Wat moet worden vermeld in een CV Experience Section

Posted on

Wat moet worden vermeld in een CV Experience Section

Wanneer je een CV schrijft, de cv ervaring gedeelte bevat gedetailleerde informatie over uw arbeidsverleden. Dit is het echte hart van je cv, en hoe meer jaren dat u zijn gebruikt, hoe meer beslissingen die je zal moeten maken over wat te nemen en wat uit te laten in deze sectie.

Wat is inbegrepen in de Experience Sectie van een CV

Dit gedeelte van uw CV is waar werkgevers zullen kijken om te zien wat banen en functiebenamingen je hebt gehouden in het verleden, hen te voorzien van een informatief beeld van uw carrière boog.

Idealiter wil je de ervaring deel van uw CV om de groei aan te tonen. In de loop van je carrière tot nu toe, heb je bijna zeker toegevoegde vaardigheden, ervaring en verantwoordelijkheid. Deze sectie zal de nadruk leggen hoe je hebt ontwikkeld als kandidaat, alsmede het verschaffen van een gevoel dat je bent een ambitieuze persoon die altijd leren.

Tip: Als je carrière pad enkele wendingen heeft genomen, kan dit geeft je pauzeren, maar maak je geen zorgen; zelfs een zig-zag pad kan aantonen groei.

Een aantal van de sterkste kandidaten zijn degenen die in andere, ogenschijnlijk ongerelateerde velden hebt toegevoegd vaardigheden. Het draait allemaal om hoe je de informatie te presenteren. Het is ook fijn om te vertrekken uit banen die niet het verhaal dat je probeert om de personeelsmanager vertellen passen.

Het schrijven van de Experience Section

Een lijst van de bedrijven die u werkte, data van de werkgelegenheid, de posities die u gehouden, en korte beschrijvingen van uw verantwoordelijkheden op het werk, verrijkt met zoekwoorden en uitgebreid met opsommingen van meetbare prestaties.

Dit werk geschiedenis wordt meestal gepresenteerd in omgekeerde chronologische volgorde, te beginnen met uw huidige baan en werken terug in de tijd. Stages, zomer banen en tijdelijke banen, in aanvulling op een vaste betrekking, kunnen allemaal worden opgenomen in dit deel van je CV.

Je hoeft niet elke baan die u hebt gehouden omvatten, vooral als u meerdere jaren ervaring of hebben gewerkt in niet-verwante velden. Entry-level medewerkers, die niet beschikken over veel van de on-the-job ervaring, moet elke baan mogelijk omvatten en tegelijk de nadruk op de vaardigheden die overeenkomen met de job lijst.

Maar als je eenmaal hebben gewerkt voor meer dan 10 jaar, kan het zijn dat sommige van uw eerdere banen zijn om je carrière minder relevant. U kunt die posities uit te laten, of groeperen eerdere ervaringen in een zeer ingekorte vorm aan het einde van je CV. Hier zijn twee voorbeelden van hoe vroeg banen kunnen worden vermeld op uw CV:

  • Extra ervaring omvat detailhandel banen op Barry’s Books (20XX-20XX), Cindy’s Clothing Store (20XX-20XX), en als serveerster bij Muffins and More (20XX-20XX).
  • Extra ervaring omvat vroege functies bij ABC Company en XYZ bedrijf.

Hoeveel ervaring naar de lijst

Meestal zal een CV informatie over uw meest recente 10 tot 15 jaar ervaring te hebben. Buiten die periode, hoeft u niet om details zijn, tenzij de posities om uw huidige carrière relevant zijn.

In sommige sectoren, met inbegrip van ervaring die dateert van meer dan 10 of 15 jaar kan eigenlijk kwetsen kandidaten. Bijvoorbeeld, in technologie, met inbegrip van banen die gericht is op de oudere, verouderde technologieën zou kunnen maken van een kandidaat kijken vast in het verleden, zelfs als ze hun vaardigheden huidige hebt gehouden.

Het schrijven van CV Job Beschrijvingen

Voor elk bedrijf dat u hebt gewerkt, wilt u uw titel, de naam en de locatie van het bedrijf, de jaren dat u in dienst waren, en een korte samenvatting van uw verantwoordelijkheden en prestaties te bieden.

Vermijd het maken van de fout van een gewone opsomming van taken. U wilt dit gedeelte gebruiken om uw capaciteiten en prestaties. Gebruik hervatten actie woorden en zich richten op het aantonen dat je geholpen het bedrijf op te lossen haar problemen en haar doelstellingen te bereiken; bonuspunten als je kunt dit doen met een dollarteken bevestigd. Deze wezen nadrukkelijk op prestaties zullen “pop” op de pagina als je ze te scheiden, met behulp van kogels, uit de beschrijvingen van uw verantwoordelijkheden op het werk. Het is ook een slimme strategie om vet dollar cijfers, groeipercentages, of andere belangrijke prestaties.

Hervat Experience Sectie Voorbeelden

Hier zijn twee voorbeelden van hoe je cv ervaring secties te schrijven.

Sample One : Dit is voor een entry-level job kandidaat. Hier, in plaats van het gebruik van de rubriek “Professional Experience,” kan men de bredere titel “Experience Highlights” te gebruiken – die de opname van een beschrijving van de recente college training maakt:

Experience Highlights

University of Washington, Seattle, WA
Student  ~ Environmental Science (9 / 20XX tot 6 / 20XX)
Met succes uitgebreide cursus van de studie in milieukunde, leggen van een stevige basis voor de carrière in herstel van het milieu. Key cursussen inbegrepen: Environmental Biology, Geologie en Bodem, Luchtvervuiling Meteorologie, Waste Treatment Technology, en ecologie. stages :

  • Acme Environmental Consulting  (Spring 20XX): Geslepen expertise in bodemmonsters, documentatie en klantrelaties tijdens de stage aan de gestelde milieunormen adviesbureau.
  • Hamilton Mine Rehabilitation Project  (Fall 20XX, Winter 20XX): Onder leiding van de faculteit adviseur Dr. Sarah Rose, deelgenomen aan $ 1,4 miljoen terugwinning project to-kwik vervuilde mijnbouw veld terug te vorderen.

Sequoia en Kings Canyon National Park Service, California
Park gids / Trail Arbeider  (Summers 20XX en 20XX)
ontvangen Nature verrijking workshops en leidde park rondleidingen voor bezoekers van het park; gewaarborgd tijdig onderhoud van paden en faciliteiten op het park.

  • Rehired gebaseerd op bewezen teamwork, arbeidsethos en een uitmuntende klantenservice.
  • Speelde belangrijke rol in het herstel van 18-mijl wildernis trail vernietigd tijdens bosbranden.

Sample Two : Dit is een voorbeeld werkervaring sectie geschreven voor een tech professional. Merk op dat het wordt versterkt met behulp van een korte beschrijving van de technische bekwaamheden van de kandidaat. U zult ook zien hoe de huidige positie van de kandidaat is geschreven tegenwoordige tijd gebruikt, terwijl haar vorige functie maakt gebruik van de verleden tijd.

Professionele ervaring

ABC Tech Innovation, Syracuse, NY
Software Programmer  (9 / 20XX tot heden)
Core Technologies : Clarion, C ++, Visual Basic, Windows Server-besturingssystemen
Serveer als team lead voor software-applicatie-ontwikkeling in Clarion. Installeren en configureren van testomgevingen, het oplossen van ontwerpproblemen, en mentor klanten bij de installatie van systemen upgrades. Zorg voor doorlopende evaluaties van software functionaliteit. Belangrijkste prestaties :

  • Coördinatie en de impulsen ontwikkelingsteams on-time voltooiing van de nieuwe software te lanceren binnen uitdagende  3-maands
  • Ontworpen en gepresenteerd goed ontvangen client workshops in de nieuwe software te gebruiken.

XYZ Tech Solutions, Syracuse, NY
C ++ Programmer  (7 / 20XX tot 8 / 20XX)
Core technologieën : Python, C ++, Java, PHP
Gebracht aan boord naar platform prestaties en reactiesnelheid en grootschalige systemen voor client gebruik binnen agile programmering omgeving te verbeteren. Belangrijkste prestaties :

  • Ontwikkelde nieuwe testproces die  tijd teruggebracht tot software uitrol met 35%.
  • Geselecteerd door development director om nieuwe medewerkers te trainen in bedrijfsspecifieke werkprocedures.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van effectieve strategieën voor het structureren van de sectie “ervaring” van uw cv: er zijn vele manieren waarop u de informatie over elke job te presenteren. Een CV-sjabloon kunt u te begeleiden in de richting van een ontwerp te kiezen die voor u werkt.

Welke stijl en formaat dat u kiest, zorg ervoor dat consequent te zijn. Als u gebruik maakt van bullet points om uw meest recente functie te beschrijven, moet u bullet points gebruiken om elke positie die u hebt gehouden te beschrijven. Als u over de jaren dat u gewerkt links uitgelijnd voor een baan, zorg ervoor dat u die dezelfde uitlijning voor elke positie, in het hoofdstuk volgen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *