Communicatie vaardigheden voor Workplace Success

Posted on

 Communicatie vaardigheden voor Workplace Success


Het vermogen om effectief te communiceren met meerderen, collega’s, en het personeel is van essentieel belang, ongeacht in welke branche je werkt in. Werknemers in het digitale tijdperk moet weten hoe je effectief over te brengen en berichten in persoon te ontvangen, alsmede via telefoon, e-mail en social media . Goede communicatieve vaardigheden zal u helpen ingehuurd, land promoties, en een succes in uw hele carrière.

Top 10 Communicatieve vaardigheden

Wilt u zich onderscheiden van de concurrentie? Dit zijn de top 10 communicatieve vaardigheden die recruiters en managers willen zien in je cv en motivatiebrief. Markeer deze vaardigheden en tonen hen tijdens sollicitatiegesprekken, en je krijgt een solide eerste indruk te maken. Doorgaan met deze vaardigheden te ontwikkelen als je eenmaal ingehuurd bent, en je zult je baas te imponeren, teamgenoten, en klanten.

1. Luisteren

Omdat het een goede luisteraar is een van de beste manieren om een ​​goede communicator te zijn. Niemand houdt van communiceren met iemand die alleen cares over het zetten in haar twee cent en niet de tijd om de andere persoon nemen om te luisteren. Als je niet een goede luisteraar, het zal moeilijk zijn om te begrijpen wat je wordt gevraagd om te doen.

Neem de tijd om actief luisteren te oefenen. Actief luisteren gaat veel aandacht naar wat de ander zegt, vraagt ​​verduidelijking vragen, en herformuleren wat de persoon zegt begrip te verzekeren ( “Dus, wat je zegt is …”). Door actief te luisteren, kunt u beter te begrijpen wat de ander probeert te zeggen, en kan adequaat te reageren.

2. non-verbale communicatie

Uw lichaamstaal, oogcontact, handgebaren, en de toon van de stem van alle kleuren van de boodschap die je probeert over te brengen. Een ontspannen open houding (open armen, benen ontspannen), en een vriendelijke toon zal u aanspreekbaar verschijnen en zal anderen aanmoedigen om openlijk met u spreken.

Oogcontact is ook belangrijk; je wilt de persoon in de ogen kijken om aan te tonen dat u op hen gericht en het gesprek (maar zeker niet te staren naar de persoon die hem of haar ongemakkelijk kan maken).

Ook aandacht besteden aan andere mensen non-verbale signalen, terwijl je praat. Vaak zijn non-verbale signalen over te brengen hoe een persoon echt voelt. Bijvoorbeeld, als de persoon die je niet op zoek in de ogen, hij of zij zou kunnen ongemakkelijk of de waarheid te verbergen zijn.

3. duidelijkheid en bondigheid

Goede mondelinge communicatiemiddelen zeggen net genoeg – praat niet te veel of te weinig. Probeer uw boodschap over te brengen in zo weinig mogelijk woorden. Zeg wat je wilt duidelijk en direct, of u spreekt bent om iemand in persoon, aan de telefoon of via e-mail. Als je hak op de tak, zal uw luisteraar of tune je uit of zal worden onzeker van precies wat je wilt.

Tip : Denk na over wat je wilt zeggen voordat je het zegt. Dit zal u helpen om te voorkomen dat het praten te veel en / of uw publiek in verwarring.

4. Vriendelijkheid

Door middel van een vriendelijke toon, een persoonlijke vraag, of gewoon een glimlach, zult u uw collega’s aan te moedigen deel te nemen aan een open en eerlijke communicatie met je mee. Het is belangrijk om aardig en beleefd te zijn in uw werkplek communicatie. Dit is belangrijk in zowel face-to-face en schriftelijke communicatie. Wanneer je kunt, uw e-mails personaliseren om collega’s en / of werknemers – een snelle “Ik hoop dat jullie allemaal een goed weekend” aan het begin van een e-mail kan een bericht te personaliseren en de ontvanger zich meer gewaardeerd.

5. vertrouwen

Het is belangrijk om vertrouwen in uw interacties met anderen. Vertrouwen laat je collega’s dat je gelooft in wat je zegt en zal door te volgen. Exsuderende vertrouwen kan zo simpel zijn als het maken van oogcontact of met behulp van een stevige maar vriendelijke toon zijn. Vermijd het doen van uitspraken klinken als vragen. Natuurlijk, wees niet te klinken arrogant of agressief. Zorg ervoor dat u altijd luisteren naar en inleven in de ander.

6. Empathie

Met behulp van zinnen zo simpel zijn als “Ik begrijp waar je vandaan komen” aantonen dat u hebt geluisterd naar de andere persoon en respect voor hun adviezen.

Belangrijk : Zelfs wanneer u het niet eens met een werkgever, collega of werknemer, is het belangrijk voor u om te begrijpen en respecteren hun standpunt.

7. Open-Mindedness

Een goede communicator in elk gesprek moeten gaan met een flexibele, open geest. Sta open voor het luisteren naar en het begrijpen van het standpunt van de andere persoon, in plaats van simpelweg het krijgen van uw boodschap over te brengen. Door bereid een dialoog aan te gaan, zelfs met mensen met wie je het oneens bent, zult u in staat om meer eerlijke, productieve gesprekken.

8. Respect

Mensen zullen meer openstaan ​​voor communicatie met u als u respect te brengen voor hen en hun ideeën. Eenvoudige handelingen zoals het gebruik van de naam van een persoon, oogcontact te maken en actief te luisteren wanneer een persoon spreekt zal de persoon het gevoel gewaardeerd. Aan de telefoon, vermijd afleiding en gefocust blijven op het gesprek.

Convey respect via e-mail door het nemen van de tijd om uw bericht te bewerken. Als u een slordig geschreven, verwarrende e-mail te sturen, zal de ontvanger denken dat je haar niet genoeg om na te denken over uw communicatie met haar te respecteren.

9. Terugkoppeling

In staat zijn om adequaat te geven en ontvangen van feedback is een belangrijk communicatiemiddel vaardigheid. Managers en toezichthouders moeten voortdurend zoeken naar manieren om werknemers te voorzien van constructieve feedback, of het nu via e-mail, telefoongesprekken, of wekelijks status updates.

Opmerking: Het geven van feedback gaat geven lof evenals – iets eenvoudigs als te zeggen “goed werk” of “bedankt voor het verzorgen van die” aan een werknemer kan de motivatie sterk toenemen.

Ook moet je in staat zijn om feedback te accepteren en zelfs te stimuleren, van anderen. Luister naar de feedback die je krijgt, vragen ter verduidelijking vragen als u niet zeker bent van het probleem, en zich inspannen om de feedback te implementeren.

10. Het kiezen van de juiste medium

Een belangrijk communicatie vaardigheid is om gewoon te weten welke vorm van communicatie te gebruiken. Bijvoorbeeld, een aantal ernstige gesprekken (ontslagen, ontslag, veranderingen in salaris, enz.) Worden bijna altijd best gedaan in persoon.

Je moet ook nadenken over de persoon met wie u wilt spreken, als ze een zeer druk persoon (zoals je baas, misschien), wilt u misschien uw boodschap over te brengen via e-mail. Mensen zullen je aardige communicatiemiddelen waarderen en meer kans om positief te reageren op je zal zijn.

Hoe maak je je vaardigheden Stand Out

Markeer uw vaardigheden in Uw aanbrengmaterialen: Neem de vaardigheden die de beste overeenkomst met functie-eisen van de werkgever in uw CV en begeleidende brief.

Toon wervingsmanagers u de vaardigheden die ze nodig hebben: Job interviews bieden de mogelijkheid om de personeelsmanager dat u de verbale communicatie vaardigheden die nodig zijn om te slagen in een baan te laten zien.

Gebruik uw communicatieve vaardigheden op het werk: Of het nu gaat deelnemen aan een bedrijf voldoen aan of praten met een klant, dan heb je veel mogelijkheden om te laten zien hoe goed je communiceren.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *