Wat is het verschil tussen een CV en een sollicitatiebrief?

Posted on

 Wat is het verschil tussen een CV en een sollicitatiebrief?


Wat is het verschil tussen een cv en een sollicitatiebrief? Zowel een begeleidende brief en een CV delen het gemeenschappelijke doel te bewijzen dat je over de juiste vaardigheden om uit te blinken in de job waarvoor je solliciteert.

Er zijn echter duidelijke verschillen tussen de structuur en de strekking van de twee documenten. Werkzoekenden moeten hun sollicitatiebrief te bekijken en te hervatten als een complementair maar uniek paar documenten. Dat wil zeggen, moet je sollicitatiebrief meer dan alleen bullet points uitgebraakt uit de hervatten.

Veel werkgevers eisen dat een CV met een sollicitatie wordt ingediend.

Een sollicitatiebrief mag niet worden verlangd. Maar, waaronder één bij het aanvragen van een baan kan helpen uw kansen op het krijgen geselecteerd voor een interview.

Het verschil tussen een CV en een sollicitatiebrief

U kunt denken aan uw CV als een algemeen overzicht van je werkervaring en je sollicitatiebrief als een samenvatting van je werkervaring als het gaat om de baan bij de hand.

Een CV is een document dat uw arbeidsverleden somt. Het geeft een overzicht van de taken die u hebt gehouden, het onderwijs u hebben bereikt, certificeringen, vaardigheden en andere kwantificeerbare informatie over je achtergrond en werkervaring.

De meest voorkomende cv-formaat is een lijst samenstellen met uw contactgegevens, een sectie ervaring die functiebenamingen, positie beschrijvingen, data van de werkgelegenheid, een afdeling onderwijs, en andere relevante informatie bevat.

Meestal wordt een CV geschreven in de derde persoon en maakt gebruik van zo weinig mogelijk woorden om de ervaring samen te vatten. Dus, in plaats van het schrijven: “Ik begeleid de grote aankoop team van XYZ bedrijf” een cv zou een kogel punt dat zegt te hebben, “Begeleiding 19 personen buying team.”

Indien mogelijk, wil je nummers op je cv, zoals het aantal personen waarmee u onder toezicht gebruiken, procent steeg de omzet, het aantal klanten geholpen, etc.

Een begeleidende brief is geschreven om de kwalificaties die je hebt voor de job waarvoor je solliciteert markeren. Het wordt gebruikt om de werkgever te voorzien van aanvullende informatie over de reden dat u een goede kandidaat voor de baan. De belangrijkste functie van uw sollicitatiebrief is om te laten zien hoe uw kwalificatie maakt je een match voor de baan.

Een begeleidende brief is geschreven in een brief formaat inclusief een aanhef, een aantal punten, en een afsluiting. In tegenstelling tot een cv, moet u de first-person gebruiken om uw sollicitatiebrief te schrijven. (Dat gezegd hebbende, vermijd het gebruik van “I” te veel.)

Wat een CV Inclusief

Uw CV moeten werkgevers te voorzien van een gedetailleerde lijst van uw werkervaring en opleiding. De vaardigheden en prestaties die bij elke taak die u hebt gehouden moet in voldoende detail worden beschreven aan de werkgevers hoe je waarde in die specifieke rollen hebt toegevoegd zien.

Vaak hervat wordt informatie verstrekt over opsommingen; Dit helpt om het document te beknopt en laat recruiters om snel doorheen.

Wat een sollicitatiebrief Inclusief

Een sollicitatiebrief is een korte drie of vier paragraaf document. Het moet worden geschreven in de veronderstelling dat werkgevers je CV om het af te stemmen op de verklaring die u maakt in de brief over uw kwalificaties te raadplegen.

Een sollicitatiebrief zal werkgevers helpen om uw achtergrond te interpreteren als vertegenwoordigd in de cv en zal helpen bewijzen hoe je eerdere ervaringen komt u in aanmerking voor een baan.

Wanneer je een sollicitatiebrief schrijven naar een baan, eerste herziening van de functie-eisen die worden beschreven in de vacature. Gebruik je sollicitatiebrief om uit te leggen hoe je aan deze criteria voldoen.

Gebruik een Cover Letter to Subjectieve informatie over te brengen

Een CV vermeldt de feiten – wie, wat, wanneer en hoe. In contrast, een begeleidende brief biedt de mogelijkheid om uit te leggen waarom u in aanmerking komt voor de baan. Dit document voegt een beetje kleur en persoonlijkheid en is bedoeld om werkgevers dat je een goede pasvorm voor de functie bij de hand te overtuigen.

Een sollicitatiebrief is een betere auto dan een CV naar meer subjectieve informatie, zoals de basis van uw interesse in een positie te brengen, hoe je waarden je motiveren om een ​​baan na te streven, of waarom de cultuur van een bedrijf je aanspreekt.

Uw sollicitatiebrieven zal u helpen verkopen van uw kwalificaties aan potentiële werkgevers, terwijl uw CV geeft de gegevens back-up van de informatie in uw brieven.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *