How To Turn Freelancen in een carrière

Posted on

How To Turn Freelancen in een carrière

De schoonheid van freelancen is dat je kunt laten werken op uw voorwaarden. Als je gewoon wat extra geld willen of nodig hebben om vaardigheden te ontwikkelen in een nieuw gebied, kunt u dit doen part-time, in aanvulling op uw reguliere, full-time baan – of u kunt het uw full-time baan, met een beetje zorgvuldige planning en veel hard werk, en nooit meer terug te keren naar het hokje boerderij. Hier is hoe om te beginnen.

How To Turn Freelancen in een carrière

1. Hier krijg je natte voeten
De meeste mensen zullen je vertellen dat je een plan te maken voordat u aan de slag. Als je een baan hebt, op dit moment, zou ik stel net het tegenovergestelde: voordat je begint te denken over wat u wilt dat uw freelance carrière te lijken, krijg je natte voeten door het nemen van een paar optredens, terwijl je nog in dienst.

Er zijn twee voordelen aan dit te doen. Allereerst stelt u in staat om vernietiging van een beetje geld te zetten voordat je de sprong naar full-time freelancen te maken. Je moet drie tot zes maanden de kosten van levensonderhoud, plus start-up kosten, om te beginnen uw freelance carrière vanuit een veilige positie.

Ten tweede, het laat u probeer verschillende soorten klanten en de werkgelegenheid, en het werk van de knikken voordat je het grootste deel van uw werktijden om iets wat je misschien niet genieten van een maand vanaf nu te plegen.

2. Maak een plan
Als je eenmaal hebt geëxperimenteerd met een paar verschillende soorten optredens en klanten en hebben een ruw idee van wat je wilt om te werken, is het tijd om een plan te maken. Zelfs als je niet proberen om indruk te maken de beleggers, het schrijven van een business plan kan helpen verduidelijken uw doelstellingen en in kaart brengen van een ruwe blauwdruk van wat succes eruit ziet voor jou. Een paar vragen in het achterhoofd te houden:

  • Wat voor werk doe je liefde en haat?
  • Hoe ziet het succes eruit voor u?
  • Hoeveel geld heb je nodig om break-even, om geld te besparen, om het gevoel dat je hebt “gemaakt”?
  • Wie is uw concurrentie, en wat doen ze bieden?
  • Wat heb je te bieden dat uw concurrentie niet?
  • Wat wilt u uw bedrijf te laten uitzien als een paar maanden vanaf nu, volgend jaar en over vijf jaar?
  • Wil je medewerkers op een bepaald punt, of wilt u werken aan uw eigen?
  • Wat wil je je werk dag eruit?

Vergeet niet om plannen te maken voor verwachte kwartaalcijfers over belastingen; William Perez biedt gidsen voor het schatten van deze en het betalen van hen. Uiteindelijk zul je ook moeten beslissen of u wilt op te nemen, maar je hoeft niet om die beslissing te maken voordat u aan de slag.

3. Stel uw tarieven
Een andere reden om te proberen freelancen, terwijl je nog steeds voor een werkgever werkt is om een kans om uw tarieven vast te stellen hebben – en te herzien. Als je net als de meeste ontluikende freelancers, zult u waarschijnlijk undercharge voor uw diensten op het eerste. Als je een aantal testen optredens voordat u zich verbinden tot full-time freelancen, krijg je een kans om deze fouten te maken, terwijl je nog steeds een vast inkomen te hebben.

De beste manier om uw tarieven vast te stellen is om erachter te komen wat je maakt voor soortgelijke werkzaamheden in uw full-time baan, en bedenken een uurtarief. Vergeet niet om zaken als voordelen, ziekteverlof, en kantoorbenodigdheden omvatten wanneer u uw berekeningen te maken. Dan kunt u ofwel geld van uw klanten per uur of door het project, na het schatten hoeveel uren per project zal nemen.

4. Focus op uw ideale klant
Vrij snel, zult u beginnen om een beeld van de bedrijven en personen die u werken met de beste te krijgen. Uw ideale klant zal de optimale mix van de aard van het werk, het werken stijl, planning en betalen. Je zou bijvoorbeeld ontdekken dat je van het werken met startups beste, omdat je waarde werken aan cutting edge projecten en niet wilt dat een 9-tot-5 werkdag – of je zou kunnen vinden dat er meer gevestigde bedrijven zijn meer financieel betrouwbaar en veer in de richting van de bij het invullen van uw klantenbestand.

Dan is er de culturele stuk. Iedereen heeft verschillende waarden en verwachtingen van collega’s en klanten. Misschien wilt u werken met mensen die zijn vriendelijk en warm, of punctuele en nauwkeurige, of respect voor je grenzen in termen van tijd, of een combinatie hiervan. Weet dat, en kijk voor bedrijven en van de contactpunten die het eens zijn.

5. bevorderen zich
Voorbij zijn de dagen dat je nodig om ruimte te kopen in een krant om uw nieuwe bedrijf te promoten. Nu, zou u in staat om uw freelance carrière te starten zonder ook maar een enkele eenzame dubbeltje, gewoon door touting uw diensten op Facebook, Linkedin, Tumblr en Twitter.

Het belangrijkste is bereid te bereiken zijn. Als je dat doet de sprong maken, vertel je verbindingen die je doet zo. Je zou verbaasd zijn hoe veel zaken je gewoon kan genereren door het plaatsen van uw verschillende sociale netwerken en laat mensen weten dat je op zoek bent naar een specifiek type van het werk.

6. Netwerk
Freelancers moeten verbindingen in stand te houden krijgen van nieuw werk, maar ze moeten ook met het oog op het gevoel van gemeenschap die kantoormedewerkers hebben en aannemers missen soms te creëren. Het goede nieuws is dat je niet nodig om een cocktail party persoon te worden of te leren om een praatje houden met het oog op een deskundige netwerker te worden. Het enige wat je hoeft te doen is betrouwbaar, prettig om mee te werken, en open voor het maken van nieuwe kennissen te zijn.

Nogmaals, is social media een groot deel van de harde werk genomen uit het smeden van verbindingen. Het is ook een goed idee om te kijken naar de toetreding tot beroepsorganisaties in uw branche, als je dat nog niet gedaan, met het oog op de top van nieuws en trends te houden en hebben toegang tot educatieve mogelijkheden die u kunnen helpen je vaardigheden verbeteren.

7. Houd uw oog op de bal
slotte is de meest belangrijke ding om te doen om een succes te maken van freelancen is om je doelen te opnieuw te evalueren van tijd tot tijd. Je zal niet altijd hit it out van het park op de eerste swing, maar je hoeft niet te. Het enige wat u hoeft te doen, is blijven swingen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *