestigieuze baan belangrijk voor je?

Tijdens een zelfbeoordeling een  loopbaanadviseur  : kan een van de volgende waarde toe te dienen voorraden  Minnesota Belang Questionnaire (MIQ)Survey of interpersoonlijke waarden  (SIV) of  temperament en waarden Inventory  (TVI).

rente Voorraden

Loopbaanontwikkeling professionals ook vaak toedienen rente voorraden , zoals de Strong Interest Inventory  (SII), voorheen genaamd de  Strong-Campbell Interest Inventory. Deze self assessment instrumenten vragen individuen om een aantal vragen over hun (te beantwoorden verrassing ) belangen. EK Strong, een psycholoog, een pionier in de ontwikkeling ervan. Hij vond, door middel van gegevens die hij verzamelde over en afkeuren van een verscheidenheid aan activiteiten, objecten en types van personen die van de mensen, dat mensen in dezelfde loopbaan (en in die loopbaan tevreden) dezelfde interesses hadden.

Dr. John Holland  en anderen te voorzien in een systeem van matching belang heeft met een of meer van de zes types: realistisch, onderzoekend, artistiek, sociaal, ondernemend en conventioneel. Hij vervolgens vergeleken deze types met beroepen. Wanneer u interesse inventaris, worden de resultaten vergeleken met dit onderzoek om te zien waar je fit in-zijn uw belangen vergelijkbaar met die van een  politieagent  of aan die van een accountant, bijvoorbeeld?

persoonlijkheid Voorraden

Veel persoonlijkheid voorraden die in carrièreplanning zijn gebaseerd op de psychiater Carl Jung’s persoonlijkheid theorie. Hij geloofde vier paar tegenover voorkeuren-de manier waarop mensen ervoor kiezen om dingen, make up persoonlijkheden van mensen te doen. Ze zijn  extraversie  en  introversie  (hoe men geeft energie), het waarnemen en intuïtie (hoe men waarneemt informatie), denken of voelen (hoe men beslissingen neemt), en te oordelen en waarnemen (hoe men zijn of haar leven woont). Een voorkeur van elk paar maakt een individuele persoonlijkheid type.

Loopbaanbegeleiders maken vaak gebruik van de resultaten van beoordelingen op basis van Jungiaanse persoonlijkheid theorie, zoals de  Myers-Briggs Type Indicator  (MBTI), om klanten te helpen kiezen voor een loopbaan. Zij geloven dat mensen met een bepaald persoonlijkheidstype zijn beter geschikt voor bepaalde beroepen. Een voorbeeld hiervan zou zijn dat een introvert niet goed zou doen in een carrière die hem of haar vereist dat de hele tijd rond te zijn andere mensen.

aptitude Assessments

Bij de beslissing welk gebied in te voeren, moet je je vaardigheden te ontdekken . Een proeve van bekwaamheid is een natuurlijke of verworven vermogen. In aanvulling op zoek naar wat je goed in het doen zijn, ook rekening houden met wat je leuk vindt. Het is mogelijk om heel bedreven in een bepaalde vaardigheid te zijn, en toch verachten elke seconde doorgebracht gebruiken. In het algemeen, hoewel, mensen meestal genieten van wat ze goed in zijn.

Terwijl u de beoordeling van uw vaardigheden, na te denken over de tijd die u bereid bent te besteden om meer geavanceerde of nieuwe verwerven  vaardigheden . Een vraag om jezelf te vragen is deze: als een carrière heeft alle kwaliteiten vind ik aantrekkelijk, maar het duurt X jaar voor te bereiden, dan zou ik bereid en in staat zijn om dit te besteden tijd te maken?

Extra dingen om te overwegen

Terwijl het doornemen van de self-assessment proces, rekening houden met andere factoren die uw carrière keuze zal beïnvloeden. Bijvoorbeeld, denk aan uw familie verantwoordelijkheden en uw vermogen om te betalen voor onderwijs of opleiding. Vergeet niet dat self-assessment is de eerste stap in de carrière planning proces, niet de laatste.

Na het voltooien van deze fase door naar de volgende, carrière exploratie . Met uw self-assessment resultaten in het achterhoofd, de volgende, te evalueren een verscheidenheid van beroepen om te zien welke zijn de beste pasvorm. Terwijl uw self-assessment kan een bepaalde loopbaan te geven is geschikt voor iemand met uw interesses, persoonlijkheid, waarden en geschiktheid, betekent dat niet dat het is degene die het meest bij u past. Op dezelfde manier, niet een baan alleen maar omdat het niet te zien in de resultaten van een self-assessment korting. Doe een veel onderzoek over elk beroep waarin je geïnteresseerd bent.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *