De specifieke taken van muziekdocenten kunnen variëren, afhankelijk van of ze voor een school, een instrumentenwinkel of privé werken. Ze kunnen studenten leren zingen, muziekinstrumenten bespelen, muziektheorie begrijpen of een combinatie van deze banen. Hun carrièrepad hangt af van het soort muziekonderwijs dat hen het meest interesseert.
Taken en verantwoordelijkheden van muziekleraren
Muziekleraren hebben verschillende taken, afhankelijk van wat ze lesgeven en waar. Muziekdocenten op school voeren over het algemeen de volgende taken uit:
- Leer koor, band, orkest of een combinatie van alles.
- Werk samen met studenten aan toneelstukken, concerten en andere evenementen met muziek.
- Wijs praktijk en ander muziekgerelateerd huiswerk toe en test studenten op hun kennis.
- Houd cijfers bij, ontmoet ouders en deel voortgangsrapporten.
- Voer andere functies uit zoals docenten, zoals monitoring van school en lunchroom.
Als muziekleraar op school verplaatsen ze zich tussen klaslokalen en geven ze muziekles. Het exacte curriculum dat ze behandelen, wordt bepaald door het schooldistrict en de klasniveaus die ze geven. Meestal ligt er veel nadruk op vocale instructie en muziektheorie.
Sommige scholen hebben meer gevorderde muzieklessen, zoals lesgeven in instrumenten en meer werken aan muziektheorie. Muziekdocenten kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het bedenken van muziekproducties op school of het coachen van een schoolband.
Sommige muziek- en instrumentenwinkels hebben interne muziekdocenten. Deze opstelling kan op verschillende manieren werken:
- Onafhankelijke muziekleraren kunnen ruimte in de winkel huren, zoals een onafhankelijke kapper een salonruimte huurt en hun eigen prijzen bepalen.
- Werknemers in de winkel kunnen muziek aan de zijkant in de winkel onderwijzen en inkomsten delen met het bedrijf.
- Het bedrijf heeft mogelijk toegewijde muziekdocenten in dienst.
Deze muziekleraren kunnen vocale instructie, instrumentinstructie of beide behandelen. De lessen kunnen privé of groepslessen zijn.
Opmerking: onafhankelijke muziekdocenten kunnen op specifieke locaties werken, zoals het huren van ruimte waar ze lesgeven. Ze kunnen lesgeven in hun eigen huis of naar het huis van hun leerlingen reizen.
Wat betreft de leerstof is werken als privé muziekleraar hetzelfde als werken in een school of bedrijf; muziekdocenten kunnen lesgeven in elk aspect van muziek waar ze het meest vaardig in zijn en zich comfortabel bij voelen. Deze muziekdocenten zijn zelfstandige. Ze kunnen fulltime lesgeven of ze kunnen muziek geven als bijbaan.
Salaris muziekleraar
Muziekdocenten die in een schoolomgeving werken, hebben een vast salaris. Andere soorten muziekleraren worden doorgaans per les betaald. De tarieven worden bepaald op basis van het gangbare tarief in het gebied, zodat ze concurrerend kunnen prijzen om studenten aan te trekken. Ze kunnen hun prijzen aan de onderkant van het spectrum beginnen om een klantenlijst op te bouwen. Ze kunnen hun tarieven zo nodig periodiek herzien.
Voor privé muziekleraren wordt betaling meestal verwacht op het moment dat de les wordt gegeven of zelfs daarvoor, afhankelijk van de overeenkomst tussen de leraar en de klant. Particuliere muziekleraren verdienen over het algemeen het volgende als ze fulltime werken:
- Mediane jaarsalaris: $ 106.933 ($ 51,41 / uur)
- Top 10% jaarsalaris: $ 130.998 ($ 62,98 / uur)
- Onderste jaarlijkse salaris van 10% : $ 78.000 ($ 37,50 / uur)
Bron : PayScale.com , 2019
Muziekdocenten die werkzaam zijn bij een school of bedrijf verdienen het volgende:
- Mediane jaarsalaris: $ 41.234 ($ 19,82 / uur)
- Top 10% jaarsalaris: $ 67.965 ($ 32,68 / uur)
- Onderste jaarlijkse salaris van 10% : $ 27.639 ($ 13,29 / uur)
Bron : PayScale.com , 2019
Belangrijk: muziekdocenten die op scholen werken, hebben contracten met hun werkgevers. Als u ruimte in een muziekwinkel huurt om lessen te geven, moet u iets schriftelijk hebben waarin de afspraak wordt vermeld, zoals het huurtarief, het vereiste opzegtermijn voor beide partijen om de overeenkomst te annuleren en of de winkel commissie maakt voor verwijzingen. Als u privé werkt, is er meestal geen contract tussen docenten en studenten, maar het is een goed idee om betalingsbewijzen te geven en een schriftelijke verklaring te hebben over het beleid met betrekking tot annuleringen.
Opleiding, training en certificering voor muziekleraren
De kwalificaties die vereist zijn om muziekleraar te worden, zijn afhankelijk van het carrièrepad dat je kiest. Om op een school te werken, moet een muziekleraar het volgende bereiken:
- Onderwijs : Een bachelordiploma in muziekonderwijs of een gerelateerd veld van een geaccrediteerde hogeschool of universiteit is noodzakelijk. Cursussen kunnen bestaan uit basisonderwijslessen over klasbeheer en ontwikkeling van kinderen, evenals muziekspecifieke lessen.
- Opleiding : Aspirant-muziekleraren moeten observatie- en lesuren van studenten voltooien in een schoolomgeving en moeten contact opnemen met lokale scholen voor opleidings- en stagemogelijkheden.
- Certificering : De meeste scholen vereisen dat muziekdocenten gecertificeerd zijn. Onderzoek de certificeringsvereisten en -programma’s in uw land. Je moet ook slagen voor een staatsexamen om les te geven op een of meer schoolniveaus, afhankelijk van je doelen.
Opmerking: als u als zelfstandige werkt of voor een bedrijf zoals een muziekwinkel wilt werken, is certificering mogelijk niet nodig. Als u op dit gebied wilt slagen, moet u uw kennis en vaardigheden echter bewijzen aan klanten en werkgevers.
Vaardigheden en competenties van muziekleraren
Deze baan vereist over het algemeen de volgende vaardigheden:
- Organisatorische vaardigheden : het vermogen om studentendossiers, rekeningen van klanten en privéafspraken bij te houden en bij te houden, en om verschillende harmonieën, liedjes en programma’s aan een hele school te leren.
- Interpersoonlijke vaardigheden : het vermogen om goed om te gaan met klanten, studenten, ouders en personeelsleden bij het geven van groepslessen of individuele lessen, het houden van ouderleraarconferenties of schoolrepetities.
- Muzikale vaardigheid : het vermogen om muziek en muzikale kennis te delen met een specifieke leeftijdsgroep, zowel op school als privé.
- Geduld en inzicht : het vermogen om verschillende soorten leerlingen te leren om hun kennis en vaardigheden te vergroten.
- Leiderschapsvaardigheden : het vermogen om de aandacht van studenten in een band, orkest of klaslokaal te krijgen en vast te houden.
Werkvooruitzicht
Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics wordt verwacht dat de onderwijsbanen in het decennium eindigend in 2026 met ongeveer 8% zullen groeien, ongeveer even snel als het gemiddelde voor alle beroepen. Stijgende studenteninschrijving zou de vraag naar leerkrachten moeten vergroten, maar de werkgelegenheidsgroei zal per regio verschillen. Een muziekleraar kan doorgaan met het geven van muziekonderwijs op universitair niveau of terugkeren naar school om leiderschapslessen te volgen om een schoolhoofd te worden als vooruitgang gewenst is.
Werkomgeving
Afhankelijk van of een muziekleraar voor een school of bedrijf werkt, of privé bepaalt waar ze werken. Muziekdocenten op school werken in klaslokalen, auditoria of zelfs buitenshuis coaching en leidende bandleden bij evenementen zoals voetbalwedstrijden. Muziekdocenten die in dienst zijn van bedrijven kunnen op de bedrijfslocatie werken, zoals een muziekwinkel, en geven instructies aan klanten in een daarvoor bestemde ruimte. Degenen die privé-instructies geven, kunnen ruimte huren, hun huis gebruiken of klanten bij hen thuis bezoeken.
Werkschema
Werktijden variëren afhankelijk van het soort dienstverband. Muziekdocenten die op scholen werken, geven les tijdens schooluren, maar werken niet wanneer scholen gesloten zijn, zoals in het weekend, op feestdagen en in de zomermaanden. Leraren kunnen er echter voor kiezen om tijdens deze periode in de zomer te werken of studenten privé te begeleiden. Degenen die privé of voor een bedrijf werken, kunnen parttime of fulltime werken, of hebben dit misschien zelfs als een tweede baan.
Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor’s degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.