7 manieren om geld te besparen tijdens het zoeken naar een baan

Posted on

7 manieren om geld te besparen tijdens het zoeken naar een baan

Hoeveel kost het eigenlijk om een ​​nieuwe baan te krijgen? Het antwoord is helaas dat het ervan afhangt. Een CareerBuilder-enquête meldt dat 27% van de werkzoekenden die uitgaven hebben gedaan tijdens het zoeken naar een baan, meer dan $ 200 heeft uitgegeven, voornamelijk aan kleding (39%), transport (22%) en reizen (21%).

Als u op zoek bent naar een baan in uw vakgebied in uw lokale metrogebied en uw cv actueel en in redelijk goede staat is, komt u misschien weg met alleen budgetteren voor gasgeld of buskosten en de kosten van het afdrukken van een paar extra exemplaren van je cv.

Maar als u op zoek bent naar een baan in een nieuwe stad , of u probeert van baan te veranderen of een langdurige zoektocht naar een baan zoekt , kunnen uw kosten aanzienlijk zijn. Afhankelijk van uw situatie, moet u mogelijk een budget reserveren voor een of twee interviewuitrustingen, vervoer van en naar het interview, loopbaanbegeleidingsdiensten, hulp bij het schrijven, werktraining en meer.

Het goede nieuws is dat niet over elke prijs niet te onderhandelen is – en met een beetje voorbereiding en vindingrijkheid kunt u vaak vergelijkbare diensten vinden voor minder geld. Blijf lezen voor de zeven beste manieren om geld te besparen tijdens het zoeken naar een baan

Wordt georganiseerd

Een van de beste manieren om geld te besparen tijdens het zoeken naar een baan, is door tijd te besparen door georganiseerd te zijn . U hoeft hiervoor geen dure software of organisatoren te betalen. De kans is groot dat u al veel productiviteitstools bezit die perfect zijn voor het organiseren van uw zoektocht naar een baan. Maak een sollicitatiespreadsheet in Microsoft Excel of Google Drive. Gebruik de ingebouwde apps en functies van uw smartphone om uw deadlines bij te houden of maak waarschuwingen en afspraken in Google Agenda. Download gratis apps voor het zoeken naar werk van Indeed , Glassdoor, CareerBuilder en meer.

Leen kleding van vrienden en familie

Om een ​​goede eerste indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek , is het essentieel om je gepast te kleden. Zelfs als het interviewproces op afstand is en u interviewt via Zoom of Skype , moet u het onderdeel aankleden. Afhankelijk van de bedrijfscultuur kan dit alles betekenen, van zakelijke vrijetijdskleding tot een pak en nette schoenen.

Tip : het loont om je onderzoek te doen. Hoewel het het beste is om je te vergissen aan de kant van het verkleden in plaats van minder, wil je in beide richtingen niet te ver gaan. Als je bijvoorbeeld solliciteert bij een startup, kan een pak de verkeerde indruk geven.

Als je niet de perfecte interviewkleding in je kast hebt (of in je huidige maat), ga er dan niet vanuit dat je vastzit aan het kopen van iets nieuws. Netwerk je een weg naar een nieuwe outfit door vrienden en familie te vragen of ze geschikte kleding hebben om te delen.

Bekijk online mode- en consignatiesites zoals Poshmark, ThredUp en TheRealReal voor het kopen van goedkope modekleding. Als dat niet lukt, ga dan naar uw lokale kringloopwinkel of consignatiewinkel. Je zult misschien verrast zijn door wat je vindt.

Vermijd uit eigen zak betalen voor reiskosten

Een van de grootste uitgaven voor sollicitatiegesprekken buiten de stad zijn reizen en accommodatie. Vliegtickets, treinkaartjes, benzine, autoverhuur en hotelreserveringen kunnen snel veel geld opleveren. U betaalt misschien honderden of zelfs duizenden dollars voordat u zelfs maar een voet in de kantoren van het bedrijf hebt gezet.

Maar misschien hoeft u niet de hele rekening zelf te betalen. Sommige bedrijven betalen reis- en verblijfkosten. Zenuwachtig om te vragen wie er betaalt? Overweeg om te vragen of het bedrijf namens u reisarrangementen gaat maken. Als ze nee zeggen, dan kun je nadenken of je moet onderhandelen over terugbetaling.

Als het vroeg in het interviewproces is en de werkgever het tabblad niet opneemt, kunt u ook vragen of ze in dit stadium een ​​video-interview of een telefoongesprek zouden overwegen. Als het dan goed gaat, weet u dat uw investering in reiskosten voor het volgende interview eerder zal lonen.

Opmerking : veel werkgevers voeren het wervingsproces – van interviews tot onboarding – online uit. Mogelijk kunt u zelfs worden aangenomen voor een baan die u persoonlijk zult doen zonder extra kosten te maken.

Probeer eerst gratis vacaturesites

Banenzoekmachines en vacaturebanken zijn nuttige bronnen van lijsten voor veel werkzoekenden – en velen zijn gratis te gebruiken. Richt het online deel van uw zoektocht naar een baan eerst op deze gratis sites en bespaar uzelf de kosten van maandelijkse abonnementskosten. Probeer enkele van de beste vacaturesites om te zien welke de meeste kansen bieden die passen bij uw interesses.

Wilt u gescreende vermeldingen op een niche-arbeidsmarkt? Veel sites die een vergoeding vragen, bieden een gratis proefperiode voor nieuwe gebruikers. Zorg ervoor dat u een aantekening maakt in uw agenda om uw account te annuleren, zodat u niet hoeft te betalen voor een abonnement dat u niet langer nodig heeft.

Upskill Yourself gratis

Als je al een tijdje naar werk zoekt en niet veel geluk hebt, is het misschien tijd om wat nieuwe vaardigheden aan je cv toe te voegen. En je hoeft misschien geen forse collegegeld aan te nemen om het te doen.

Belangrijk  : uw eerste stap zou moeten zijn om de vaardigheden te identificeren die werkgevers het meest zullen imponeren en de grootste positieve impact zullen hebben op uw bedrijfsresultaten. Een manier om dit te doen, is door de kwalificaties van uw collega’s in uw vakgebied te bekijken, door naar hun LinkedIn-profielen te kijken of door vacatures te scannen op uw gerichte functietitel.

Als je eenmaal hebt bepaald welke vaardigheden je moet leren, zoek dan naar gratis online lessen via organisaties zoals Coursera of edX.

Wilt u meer weten over trainingsprogramma’s, leerlingplaatsen of certificeringen? CareerOneStop is het loopbaan- en trainingscentrum van het Amerikaanse ministerie van arbeid, met links naar bronnen die kunnen helpen.

Neem contact op met uw school

Loopbaancoaching, hulp bij het schrijven van een cv en begeleidende brief, hulp bij het vinden van vacatures, bronnen voor carrièrenetwerken en oefeninterviews kunnen uw zoektocht naar een baan veel succesvoller maken dan wanneer u het alleen doet.

Tip : als je lang geleden bent afgestudeerd, is je universiteitscarrièrecentrum misschien niet je eerste gedachte bij het zoeken naar werk, maar dat zou het wel moeten zijn.

Career Services Centers bieden alumni vaak gratis netwerkbronnen, hulp bij het hervatten en interviewen en diensten voor loopbaananalyse, zelfs als ze geen recente cijfers hebben. De website van uw school moet meer informatie bieden over externe services voor alumni en hoe u contact kunt opnemen.

Bespaar geld op technologie 

Er zijn tegenwoordig maar weinig werkzoekenden die zonder technologie kunnen, ook al bevinden ze zich in fysieke industrieën die sterk afhankelijk zijn van netwerkverbindingen. Maar als u op zoek bent naar een plek om geld te besparen tijdens het zoeken naar een baan, is dit een goed moment om uw maandelijkse uitgaven voor mobiele service, internet en andere essentiële technologieën te bekijken.

Bespaar geld op uw mobiele telefoondienst door prepaid-abonnementen te gebruiken, diensten te bundelen of door uw abonnement over te schakelen naar een abonnement dat beter aansluit bij uw gebruikspatroon. Bundel uw internet en kabel – of knip het snoer door en gooi de vaste lijn weg. U kunt uw huidige serviceproviders bellen en vragen naar kortingen voor veteranen, studenten, AAA, AARP en andere organisaties.

Zorg er wel voor dat u geen wijzigingen aanbrengt die uw vermogen om in contact te komen met potentiële werkgevers in gevaar brengen, zoals bijvoorbeeld overschakelen naar een minder betrouwbare mobiele dienst. U wilt een gesprek met een wervingsmanager niet beëindigen, alleen wanneer ze een vacature doen .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *