Soorten sollicitatiebrieven

Posted on

Soorten sollicitatiebrieven

Als je zoektocht naar een baan, is het belangrijk om de juiste begeleidende brief voor het doel van de brief te kiezen. Er zijn verschillende soorten van sollicitatiebrieven, waaronder de vijf meest voorkomende soorten: sollicitatiebrieven, verwijzing sollicitatiebrieven, brieven van belang, netwerken en value proposition letters.

In de begeleidende brief die u gebruikt zal worden bepaald door de vraag of u direct een aanvraag voor een baan of gewoon op zoek naar werk te zoeken hulp van mensen in uw professionele netwerk.

Maak Uw Brief Specifieke

Zorg ervoor dat u een soort sollicitatiebrief dat geeft aan hoe u een aanvraag voor de baan of de aard van het zoeken naar werk u vraagt ​​te kiezen.

Uw sollicitatiebrief moet specifiek worden ontworpen voor dat bepaald doel. Als het een begeleidend schrijven bij een CV in een sollicitatie, moet worden aangepast voor elke positie die u zoekt. Het inhuren van managers kunnen herkennen wanneer sollicitatiebrief een aanvrager is een generieke één dat hij of zij heeft gebruikt om een ​​aanvraag voor meerdere posities. Dergelijke sollicitatiebrieven, die een gebrek aan zorg of van diepe belang in een onderneming te laten zien, kan resulteren in je cv wordt doorgegeven zonder een oogopslag.

Soorten sollicitatiebrieven

  • Sollicitatiebrief:  Een sollicitatiebrief is geschreven om een aanvraag voor een bepaalde vacature. Dit is een traditioneel begeleidende brief die met een CV wordt verstuurd naar solliciteren naar een baan.
  • Referral sollicitatiebrief:  Een verwijzing begeleidende brief vermeldt de naam van een persoon die u een taak heeft verwezen. Dit kan een geweldige manier om het belang van een werkgever te krijgen, vooral als de persoon die de verwijzing is bekend dat het bedrijf waar u geïnteresseerd in het werken voor bent.
  • Letter of Interest:  Een brief van belang, ook bekend als een prospectie brief, vraagt over mogelijke vacatures bij een bepaald bedrijf.
  • Netwerken Letter:  Netwerken brieven vragen zoeken naar een baan advies en bijstand. Deze kunnen worden gericht aan collega’s, aan personen die u op professionele conferenties of andere branche-evenementen hebben ontmoet, of om mensen aan wie je contact door middel van professionele social networking sites zoals LinkedIn.
  • Value Proposition Letter:  A value proposition is een korte verklaring uit te leggen wat de kandidaat uniek maakt.

Zoals hierboven vermeld, moet uw sollicitatiebrieven worden gericht op de mogelijke taken die u geïnteresseerd bent. Dit betekent dat, voor het schrijven van een sollicitatiebrief, een verwijzing begeleidende brief, een brief van belang, of een value proposition schrijven, moet je je doen huiswerk en onderzoek het bedrijf dat u uw brief te sturen naar. Gewapend met deze kennis, kunt u vervolgens aan te tonen in uw brief hoe uw skillset en werkervaring sterk zou bijdragen aan de organisatie zouden ze u huren.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *