Ontslag Brieven voor persoonlijke redenen

Posted on

 Ontslag Brieven voor persoonlijke redenen

Wanneer u uw job omwille van persoonlijke redenen weggaat, kan het moeilijk zijn om te weten wat te zeggen tegen je baas. In sommige gevallen zult u wilt uw redenen uit te leggen voor het vertrek. In andere situaties, wilt u misschien uw uitleg vaag te houden. Misschien wil je niet om de details te delen, vooral als ze niet gerelateerd zijn aan je werk.

Belangrijk: Het maakt niet uit waarom je ontslag, is het belangrijk dat je een formele ontslagbrief aan uw werkgever te schrijven en dat u op passende wijze bekend, geven waar mogelijk.

Je doel is nu om uw baan te verlaten op een hoge noot, zodat je je baas kunt houden als een netwerkverbinding.

Hieronder vindt u enkele tips voor het schrijven van een ontslagbrief als je ontslag om persoonlijke redenen, evenals twee ontslagbrief monsters te vinden. Gebruik deze sjablonen om u te helpen uw eigen ontslagbrief te schrijven.

Tips voor het schrijven van een ontslagbrief om persoonlijke redenen

Hieronder vindt u enkele tips om in gedachten te houden tijdens het schrijven van een ontslagbrief om persoonlijke redenen:

  • Praat met je baas Ten eerste: Als het mogelijk is, vertel je baas over uw plan om af te treden in persoon, voordat u uw officiële zakelijke brief in te dienen. Op die manier zult u voorkomen dat blindsiding uw manager. U kunt ook deze brief te sturen naar human resources.
  • Neem de datum van uw laatste dag: In uw brief, vermelden welke specifieke datum waarop u van plan bent om het werk te verlaten. Probeer termijn van ten minste twee weken te geven. Indien de omstandigheden zodanig dat je dat veel kennis niet kan geven zijn, geef zo veel doorlooptijd als je kunt.
  • Houd uw redenen Brief: U hoeft niet in detail te treden met betrekking tot de reden voor het vertrek. U kunt gewoon zeggen: “Ik ben ontslag om persoonlijke redenen,” of “Ik ben ontslag als gevolg van een familie probleem dat al mijn tijd nodig.” Als je in meer detail te gaan (bijvoorbeeld om te zeggen dat je vertrekt naar zijn een stay-at-home ouder, of als gevolg van ziekte in de familie), kunt u uitleggen. Laat je niet in de onkruid met te veel details of te veel informatie. U wilt de brief kort en to the point te houden.
  • Blijf Positief: Mogelijk moet u uw werkgever vragen om een aanbeveling in de toekomst. U kunt zelfs solliciteren naar een baan bij hetzelfde bedrijf op een dag. Daarom blijf positief als je praat over uw ervaringen in het bedrijf. Wees duidelijk dat je ontslag om persoonlijke redenen, niet vanwege ontevredenheid met de baan of organisatie.
  • Bied uw Help: Als het mogelijk is, biedt uw hulp tijdens de overgangsperiode. Je zou kunnen bieden aan een nieuwe werknemer te trainen of te helpen op een andere manier. Als u flexibel over uw verlof datum kan zijn, zijn onder andere een aanbod om langer te blijven als het is nuttig om uw manager.
  • Stel vragen: Als u vragen heeft over de voordelen of vakantie tijd uitbetalingen, kunt u hen vragen in uw brief.
  • Volg zakelijke brief Formaat: Zorg ervoor dat u een goede zakelijke brief formaat te volgen in uw brief. Een header met de naam van de werkgever en adres, de datum en uw naam en adres.
  • Bewerken en Proeflezen: Je moet ook grondig de brief nalezen voordat u het verzendt. Nogmaals, moet u om te vragen om een aanbeveling van uw werkgever, zodat u al uw werk te polijsten.
  • Het verzenden van een e-mail: Als u uw brief verzendt via e-mail, stuur je een testbericht om ervoor te zorgen dat uw boodschap komt door als geformatteerd. Voeg uw contactgegevens in uw handtekening in plaats van op de top van de brief. Een lijst van uw naam en het doel van uw brief (ontslag) in de onderwerpregel.

Ontslagbrief Sample om persoonlijke redenen

Dit is een ontslagbrief voorbeeld om persoonlijke redenen.

Jessica Iskandar
123 Main Street
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jessica.iskandar@email.com

1 augustus 2018

Bruce Lee
Sales Director
Atlantic Co.
123 Zaken Rd.
Zakelijke City, NY 54321

Geachte heer Lee:

Ik schrijf om u te informeren dat ik zal verlaten Atlantic Co in één maand. Hoewel ik zo heb genoten van het werken met u en voor het bedrijf werken, persoonlijke redenen noodzakelijk dat ik ontruimen mijn positie en zich richten op het verbeteren van mijn thuissituatie.

Mijn laatste dag zal 1 juli zijn. Ondanks het feit dat om te vertrekken, ik waardeer diep de kansen die je me hebt voorzien tijdens mijn tijd als Online Sales Manager. Ik ben erg dankbaar voor al uw hulp langs de weg.

Ik zal al het nodige doen om een ​​soepele overgang mogelijk te maken nadat ik verder gaan. Ik heb een aantal teamleden in gedachten die naar mijn mening zou sterke kandidaten voor een promotie zijn voor mijn positie, of ik zou blij zijn om te helpen met het proces van het vinden van een externe vervanging. Aarzel niet om in contact te staan ​​over wat ik kan doen om te helpen.

Nogmaals, dank je wel voor de mogelijkheid om een ​​deel van de Atlantische Co Ik hoop dat we kunnen in contact te blijven als business collega’s, en ik kijk ernaar uit om samen met u in de toekomst opnieuw moet de kans krijgen zich presenteren. Hartelijk dank voor uw begrip.

Vriendelijke groet,

Jessica Iskandar (handtekening hard copy brief)

Jessica Iskandar (getypte naam)

Ontslagbrief Sample voor Persoonlijke problemen

Uw naam
Uw adres
uw stad, staat Postcode
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres

Datum

Naam
Titel
Organisatie
Adres
Stad, staat Postcode

Dear Mr./Ms. Achternaam:

Mijn spijt moet ik u meedelen dat ik zal verlaten Bolt Inc. in twee weken. Door onvoorziene persoonlijke problemen, ben ik niet meer in staat zijn om de verantwoordelijkheden van mijn rol te kunnen vervullen, en ik voel dat het in het beste belang van de vennootschap dat ik verlaten de positie.

Ik hoop dat mijn vertrek u of Bolt Inc. geen overlast veroorzaken. Aarzel dan niet om in contact als u denkt dat er een manier waarop ik kan helpen met het vinden van een vervanger, of als er iets is wat ik kan doen om de overgang soepeler te maken.

Heel erg bedankt voor uw begrip. Ondanks de persoonlijke problemen ik te maken heb, heb ik genoten van het werken met u, en ik waardeer mijn tijd bij het bedrijf. Ik hoop dat we in staat zijn om in contact te blijven zal zijn en ik kijk ernaar uit om te zien hoe Bolt Inc. groeit in de toekomst.

Het beste,

Uw handtekening  (hard copy brief)

Uw getypt Naam

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *