Interpersoonlijke vaardigheden voor het werk – Hoe deze vaardigheid Set kan helpen uw carrière

Posted on

Interpersoonlijke vaardigheden voor het werk - Hoe deze vaardigheid Set kan helpen uw carrière
Interpersoonlijke vaardigheden, een set van soft skills, stelt ons in staat om te communiceren met andere individuen. Ze worden ook wel “people skills.” Verbale communicatie en luistervaardigheid zijn aan de basis van interpersoonlijke vaardigheden, maar ze verder gaan dan ons vermogen om woorden te gebruiken om informatie te delen.

Deze vaardigheid set bevat ook de mogelijkheid om te onderhandelen, overtuigen en instrueren mensen evenals onze acties te coördineren met hen en lees hun lichaamstaal, ook wel bekend als non-verbale signalen. Het vermogen om te sympathiseren en inleven in anderen, en weten wanneer iets wat iemand zal beledigen zijn ook interpersoonlijke vaardigheden.

Hoe te Uitstekende Interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen

U denkt misschien dat interpersoonlijke vaardigheden zijn alleen nodig als je werk gaat het helpen van andere mensen, poogde hen te bewegen om iets te doen of te kopen, of het beheer ervan. Zolang je omgaat met mensen, in welke hoedanigheid-dat zou kunnen betekenen alleen maar werken side-by-side met hen-interpersoonlijke vaardigheden zijn essentieel en zal bijdragen aan uw succes in een carrière. Ze laten je in de omgang met onze collega’s en bazen, serveer je klanten en klanten (of patiënten) goed, de functie als lid van een team, neem richting van je superieuren, en ze bijdragen aan uw leidinggevende kwaliteiten.

Niet iedereen wordt geboren met voldoende interpersoonlijke vaardigheden, maar er zijn manieren om ze te verbeteren. Zet jezelf in situaties die gepaard gaan interactie met andere mensen. De praktijk zal nuttig zijn. Studenten moeten deelnemen aan buitenschoolse organisaties en afgestudeerden kunnen actief zijn in maatschappelijke groeperingen worden. Praktijk luisteren en te praten met andere leden, en het observeren van hun reacties. Vrijwilligers om te werken aan projecten. Een stage of een part-time baan zal je leren hoe te communiceren met klanten en collega’s. Hoe meer je oefent, hoe comfortabeler je zult worden, en je interpersoonlijke vaardigheden zal na verloop van tijd te verbeteren.

Carrière vereisen dat sterke interpersoonlijke vaardigheden

Dankzij de uitstekende interpersoonlijke vaardigheden nuttig zijn in de meeste beroepen zijn, wat absoluut nodig deze vaardigheden. Laten we eens kijken naar enkele van hen:

 • Chief Executive Officer: chief executive officers, algemeen genoemd CEO’s, directe entiteiten in de richting van toekomstig succes. Inbegrepen in deze missie zijn het stellen van doelen, het ontwikkelen en implementeren van strategieën, het coördineren van senior personeel en rapporteert aan de raden van bestuur.
 • Schoolhoofd: School opdrachtgevers verantwoordelijk voor alle activiteiten in het basis-, midden en middelbare scholen. Zij coördineren de hele faculteit en moeten communiceren met studenten en hun ouders.
 • Klinisch Psycholoog:  psychologen diagnosticeren en behandelen van patiënten mentale, gedrags- en emotionele stoornissen. Ze moeten om te communiceren met hun patiënten en de coördinatie van hun behandeling met familieleden en professionals in de gezondheidszorg.
 • Huwelijk en gezin therapeut: Huwelijk en gezin therapeuten de behandeling van psychische, emotionele en relationele problemen. Zij werken met koppels en gezinnen, maar ook als individuen.
 • Geestelijkheid:  De leden van de geestelijkheid, in aanvulling op het uitvoeren van religieuze diensten en het leiden van religieus onderwijs-programma’s, bieden geestelijke begeleiding aan hun gemeenteleden.
 • Marketing Manager: Marketing managers leiden teams die bedrijven marketing strategieën te ontwikkelen.
 • Human Resources Specialist: Na het identificeren van de behoeften van hun werkgevers, human resources specialisten helpen bij het vinden sollicitanten die waarschijnlijk te vervullen. Zij moeten in staat zijn om informatie te verzamelen door middel van hun gesprekken met kandidaten.
 • Special Agent:  Special agents bepalen of personen of bedrijven lokale, provinciale of nationale wetten hebben geschonden. Ze verzamelen bewijs en interview verdachten, slachtoffers en getuigen.
 • Chef en Head Cook:  Chefs en hoofd koks, in aanvulling op het bereiden van voedsel, toezicht houden op het beheer van de eetgelegenheden. Deze job is inclusief toezicht op de andere culinaire werknemers.
 • Tandarts: Tandartsen eerst diagnosticeren en vervolgens problemen met de tanden van hun patiënten en mond weefsel te behandelen. Ze moeten een goede verstandhouding met hen en hun medewerkers, waaronder mondhygiënisten en assistenten.
 • Nanny:  Nannies zorg voor kinderen. Ze werken meestal voor individuele families en moet het leven van de kinderen toezicht houden onder hun horloge en ook interactie met hun ouders, andere familieleden, leraren, ouders en vrienden.
 • Psychiatrische Assistent:  Psychiatrische aides helpen patiënten in de geestelijke gezondheidszorg. Ze houden patiënten veilig en comfortabel door het toezicht op hun gedrag, waar ze maaltijden, en assisteren bij de taken van het dagelijks leven.
 • Docent: Leraren instrueren kinderdagverblijf, elementair, en middelbare scholieren, hen te helpen te leren en concepten toe te passen in een verscheidenheid van onderwerpen.
 • Environmental Engineer:  Environmental ingenieurs op te lossen problemen met de omgeving, waaronder vervuiling, afval, en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Zij werken samen met andere ingenieurs en wetenschappers.
 • Reclasseringsambtenaar:  Reclasseringswerkers rehabiliteren personen die veroordeeld zijn voor misdrijven maar kreeg proeftijd in plaats van gevangenis of gevangenis tijd. Ze bewaken hun klanten en proberen om hen van het krijgen in de problemen te houden.
 • Diëtist of voedingsdeskundige: Diëtisten en voedingsdeskundigen plannen dieet programma’s en het toezicht op voedselbereiding. Zij adviseren individuen en groepen over gezond eten.
 • Athletic Coach:  Coaches trainen individuen en teams om te concurreren in de sport. Ze werken met professionele en amateur-sporters.
 • Art Director:  Art Directors toezicht houden op de visuele stijl van de publicaties; televisie, film en live-producties; advertenties; en productverpakkingen. Zij coördineren de inspanningen van de personen van wie het werk maakt de eindproducten.
 • Choreograaf:  Na het maken van dansen, choreografen instrueren de dansers die hen zal uitvoeren.
 • Verpleegkundige (Registered of Licensed Praktische):  Verpleegkundigen zorg voor patiënten in zorginstellingen. Geregistreerde verpleegkundigen (RNS) onderwijzen patiënten en hun families over medische aandoeningen. Ze houden ook toezicht licentie praktische verpleegkundigen (LPNs).
 • Financieel Adviseur:  Financieel adviseurs helpen klanten plan voor hun pensioen, educatieve uitgaven voor kinderen, en andere financiële doelen.
 • Emergency Medical Technician (EMT) of Paramedic:  EMT en paramedici toedienen dringende medische zorg aan patiënten die gewond raken of zijn plotseling ziek geworden. Zij ontvangen informatie van en over te brengen aan patiënten, hun families, en getuigen.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *