Kun je een Living Freelancing?

Posted on

Kun je een Living Freelancing?

Meer dan een op de drie Amerikaanse werknemers vorig jaar als freelancer, volgens de vijfde jaarlijkse “ Freelancen in Amerika ” studie van Odesk en Freelancers Unie. Maar dat wil niet zeggen dat elke freelancer – 56.700.000 in de VS, volgens deze statistieken – werkte voor zichzelf full-time.

Indien u zou willen maken freelancen uw “echte” baan, hebt u waarschijnlijk nagedacht over de vraag of je kunt het financieel werk. Kun je genoeg geld te freelancen te maken – of bent u beter af te verblijven een werknemer?

Om te beslissen of om de sprong te maken, stel jezelf de volgende vragen eerst.

Is er een markt voor uw diensten?

We hebben allemaal vrienden die begonnen aan de kant hustles alleen om te ontdekken dat hun hobby is niet per se bedoeld om een ​​carrière. Vaak is dit omdat er gewoon niet een markt voor hun passie; of omdat de markt oververzadigd is tot het punt waar het onmogelijk is om een ​​leven te maken.

Als je gaat om full-time freelance, wil je natuurlijk om erachter te komen of er een vraag naar uw diensten voordat u uw dag baan op te zeggen. De beste manier om dat te doen is om je voeten nat te krijgen, terwijl je nog steeds full-time werken (of terwijl u een part-time baan of andere inkomsten stromen om u te ondersteunen).

Tip : Freelancing terwijl u werkt is ook nuttig bij het opbouwen van een noodfonds – iets dat iedere freelancer nodig heeft.

Wat doet uw financiële situatie eruit?

Idealiter, je gaat in uw nieuwe carrière met een aantal besparingen om tij u dan tot je beginnen met het verdienen (en tot klanten gaan betalen u, die enige tijd kan duren). Maar buiten dat, is het belangrijk om een ​​goed beeld van uw maandelijkse budget hebt voordat u begint.

Waar bent u op zoek naar in termen van opstartkosten om uw freelance bedrijf de grond te krijgen? Wat zijn uw kosten van levensonderhoud op dit moment? Zijn er kosten die u kunt trimmen om te bezuinigen terwijl je het bouwen van uw bedrijf?

Heeft Freelancen Pay genoeg?

Laten we aannemen dat je gaat in freelancen vanuit een full-time baan in hetzelfde veld. Het instellen van uw tempo moet gemakkelijk zijn, toch? Als je elk uur bent, het is gewoon uw uurtarief. Als je in loondienst bent, neem uw wekelijkse of tweewekelijkse salaris en verdeel het door de gewerkte uren.

Nou ja, niet helemaal. Als je vanuit een omgeving waar je werkgever betaald voor zaken als ziektekostenverzekering, pensioenuitkeringen, ziekteverlof, en ga zo maar door, moet je ook de geschatte waarde van deze bijdragen te berekenen. Sommige werkgevers bieden totale vergoeding verklaringen op jaarbasis, dat de waarde van deze voordelen zijn. Als dat niet lukt, kunt u in staat om erachter te komen een geschatte aantal van uw loonstrookje.

Je moet ook rekening houden met zelfstandige belasting, die de Sociale Zekerheid en Medicare bijdragen die anders door een werkgever zou worden betaald dekt.

Maar zelfs nadat je hebt bedacht dat alles uit, je nog steeds niet per se weten hoeveel u kunt verdienen aan freelancen. Waarom? Omdat uw tarief niet is gebaseerd op uw salaris geschiedenis of beoordeling van uw vaardigheden van de werkgever. Het is gebaseerd op wat de markt zal dragen. Afhankelijk van wat je doet, kan dat aanzienlijk meer (of helaas, minder) dan wat je eerder maakten zijn.

Tip : Om een idee van wat je moet opladen krijgen, zet social media voor je werken.

Kijk voor netwerkgroepen gericht op uw branche en focus. De meesten zullen ook enkele openhartige discussies over de tarieven, en sommigen zullen zelfs een tarief vel met een bereik.

Bent u georganiseerd (of bereid zich te organiseren)?

Een van de grootste fouten die nieuwe freelancers te maken is niet hebben van een systeem. Als je werkt voor jezelf, je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van het werk dat je hebt gedaan, facturering voor uw inspanningen, en het betalen van belastingen op uw inkomsten. Als je niet bereid bent om te gaan met deze minder-dan-glamoureuze aspecten van freelancen, zou je beter af steken met uw full-time baan.

Als je iemand die ongemakkelijk met wiskunde bent, laat het idee van billing / verzamelen / betalen panieksituatie u weg. Er zijn tal van gratis personal finance pakketten die er zijn om u te helpen verblijf op de top van de dingen. Plus, zou je ontdekken dat het ongelooflijk bevredigend om bij te houden van het geld dat u hebt gemaakt het nastreven van je dromen te houden.

Zorg ervoor dat u belasting in gedachten te houden. Freelancers en andere werknemers met een contract moeten hun belastingen per kwartaal te betalen, in plaats van één keer per jaar, en ze zijn ook verantwoordelijk voor de zelfstandige belasting. Plan om budgettering van 25% tot 30% van uw inkomsten voor de belastingen.

Kunt u Beheer uw tijd?

Voor sommige mensen, freelancen full-time is geen realistische optie. Zij hebben behoefte aan de routine van een kantoor schema om productief te zijn. Als je kon comfortabel slapen tot het middaguur en zijn niet goed in het halen van deadlines, die een freelancer is misschien niet de carrière voor jou. Het is belangrijk om te begrijpen wat je nodig hebt om succesvol te zijn.

Er is geen schande in hoeven de discipline van een werkgever-werknemer relatie. Sommige mensen houden van hun schema gepland. Anderen genieten van het zien van hun collega’s elke dag, of waardevol vinden mentoren in hun bazen, of wil je gewoon uit het huis en in volwassen kleren te krijgen. Dat zijn allemaal goede redenen om te werken voor iemand anders.

Als u echter de voorkeur aan om zelfstandig te werken, zelfs als je een full-time baan en je bent een self-starter die niet veel begeleiding nodig heeft, freelancen zou de perfecte pasvorm voor u zijn.

Kun je flexibel?

Freelancen is altijd veranderen. De tarieven gaan omhoog en omlaag, klanten verschijnen en verdwijnen, trends in de sector over te nemen en vervolgens vervagen. Verandering is een spannende aspect van freelancen. Je zult nooit te vervelen. Maar het kan ook eng zijn, zelfs als je iemand die meestal rolt met de stoten bent.

De meest succesvolle freelancers zijn niet alleen hardwerkende en creatief. Ze zijn ook flexibel en veerkrachtig. Als je kunt aan te passen, kan je overleven en zelfs gedijen in deze uitdagende carrière.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *