Hoe naar de lijst uw prestaties op uw CV

Posted on

Hoe naar de lijst uw prestaties op uw CV

Als je begint om je CV te schrijven voor een nieuwe positie, moet u zich ervan bewust dat er een veel voorkomende fout werkzoekenden vaak te maken bij het formatteren van hun CV tekst. Vaak mensen gewoon een lijst van wat ze in de vorige baan hebben gedaan zonder te wijzen op de gevolgen van hun prestaties en bijdragen.

Uw cv moet niet lezen als een set van functiebeschrijvingen die brengen alleen wat uw verantwoordelijkheden waren in het verleden banen. In plaats daarvan moet de nadruk liggen op hoe je een goede indruk op het werk en maakte een verschil voor uw afdeling en organisatie.

Het is belangrijk om te laten zien wat je hebt bereikt in je cv, in plaats van gewoon de presentatie van een lijst met taken.

Uw CV moet communiceren hoe je een aanwinst voor het verleden organisaties met wie je zijn aangesloten zijn geweest. Deze details over uw specifieke prestaties zal u helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Hoe maak je Prestaties op een CV opnemen

Hier volgen enkele tips voor het opnemen van prestaties in uw CV. Volg het proces voor elk van de taken die u hebt gehouden, zodat u kunt markeren wat je in elke positie op je cv hebt bereikt.

Definieer Hoe Succes werd gemeten
Identificeer de bottom line voor elk van de afdelingen of functionele eenheden waar je werkte. Vraag jezelf af hoe men het succes van deze eenheden zou meten. Dit betekent weten hoe je nummers op je cv onder meer als dat mogelijk is.

Bijvoorbeeld, zou de aanwerving van een afdeling worden gemeten door het al dan niet afkomstig van het juiste talent. Een boekhouding kan worden beoordeeld door hoe schoon hun audits waren. Een afdeling inkoop kan worden beoordeeld door het geld dat bespaard. Een restaurant kan worden gemeten door het aantal terugkerende klanten of de kwaliteit van hun online reviews.

Markeer How You Beïnvloed Succes
Itemize hoe uw rol was verbonden met de onderste regel in elk van uw ervaringen. Bijvoorbeeld, kan een recruiter er rekening mee dat ze verantwoordelijk zijn voor het selecteren van de beste feeder scholen voor kandidaten entry-level was.

Een inkoper misschien wel de beste leveranciers voor computer hardware hebben geëvalueerd. Een ober kan richten op de kwaliteit van de dienstverlening die hij aan restaurant patroons verstrekt.

Identificeren en in elke baseline-indicatoren met betrekking tot de onderste regels voor uw afdelingen op de tijd die je nam je rollen. Bijvoorbeeld, als accountant, hoeveel controlebevindingen waren er voor uw gebied van verantwoordelijkheid voorafgaand aan uw veronderstelling die rol?

Als een recruiter, wat was de gemiddelde kosten per huren voor uw aankomst? Als productieleider, wat was de gemiddelde downtime voor de lopende band voordat je die rol nam?

Kwantificeren uw prestaties
schatting van de mate van verandering die je geholpen om ingenieur in uw rol en kwantificeren indien mogelijk. Bijvoorbeeld, zou je zeggen dat je de negatieve resultaten van de audit met 50% verlaagd. Misschien knip je reiskosten in uw afdeling met 20% of verminderd personeelsverloop met 25%. Het is een slimme strategie om deze percentages vetgedrukt markeren, zodat ze “pop” op de pagina.

Kwalificeer je prestaties
Indien de wijziging niet gemakkelijk kan worden uitgedrukt in kwantitatieve termen, gebruik van kwalitatieve taal die op de juiste wijze verwijst naar de omvang van de verandering. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen:

 • Aanzienlijk verbeterd moreel.
 • Vastbesloten klachten van klanten veel sneller.
 • Sterk verminderd personeelsverloop.
 • Verhoogde responstijd aanzienlijk.

Inclusief de Woord
Gebruik actie woorden op je cv dat een prestatie of een aantal resultaten die je hebt geproduceerd impliceren. Bijvoorbeeld, begin je verklaringen met woorden als:

 • nam toe
 • verminderde
 • gereduceerd
 • versterkte
 • opgewaardeerd
 • geïnitieerd
 • aangemaakt
 • gereorganiseerd
 • geëlimineerd
 • ingesteld
 • gevestigd
 • versneld
 • gevorderd
 • geïnitieerd
 • overtroffen
 • overgehaald

Verwezenlijking verklaringen zullen overtuigender zijn als je verwijzingen naar hoe je de resultaten gegenereerd. Wijs de vaardigheden of strategieën die je gebruikt om elk succes te behalen.

Voorbeelden van hoe dit eruit zou zien op je cv:

 • Verbeterde productiviteit van het personeel door de oprichting van prikkels voor het bereiken van volume doelen.
 • Verhoogde het percentage positieve recensies van klanten door het installeren van een systeem dat bijgehouden opmerkingen van werknemer.
 • Geëvalueerd alternatieven voor payroll leveranciers en gekozen voor een nieuwe partner wat resulteert in een besparing van 15% .

Hoe kan ik waarde toevoegen aan de prestaties vermeld op uw CV

Prestaties hoeven niet monumentaal te zijn om een ​​werkgever hoe je waarde kunt toevoegen op je cv te laten zien. Denk aan hoe je dingen beter zijn gemaakt, in zelfs een kleine manier.

Bijvoorbeeld, een human resources bediende zeggen, “Recommended veranderingen voor het verwerken van nieuwe toepassingen die de responstijd om kandidaten verminderd.” Een retail verkoper zou kunnen zeggen, “Geherpositioneerd product displays gedateerd goederen efficiënter te verplaatsen.”

Een andere manier om een ​​prestatie te valideren is om erkenning te noemen door een supervisor, werkgever, klant of andere belanghebbenden.

Bijvoorbeeld, zou een server zeggen: “Geselecteerd als werknemer van de maand op basis van een uitstekende klantenservice.”

Een Human Resources professional zou kunnen zeggen, “Gepromoveerd tot adjunct-directeur van Human Resources op basis van succesvolle werving van afgestudeerden voor IT-banen.” Een supervisor zou kunnen zeggen, “erkende tijdens de evaluatie van de resultaten voor het verbeteren van moreel van het personeel.”

Nadat u hebt besloten welke van je carrière prestaties die je moet presenteren, review sommige hervatten templates en bouwers om te zien welk formaat het beste zou helpen bij het opzetten ze af tot hun recht.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *