Wat zijn de voors en tegens van Freelancen?

Posted on

Wat zijn de voors en tegens van Freelancen?

Als u de beslissing die u wilt werken vanuit huis hebt gemaakt, is de volgende vraag voor velen is:  Moet ik werk voor mezelf of zoek een telewerken arbeidspositie?

Eerlijk gezegd, door omstandigheden heel vaak deze beslissing voor ons. Echter, als je het geluk hebt om het afwegen van de voordelen van het zelfstandig ondernemerschap (of freelancen) tegen de traditionele werkgelegenheid, deze voor-en nadelen van zelfstandig ondernemerschap.

Pros

Meer Vrijheid in plannen en uitvoeren van het werk

De vrijheid om uw planning te kiezen is een van de meest aantrekkelijke voordelen van freelancen. Omdat de IRS definieert een onafhankelijke contractant als iemand die een bedrijf niet “de middelen en methoden” waarmee ze werken doet richten, hebben ze natuurlijk meer vrijheid in hun schema. Onafhankelijke contractanten krijgen vaak werken op projectbasis en na voltooiing van de werkzaamheden betaald.

Makkelijker om werk te vinden

Wanneer bedrijven huren freelancers, worden ze niet het maken van zo veel van een verbintenis als ze zijn wanneer ze het inhuren van een werknemer, en dus kunnen zij bereid zijn om iemand voor een one-time job te huren met een minder indrukwekkend cv zijn. Dus freelancen kan een manier om in te breken in een nieuwe lijn van het werk zijn. Maar het werk moet je vaardigheden te bewijzen als je wilt om meer te halen.

Work-At-Home-posities meer kans

Terwijl onafhankelijke contractanten kan werken in een kantoor, omdat ze niet zo nauw toezicht als werknemer zijn ze meer kans om te werken vanuit huis. Dit kan een voordeel zijn voor een bedrijf in te huren aannemers omdat het niet hoeft te kantoorruimte voor hen.

Fiscaal aftrekbaar zakelijke uitgaven

De zelfstandige kan uit een aantal verschillende zakelijke kosten op hun belastingen te schrijven. Onder de zelfstandige belasting aftrek werk-at-home aannemers te genieten is het kantoor aan huis aftrek.

Geen belastingen Genomen of Payments

De controles die onafhankelijke contractanten ontvangen van klanten zijn doorgaans groter dan ze zouden als werknemer, omdat er geen belastingen worden genomen. Dat betekent niet dat ze geen belasting verschuldigd, maar ze krijgen meer geld vooraf.

Compensatie kan hoger

Omdat het inhuren van een aannemer goedkoper kan zijn voor een bedrijf, kan het in staat zijn om een ​​hoger percentage van de schadevergoeding aan te bieden. Dit is echter niet altijd het geval.

Cons

De laatste pro op de vorige lijst lijkt haaks te staan ​​op de eerste con op deze lijst. Vergeet niet dat bedrijven altijd op zoek zijn naar hun bottom line, en dus compensatie kan variëren enorm afhankelijk van de gewenste vaardigheden en de markt voor deze vaardigheden.

Niet verplicht om het minimumloon

Omdat een onafhankelijke contractant vaak wordt gedaan op projectbasis, er is geen garantie wat het uurtarief zou kunnen zijn of dat het groter is dan het minimumloon.

hogere Belastingen

Werkgevers betalen de helft van de kosten van de Sociale Zekerheid en Medicare belastingen van een werknemer. Aannemers betalen al van deze belastingen via de zelfstandige belasting.

belastingbetalingen

Werkgevers verzamelen inkomsten en loonbelasting door middel van loonheffing en stuur ze naar de overheid. De onafhankelijke aannemer moet op het sturen van deze betalingen te nemen, en driemaandelijkse geschatte belasting betalingen kunnen worden verlangd.

Kosten van runnen van een bedrijf

Hoewel het leuk dat de kosten van het runnen van een bedrijf zijn fiscaal aftrekbaar, het is nog mooier als iemand anders betaalt voor uw internetverbinding, kantoorbenodigdheden, en andere zakelijke behoeften. Typisch werkgevers betalen voor dit soort kosten.

geen Voordelen

Voordelen zoals ziektekostenverzekering, vakantie, pensioenregelingen, etc. worden alleen aangeboden aan werknemers,

Minder Veiligheid van de baan

Bedrijven huren onafhankelijke contractanten vaak omdat ze op korte termijn projecten of een onregelmatige workflow. Aannemers werken kunnen komen in feest of hongersnood stints.

Betalingen komen vaak op onregelmatige basis

Net als het werk kan onregelmatig zijn, zo kan de betalingen. Het kan persoonlijke budgettering bemoeilijken.

Facturatie en inning is de verantwoordelijkheid van de aannemer

In tegenstelling tot een salaris, die wordt geleverd op schema met geen actie door de werknemer, moet een aannemer meestal sturen een factuur te betalen. En als de factuur niet op tijd wordt betaald, is de aannemer die moet opvolgen om de betaling te garanderen. En in een aantal gevallen klanten kunnen betaalt nooit helemaal niet, wat betekent dat valt op de aannemer om juridische stappen te nemen of te aanvaarden worden stiffed.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *