Alles wat u moet weten om ontslag te nemen uit je baan

Posted on

Hoe u uw baan op te zeggen - Alles wat u moet weten om ontslag te nemen uit je baan


Stoppen is niet altijd gemakkelijk, zelfs als u uw baan of baas haat of kan niet wachten om een ​​nieuwe positie te beginnen. Zelfs als je op het punt om ontslagen zijn, kan het moeilijk zijn om tactvol af te treden. Als u denkt over het verlaten van je baan, hier zijn enkele belangrijke punten na te denken over voordat u zich in uw ontslag.

Allereerst, zorg ervoor dat je echt wilt stoppen. Er zijn een paar tekenen dat het tijd is om te gaan, met inbegrip van verminderde productiviteit, lichamelijke klachten, en het vinden van uw gesprek thuis gedomineerd door werkgerelateerde onderwerpen. (Merk op dat u kunt deze kwesties om jezelf bij uw volgende sollicitatiegesprek te houden De personeelsmanager hoeft niet te weten hoeveel je je oude baan haat -.. Hoe enthousiast je bent over de nieuwe baan in front of you)

Zelfs als je alle reden in de wereld om af te treden, is het misschien niet een goed idee om uw baan op te zeggen meteen zijn. Zorg ervoor dat je weggaat om de juiste redenen, in plaats van te stoppen, omdat je een slechte week en het lijkt alsof het zal niet beter op korte termijn te krijgen.

Zodra u zeker weet dat u wilt stoppen bent, omgaan met uw ontslag zo zorgvuldig als elk ander bedrijf inspanning zou behandelen. Het is altijd verstandig om niet bruggen te verbranden. Je weet nooit wanneer je je verleden werkgevers nodig heeft voor een referentie.

Geef je mening over Ontslag voors en tegens

Voordat u de beslissing om te stoppen te maken, er absoluut zeker van dat dit de juiste beslissing. Je weet niet hoe lang het voor een werkgever zal nemen om verder te gaan en vul uw positie als u van gedachten verandert.

Als je nog steeds op het hek over de volgende positie die u overweegt te nemen, vragen of u een dag doorbrengen in het kantoor “shadowing” het personeel. Het kan uw beslissing om de positie in te nemen of u helpen beslissen u niet de nieuwe baan na allemaal willen versterken.

Weeg de opties

Heeft u een andere baan te bieden? Als dat zo is, weegt de voors en tegens van de nieuwe positie ten opzichte van uw huidige positie. Denk aan de werkomgeving, flexibiliteit, salaris en voordelen in aanvulling op het takenpakket. Hoe zit het met de mogelijkheden om door te gaan? Als de nieuwe baan komt vooruit op alle punten en je voelt er zeker van dat dit de juiste verandering te maken, aarzel dan niet.

Waarschuwing : Als u niet beschikt over een andere positie opgesteld, rekening houden met de basics voordat u afsluit. Het duurt ongeveer drie tot zes maanden duren, soms langer, om een nieuwe baan te vinden. Tenzij je stoppen voor een goed doel, kunt u niet in aanmerking voor een werkloosheidsuitkering.

Heeft u genoeg spaargeld of andere inkomsten om financieel te beheren? Zelfs als uw werksituatie is niet de beste, wilt u misschien overwegen opknoping aan de baan die je hebt, evenals uw salaris, en start uw zoektocht naar een baan voordat je ontslag. Dat oude gezegde dat “het is gemakkelijker om een ​​baan te vinden als je een baan hebt” in het bezit is waar.

Geef adequate kennisgeving

Als u een arbeidsovereenkomst waarin staat hoeveel berichten dat u moet geven hebben, zich te houden aan het. Anders is het aangewezen om de twee weken voorafgaande kennisgeving aan te bieden.

Echter, in sommige gevallen kunt u het gevoel dat u niet in staat om te verblijven voor een paar weken zijn. Wanneer dat gebeurt, is het belangrijk om jezelf professioneel uit te voeren in alle andere opzichten – stuur een formele ontslagbrief, bieden om te helpen om het beste van uw vermogen, en houden het positieve totdat je gaat.

U hebben geen verplichting om langer te blijven

Als uw werkgever vraagt ​​u om langer dan twee weken (of de periode in uw contract) moet je niet verplicht om te blijven overnachten. Uw nieuwe werkgever wordt verwacht dat je om te beginnen zoals gepland, en in een tijdige wijze. Wat je kan doen is te bieden aan uw vorige werkgever te helpen, indien nodig, na uren, via e-mail of op de telefoon.

Hoe te stoppen met Gracefully

De formele manier om ontslag te nemen is om een ​​ontslagbrief te schrijven en aan uw leidinggevende persoonlijk dat je weggaat vertellen. Echter, afhankelijk van de omstandigheden, kan het nodig zijn om te stoppen via de telefoon of om te stoppen via e-mail.

Schrijf een ontslagbrief

Ongeacht hoe je ontslag, een ontslagbrief te schrijven. Een ontslagbrief kan u helpen een positieve relatie met uw oude werkgever te behouden, terwijl de weg vrijmaakt voor u om verder te gaan. Je weet nooit wanneer je nodig zou kunnen hebben dat oude werkgever u een referentie te geven, dus is het zinvol om de tijd om een ​​gepolijste en professionele ontslagbrief schrijven nemen.

Wat te zeggen tegen je baas

Niet veel meer dan u vertrekt zeggen. Benadruk de positieve en praten over hoe het bedrijf u heeft geprofiteerd, maar ook vermelden dat het tijd is om verder te gaan. Aanbod om te helpen tijdens de overgang en daarna.

Niet negatief zijn. Het heeft geen zin – je weggaat en je wilt vertrekken op goede voet. Ongeacht de reden waarom u uw baan op te zeggen, moet u de juiste dingen zegt in uw ontslagbrief: bieden een korte uitleg waarom je weggaat, ik dank hen voor de gelegenheid, en laat hen weten wanneer de laatste dag zal zijn. Ook, doe je best om niet zet je voet in je mond. Wees voorbereid, evenals aan een exit-interview af te handelen.

Vraag om een ​​Reference

Voordat u vertrekt, vragen om een ​​brief van aanbeveling van uw manager. Naarmate de tijd verstrijkt en de mensen gaan, is het gemakkelijk om bij te houden van de vorige werkgevers verliezen. Met een brief in de hand of een LinkedIn aanbeveling online, zult u de documentatie van uw referenties te delen met potentiële werkgevers.

Laat de Details not Forget

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en salaris dat u recht hebt bij het verlaten. Informeren over het verzamelen van ongebruikte vakantie en doorbetaling van loon, en het houden van, het verzilveren in of rollend over uw 401 (k) of een andere pensioenregeling.

Opmerking: Je kan worden gevraagd om deel te nemen aan een exit-interview voorafgaand aan uw vertrek. Review-exemplaar exit interview vragen om een ​​idee van wat je gevraagd tijdens een exit-interview te krijgen. Voordat u zich in uw ontslag, beoordeelt deze berusting do’s en don’ts en aftreden als sierlijk mogelijk te maken.

Return bedrijfseigendommen

Terug te keren alle eigendommen van het bedrijf je hebt – inclusief sleutels, documenten, computers, telefoons, en iets anders dat niet van jou is. Het bedrijf wil niet achter je aan om het terug te krijgen, en je wilt niet verantwoordelijk worden gehouden als het niet terug in een tijdige wijze.

Het komt neer op

Zorg ervoor dat u echt wilt stoppen: niet vertrekken na een slechte dag of week, en zorg ervoor dat je line-up een andere baan of beveiligde besparingen.

Geef Passende Opmerking: Als u niet beschikt over een arbeidscontract dat anders zegt, twee weken bericht is standaard te hebben.

Be Professional: Schrijf een ontslagbrief en laat op de best mogelijke voorwaarden.

Geef geen Too Much Information: U hoeft niet te geven een hoge mate van detail over de reden waarom je ontslag.

Bind Loose Ends: Vraag om een referentie, te weten komen over de voordelen en verdiende tijd, en betaalt het vastgoedbedrijf.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *