Hoe schrijf je een sollicitatiebrief in 5 eenvoudige stappen

Posted on

 Hoe schrijf je een sollicitatiebrief in 5 eenvoudige stappen

Moet u een begeleidende brief naar een baan te schrijven? Door het volgen van deze vijf eenvoudige stappen, vindt u het pad naar een succesvolle sollicitatiebrief is eenvoudig. Door het nemen van een stap in een tijd, dan kunt u ervoor zorgen dat uw sollicitatiebrief zal worden opgesteld, geschreven, en stuurde weg zonder veel stress – en met een goede kans van slagen.

Hier zijn vijf stappen die u kunt volgen om een ​​winnende sollicitatiebrief te schrijven.

Analyseer de Job Listing

Geef de jobaanbieding een zorgvuldig lezen en te zien waar uw eigen ervaring het best overeen komt. Discriminerend zijn over welke van de eisen van het bedrijf die u kiest te markeren, als je gaat om deze selecties te gebruiken om een ​​tabel te maken in je sollicitatiebrief.

Vergeet niet dat als alles is gezegd en gedaan, je sollicitatiebrief mag slechts één pagina lang zijn. De punten die u kiest, moet degene die het meest belangrijk zijn voor de functie, maar ook degenen die specifieke voorbeelden en boeiende anekdotes over uw ervaringen te bieden.

Doel voor de helft van de behoeften van het bedrijf, maar houd het onder de vijf of zes in totaal. Zorg ervoor dat u weet hoe u uw kwalificaties te koppelen aan een job lijst.

Wat in gedachten te houden

Wanneer u kopiëren en plakken van de jobaanbieding in een tekstverwerker, nagelezen op typefouten die mogelijk in de aanbieding. De persoon die uw aanvraag een eerste lees- waarschijnlijk niet weet (of zorg) dat de fout was niet jouw schuld geeft.

Kijk voor een bepaalde werknemer Naam

Via Facebook, LinkedIn, Twitter en zelfs Instagram, kunt u in staat zijn om de naam van de betreffende werknemer aan wie u uw sollicitatiebrief kan adres te vinden.

Zo kunt u gebruik maken van Twitter’s geavanceerd zoeken om namen te vinden, en als het bedrijf een profiel op LinkedIn heeft, kunt u de medewerkers van daar te bekijken.

Niet alleen kiezen voor een willekeurig individu, maar als je kunt, iemand vinden in Human Resources – bij voorkeur een directeur of manager – of een hogere-up binnen de afdeling je solliciteert naar.

Dit is een belangrijke manier om uw aanvraag kickstart en zorg ervoor dat het wordt naar de plaats waar het moet gaan.

Wat in gedachten te houden

  • Als je gaat op een grote stalking spree in LinkedIn, pas uw privacy-instellingen, zodat andere mensen niet kunnen zien dat je zijn profiel bekeken. Tijdens het verbinden met een bedrijf op LinkedIn een goede manier om uw zichtbaarheid te vergroten kan zijn, heb je waarschijnlijk niet nodig hebben om te zien dat je door hebt geklikt hun gehele personeel op LinkedIn.
  • Als je iemand in het bedrijf die kunnen verwijzen voor de baan kennen, noemen ze in de eerste paragraaf van je sollicitatiebrief.
  • Als u de naam van een persoon niet kan vinden, weet hoe je je sollicitatiebrief op de juiste wijze aan te pakken.

Maak een tabel of alinea het benadrukken van Uw Kwalificaties

Maak vervolgens een tabel met twee kolommen met de vereisten van het bedrijf aan de linkerkant, en uw passende attributen aan de rechterkant.

Wanneer u de tafel te maken, moet u deze twee kolommen te maken. Vervolgens neemt u de aantal eisen kiest u voor en een toe te voegen voor de koptekst. Dus, voor dit voorbeeld, dat is gericht op vijf punten, de tafel twee kolommen met zes rijen.

Wat in gedachten te houden

  • Als je iets nodig hebt om uw geheugen voor de rechterkant van de tafel joggen, te zien of u een kopie van de functieomschrijving voor uw huidige of vroegere positie, die je een mooie leidraad over hoe je zin je verleden verantwoordelijkheden en zal geven kunnen vinden van uw professionele en persoonlijke attributen.
  • Als je problemen hebt met het maken van een tabel kunt u ook uw kwalificaties in paragraaf vorm.

Formaat Uw sollicitatiebrief

Nu dat u uw tafel hebt gemaakt, moet je kopiëren en plakken in het lichaam van uw sollicitatiebrief. Dit wordt vaak een “T” cover vorm brief formaat. De tabel moet gaan tussen de inleidende alinea’s, en voor je het sluiten.

Het is een mooie blik op de tafel met onzichtbare grenzen te formatteren, hoewel het niet absoluut noodzakelijk is. Om dit te bereiken in Microsoft Word, klik met de rechtermuisknop op de lijst, selecteert u Randen en arcering en klik op None  aan de linkerkant van het kleine venster dat verschijnt.

Wat in gedachten te houden

U moet uw sollicitatiebrief op te slaan als een PDF-bestand, zodat het document behoudt de juiste opmaak wanneer het wordt geopend en bekeken.

Eindig met een follow-up

Sterke finish en sluit de begeleidende brief met de belofte van een “volgende stap.” Op die manier, zelfs als uw aanvraag verloren gaat bij de bodem van een stapel, wanneer u uit te reiken naar de potentiële werkgever zullen ze herinnerd worden om te gaan halen je sollicitatiebrief en cv en nog eens kijken.

Tot slot, zorg ervoor dat je sollicitatiebrief proeflezen dus het is vrij van fouten.

Wat in gedachten te houden

Steek je hand uit als je zegt dat je zal naar uw stiptheid en het vermogen aan te tonen door te gaan met beloften. Als je veel verschillende toepassingen hebben ingediend en hebben moeite met het bijhouden van data, georganiseerd te blijven met een Excel-sheet of herinneringen instellen met uw telefoon.

Hoe te verzenden of uploaden van je sollicitatiebrief

Hoe kunt u uw sollicitatiebrief en CV naar de werkgever hangt af van de eisen van de organisatie. U kunt gevraagd worden om uw sollicitatie te uploaden naar de website van het bedrijf of om een ​​job board. Of, kunt u gevraagd worden om je CV of sollicitatiebrief e-mail of zelfs mailen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *