Hoe gebruik zoekwoorden in uw sollicitatiebrieven

Posted on

Hoe gebruik zoekwoorden in uw sollicitatiebrieven


Wanneer u een begeleidende brief om je CV te begeleiden als onderdeel van een sollicitatie schrijven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat elk woord telt. Uw sollicitatiebrief moet de werkgever weergave van uw kwalificaties te verbeteren, zodat u kunt worden in plaats van een asielzoeker om een ​​geïnterviewde.

Soorten Trefwoorden

Trefwoorden zijn een essentieel element van een overtuigende sollicitatiebrief, omdat ze in staat zijn het afbeelden van een kandidaat als een zeer gekwalificeerde kandidaat voor een baan bent. Deze woorden vallen in drie algemene categorieën: skill woorden, resultaatgericht woorden, en woorden die erkenning voor prestaties laten zien.

Zoekwoorden werken in een paar verschillende manieren. Ten eerste zal de zoekwoorden die u in uw CV en begeleidende brief worden gebruikt om uw applicatie met de door de werkgever in de personeelsadvertentie vaardigheden aan te passen.

Deze matching proces wordt vaak uitgevoerd door geautomatiseerde applicant tracking systemen (ATS), geprogrammeerd om specifieke zoekwoorden te identificeren en te rangschikken alle hervat dienovereenkomstig voordat ze zelfs een personeelsmanager bereiken. Als je sollicitatiebrief en / of cv ontbreekt deze zoekwoorden, kunnen ze automatisch worden gesneden beschouwing in deze fase van de evaluatie.

Ten tweede zal zoekwoorden die zijn opgenomen in een begeleidende brief de personeelsmanager hoe en waarom je bent hoog gekwalificeerd voor de baan laten zien, zodat ze je rang onder uw concurrentie en, idealiter, naar een van hun interview slots aanbieden.

skill Trefwoorden

Werkzoekenden moeten zorgvuldig analyseren die nodig zijn om uit te blinken in hun doel job en ze in hun sollicitatiebrief vaardigheden. Die zoekwoorden moeten ook opgenomen worden in uw CV. Het zal meer echt is als je het in jobadvertenties genoemde vaardigheden te parafraseren, in tegenstelling tot de notering hen letterlijk. Skill woorden zijn het meest effectief bij aansluiting op een specifieke rol of project waar de vaardigheden waren cruciaal voor het succes.

Voorbeelden van vaardigheid keywords:  schreef, geanalyseerd, gekwantificeerd, gepland, geprogrammeerd, ontworpen, gemaakt, gebouwd, onderwezen en opgeleid.

Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “Quantitative voorraad analyse is een troef die ik zou brengen aan uw bedrijf,” zou je kunnen zeggen:

  • Ik gebruikte kwantitatieve voorraadwaardering technieken om een ​​portfolio te creëren voor vermogende klanten, die de markt te verslaan gedurende drie opeenvolgende jaren.

De vaardigheden zoekwoorden in uw sollicitatiebrieven (en uw CV) wordt uw aanvraag helpen zich te geselecteerd door de software die werkgevers gebruiken om kandidaten voor verdere behandeling te selecteren. Zij zullen ook de personeelsmanager te tonen, op het eerste gezicht, welke vaardigheden je hebt die gerelateerd zijn aan de functie waarvoor hij of zij inhuren.

Results-Oriented Trefwoorden

Alle werkgevers zijn op zoek naar medewerkers die waarde zal toevoegen en het genereren van positieve resultaten voor hun organisaties. Daarom is het van cruciaal belang om de resultaten-georiënteerde taal te integreren in uw sollicitatiebrieven. Denk na over de bottom line voor elke baan op je cv en hoe je zou beter in uw rol hebben gemaakt.

Uw sollicitatiebrief moet daarmee uw prestaties, niet alleen je vaardigheden of persoonlijke kwaliteiten. Het verstrekken van deze gegevens zal helpen om uw brief te onderscheiden van die van de andere kandidaten die hun professionele prestaties niet te markeren.

Voorbeelden van resultaatgerichte keywords:  vermindering, vernieuwd, verbeterd, geïnitieerd geïmplementeerd geformuleerd, geproduceerd en geproduceerd.

Resultaatgericht woorden zijn het meest effectief als combinatie met een aantal nummers die uw impact te kwantificeren, zoals in:

  • Ik verminderde verloop onder eerstejaarsstudenten aanneemt met 20% door het implementeren van een mentorsysteem.

Door het gebruik van deze vormen van zoekwoorden, bent u duidelijk te laten zien wat je bereikt in je vorige rollen.

erkenning Trefwoorden

Het inhuren van managers zullen meer kans om te geloven dat je een uitstekend performer zal zijn als het duidelijk is dat vorige werkgevers u op deze manier bekeken worden. Een manier om dit te doen is de taal die aantoont dat de werkgevers uw bijdragen hebben erkend te nemen.

Voorbeelden van erkenning gerelateerde zoekwoorden  zijn: geëerd, toegekend, gepromoot, geselecteerd, geprezen voor, kreeg een bonus voor, erkende, gekozen, en gecrediteerd.

Idealiter zal erkenning zinnen onder meer de aard van de persoon die je prestatie en de basis voor uw erkenning genoteerd. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen:

  • Ik werd aangewezen als de teamleider voor de begroting vermindering task force door mijn Division Vice President, op basis van mijn vorige record van toekomende kostenbesparingen.

Erkenning trefwoorden getuigen van hoe je hebben uitgeblonken in uw vorige banen en hoe je meer dan nodig was hebben bereikt.

Neem de tijd om een ​​match te maken

Wanneer u nu kiest zoekwoorden in uw sollicitatiebrief op te nemen, een gemakkelijke manier om de beste te gebruiken woorden te vinden is om uw kwalificaties overeenkomen met die in de job lijst vermeld. Markeer uw sterkste troeven, zodat u de werkgever kan aantonen waarom je goed gekwalificeerd voor de baan en verdient een interview.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *