Information Technology (IT) CV tips en voorbeelden

Posted on

Information Technology (IT) CV tips en voorbeelden

Voor iedereen zoeken naar een baan, het schrijven van een cv kan een zeer uitdagende taak zijn, maar voor informatietechnologie (IT) professionals, kan het bijzonder moeilijk zijn. De zeer technische industrie is voortdurend in ontwikkeling, en cv’s moeten voortdurend worden bijgewerkt.

Begrijp Concentratieperiode

Op alle gebieden, vacatures krijgen vaak honderden of zelfs duizenden inzendingen. Als gevolg van het volume, de managers vaak net skim hervat. Als je cv is gewoon een blok van tekst, wordt uw aanvraag waarschijnlijk worden weggegooid zonder dat de manager ooit te lezen.

Om dit te voorkomen, moet u breken uw CV in categorieën, zoals onderwijs, werk geschiedenis en vaardigheden. Je moet ook create opsommingen netjes vat de belangrijkste informatie. Lijsten en categorieën maken cv’s meer visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te lezen.

Beperk de lengte van uw CV

Het inhuren van managers hebben een beperkte hoeveelheid tijd te besteden aan het lezen van cv’s, dus probeer je cv te beperken tot één pagina, of twee aan de absolute meest. Iets meer dan twee pagina’s zal waarschijnlijk worden genegeerd.

Gebruik je cv naar uw grootste prestaties te benadrukken, maar zorg ervoor dat eventuele werkervaring van hogeschool of middelbare school te verwijderen. Ook, verwijder eventuele ervaringen die niet direct gerelateerd zijn aan de job waarvoor je solliciteert. Als je een grote verscheidenheid aan ervaring, kunt u verschillende versies van uw CV dat deze verschillende ervaringen te benadrukken creëren. Deze ervaring specifiek hervat kan worden gebruikt bij het aanvragen van verschillende posities.

Highlight Prestaties, Not Taken

De meeste cv’s lezen als een lijst van taken, zoals “bijgewerkt bedrijfssoftware, gebruikte probleemoplossende vaardigheden om problemen oplossen, gemaakt databases.” Hoewel dit vertelt een bedrijf wat je elke dag deed, het maakt je niet te onderscheiden van de concurrentie door te wijzen op wat je op unieke brengen naar de baan.

In plaats daarvan, focus op je prestaties en noem ze zo specifiek mogelijk. Bijvoorbeeld, als je een programma dat vereenvoudigde processen en opgeslagen medewerkers de tijd, dat is belangrijk te vermelden gemaakt. Alle gevallen waarin u de resultaten vóór afgesproken datum afgeleverd, binnen het budget, of overtroffen de verwachtingen is de moeite waard highlighting.

Gebruik waar mogelijk nummers om je successen te kwantificeren. Bijvoorbeeld, als je een app die uw bedrijf geld bespaard ontwikkeld, staat hoeveel geld er bespaard. Als u stroomlijnen van een proces geholpen, gebruik dan een percentage om te laten zien hoe veel efficiënter het proces werd. IT recruiters, in het bijzonder, waardeer dit soort gegevens.

gebruik Trefwoorden

Je moet elke CV aan te passen aan de job waarvoor je solliciteert te passen. Een manier om dit te doen is om trefwoorden uit de jobaanbieding op je cv op te nemen. Bijvoorbeeld, als de taak lijst bevat een aantal vereiste vaardigheden, omvatten die vaardigheid woorden in je cv (maar alleen als je die vaardigheden). Dit zal helpen bij de aanwerving van een manager gemakkelijk zien dat u in aanmerking komt voor de baan.

Bovendien zijn veel bedrijven maken gebruik van een Aanvrager Tracking System (ATS) om het scherm aanvragers. Indien een aanvrager niet genoeg zoekwoorden heeft uit de jobaanbieding in hun toepassing, kan de kandidaat worden geëlimineerd.

Verwijder persoonlijke interesses

Tenzij uw belangen die rechtstreeks verband houden met uw werk, werkgevers echt niet schelen als je gepassioneerd over voetbal, muziek of fotografie. Zorg ervoor dat u het afsluiten van de belangen gedeelte van uw CV.

De enige uitzondering hierop is als je buiten het vrijwilligerswerk overeenkomt met uw werk. Bijvoorbeeld, als je een programma gemaakt voor een lokale non-profit donor informatie te beheren, dat is iets dat relevant op je cv op te nemen is.

Benadruk Skills

Hoewel u wilt niet-verwante belangen te verwijderen, kun je geen behoefte aan technologische vaardigheden te nemen op je CV. In een sectie met het label “Skills” (of iets dergelijks, zoals “technische competenties”) betrekking op software, programmeertalen, en andere vaardigheden die belangrijk zijn voor de baan zijn.

Er is geen noodzaak om de fundamentele technologische vaardigheden die de meeste sollicitanten hebben, zoals kennis van Microsoft Office op te nemen.

Vermijd Verwarrend Technisch Taal

Terwijl u zult moeten technische taal te gebruiken in uw CV (bijvoorbeeld in de lijst met technische vaardigheden), vermijd het gebruik van te veel jargon, vooral acroniemen en termen die sommige mensen zijn niet vertrouwd zijn met.

Vermijd technische taal die specifiek was voor uw oude bedrijf. In plaats daarvan, vasthouden aan industriële termen dat iedereen in IT kent. Houd in gedachten dat recruiters niet vertrouwd zijn met tech jargon kunnen zijn, dus alleen gebruik maken van zo veel technische taal als je nodig hebt om te laten zien wat je in staat bent.

Beoordeling Resume Voorbeelden

Het hebben van een voorbeeld van een cv kan het proces van het maken of bijwerken van uw CV gemakkelijker te maken. Doorlezen monster hervat voor dergelijke posities als Front End Web Developer, Help Desk Technician, Software Engineer, Tech aannemer, en Web Developer zal blijken behulpzaam.

Proeflezen en bewerken van uw CV

Gewoon omdat je in de IT betekent niet dat je kunt de spelling of grammatica fouten op je cv. Zorg ervoor dat u grondig nagelezen uw CV vóór de indiening van het. Vraag een vriend of zelfs een carrière coach door te lezen je cv als goed, op zoek naar fouten en inconsistenties in uw opmaak.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *