Hoe kan ik een stage op een CV Lijst

Posted on

Hoe kan ik een stage op een CV Lijst

In de huidige competitieve arbeidsmarkt, kan een relevante stage je onderscheiden van andere sollicitanten. Dit geldt vooral als je een student of pas afgestudeerde met weinig werkervaring, of als u veranderen van loopbaan.

Niet verbergen je stage-ervaringen op de bodem van je CV. In plaats daarvan, markeer je stage-ervaringen, en detail hoe ze je hebben voorbereid op de taak die u wilt.

Wanneer Stages opnemen op je cv

Je moet een stage op je CV nemen bij de stage aan de job waarvoor je solliciteert voor relevant is. Dit is vooral het geval wanneer u bent een student of recent afgestudeerd met een beperkte werkervaring. Stages bieden u kritische ervaring in de industrie, dus zorg ervoor dat ze op te nemen om uw vaardigheden en capaciteiten te tonen.

Je moet ook stages opnemen wanneer je een nieuwe carrière beginnen. Terwijl je vele jaren werkervaring zou kunnen hebben, kunnen deze banen niet betrekking hebben op uw nieuwe carrière. Markeer elke stages die u hebt voorbereid op een baan in uw nieuwe industrie.

Wanneer Leave Out Stages

Je zou kunnen beginnen met stages van uw CV te verwijderen wanneer je begint om voldoende werkervaring in uw vakgebied te ontwikkelen. Na ongeveer vijf jaar of zo (of twee of drie banen) in uw branche, kunt u in de eerste plaats richten op dit werk geschiedenis in plaats van op je verleden stage-ervaring.

Echter, als je een bijzonder prestigieuze stage gehouden in uw vakgebied, je zou het te houden op je cv voor een beetje langer. Bijvoorbeeld, als je een stage bij Google of Facebook, of een andere belangrijke stage in uw branche had, houd het op je CV.

Plaatsen van Stages

Omdat stages bieden belangrijke werkervaring, moet u uw stages te nemen in de “ Werkervaring ” of hoofdstuk “Work History” van uw cv, samen met andere opdrachten die u hebt gehouden.

Als u meerdere stages gehouden hebben, kunt u ook een aparte sectie “Stage” op je cv. Zet dit onderdeel naar de bovenkant van je CV. Zet uw sectie “Stage” boven de sectie “Work History” als je stages zijn met name relevant voor de functie waarvoor je solliciteert.

Wat je ook doet, niet zet je stages op de bodem van uw CV of in de “ Education sectie”. Stages zijn real-world ervaringen, en moet worden gegeven zo veel gewicht als een baan.

Hoe kan ik opnemen Stages

Wanneer u een stage op je cv omvatten, bevatten dezelfde informatie als een andere baan. Ten eerste omvatten de stage titel. Indien mogelijk, niet alleen zeggen: “Intern” – vraag je begeleider als je een meer gedetailleerde titel, zoals “Marketing Intern” of “Sales Associate Intern.”

Ook de naam van het bedrijf, de locatie en de data van de stage. U kunt een lijst van de data per maand en het jaar, of door het seizoen (zoals “Summer 20XX” of “Spring 20XX”).

Onder deze informatie bevatten 2-4 bullet points die je verantwoordelijkheden en prestaties lijst tijdens de stage. Focus op de verantwoordelijkheden die verband houden met de job waarvoor je solliciteert. Bijvoorbeeld, als u een aanvraag voor een schrijven baan, vergeten hoe je schreef en publiceerde vijf artikelen tijdens je stage. U hoeft niet om uw minder relevante taken, zoals het beantwoorden van telefoons of fotokopiëren bevatten.

Als u moeilijk kunt beslissen welke verantwoordelijkheden en prestaties op te nemen, te beginnen door het maken van een lange lijst van alles wat je deed bij elke stage. Kijk dan naar de werkaanbieding voor de functie je solliciteert. Omcirkel het even wat van de lijst die overeenkomt met de vaardigheden of vaardigheden die nodig zijn voor de baan. Aandacht voor deze bijzondere ervaringen.

Vraag ook uw intern begeleider voor hulp met inbegrip van uw stage op je cv. Hij of zij kan u helpen om de belangrijkste vaardigheden en ervaring voor de sector te benadrukken, en kan u vertellen wat de belangrijkste termen uit uw branche op te nemen.

Zorg er ook voor dat u uw stages opmaken op een manier die in overeenstemming is met de manier waarop u uw andere werkervaring formatteren. Nogmaals, stages zijn net zo belangrijk om je carrière als een baan, dus je moet ze niet anders formatteren. Dit is vooral het geval als u onder andere stages in het kader van “Work History.” Bijvoorbeeld, als je precies bij uw functiebenamingen, doe hetzelfde voor je stage titels.

Voorbeeld Stages op een CV

Dit is een voorbeeld van een gedeelte “Werkervaring” van een CV die twee stages omvat.

WERKERVARING

New York Het Museum van
New York, NY
academische opleidingen Intern
januari 20XX – mei 20XX

  • Ontwikkeld en rende activiteiten voor museumbezoekers leeftijden 5-15 voor februari en april schoolvakantie’s
  • Schreef vijf artikelen voor de maandelijkse nieuwsbrief met 5.000 lezers
  • Onderzoek gedaan op de nieuwste curriculum normen en gerapporteerd bevindingen in presentatie aan departement Onderwijs

Albany History Society
Albany, NY
Onderwijs Intern
Summer 20XX

  • Ontwikkelen en implementeren van activiteiten voor de bezoekers museum leeftijden 4-10 met betrekking tot nieuwe tentoonstelling museum over de geschiedenis van het transport
  • Samen met departement onderwijs te ontwikkelen en uitvoeren van een hele dag geschiedenis workshop voor elementaire studenten
  • Ontvangen award voor Outstanding Intern van de Zomer van de voorzitter van de Vereniging
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *