Tips voor het maken van een video-CV

Posted on

Tips voor het maken van een video-CV


Wat is een video-cv en hoe kan het helpen uw zoektocht naar een baan? Een video-CV is een korte video gemaakt door een kandidaat voor de werkgelegenheid en geüpload naar het Internet (of per e-mail naar een personeelsmanager) voor potentiële werkgevers te herzien.

Een video CV beschrijft de individuele vaardigheden en ervaring en wordt meestal gebruikt als aanvulling op een papieren CV. Net als bij een  druk CV , is het mogelijk voor de video cv naar algemeen of gericht naar een bepaalde positie of bedrijf zijn. Een video CV kan worden gecreëerd door een professionele voor u, of u kunt uw eigen te maken. Sommige zoeken naar werk en networking sites bieden een middel voor gebruikers om video op te nemen hervat in hun profiel.

Het is belangrijk om in gedachten dat een video-cv is niet van plan om u een baan te houden. Echter, het kan u helpen bij de marketing van jezelf om potentiële werkgevers – als het goed gedaan.

Mocht U maakt een Video CV?

Het maken van een video-cv is een optionele taak voor werkzoekenden (zeer zelden zal bedrijven vereisen of vragen om een ​​video-CV van kandidaten). Voor sommige werkzoekenden, met name die in visuele of creatief gebied, kan een video-CV belangrijke vaardigheden te benadrukken.

Bijvoorbeeld, een video-CV is handig voor het tonen van elke vorm van performance-based werken, of het nu gaat om handelen op het podium, een klas lesgeven, of presenteren kwartaalcijfers.

Ook kan een video-CV een goede manier om te pronken met je persoonlijkheid; voor mensen in-klantgerichte banen, wier werk charmante potentiële kopers, kan een video cv voordelig zijn.

Echter, het is gemakkelijk om te misrekenen in een video-cv – er is een hoog risico op het script, filmen stijl of locatie wordt ongeschikt.

Waarschuwing: Als je het zelf te maken en hebben weinig filmen ervaring, kan uw video overkomen als onprofessioneel.
Ook in gedachten houden dat zoals met alles op het internet, zodra uw videobestand is die er zijn, kun je niet bepalen hoe het is gedeeld.

Slecht gedaan, het kan in het beste geval hinderen uw kansen op het krijgen van een interview. In het slechtste geval kan het je knock-out van de stelling en verlegenheid jou. Dat is wat er gebeurd met één student die een video-CV gestuurd zich te laten zien gewichtheffen, dienen tennisballen en stijldansen. Het maakte de ronde op het internet en het zag er niet indruk maken op elke potentiële werkgevers, op zijn zachtst gezegd.

Sommige HR-managers zullen niet eens te bekijken video-cv’s, omdat ze claims van discriminatie in het wervingsproces vrezen. Dus, terwijl een video cv kan een goede manier zijn om op te vallen, zorgvuldig overwegen voordat u een om ervoor te zorgen dat een video-CV is de juiste pasvorm voor u, en een goed gebruik van uw tijd.

Tips voor het maken van een video-CV

Als u overweegt het maken van een video hervatten als onderdeel van uw zoektocht naar een baan, houden deze tips in gedachten:

  • Wees professioneel:  Verkleed je als u zou doen voor een interview, en onderhouden van een professionele houding. Vermijd jargon en, natuurlijk, vloeken. Let op, ook aan de achtergrond van foto’s, en zorg ervoor dat het ziet er netjes. Zorg er ook voor dat er geen storende geluiden op de achtergrond.
  • Bereid een script:  Do not ad lib uw video volledig. U wilt natuurlijk en off-the-manchet te lijken, maar moet een gevoel van wat je wilt zeggen hebben, en hoe u wilt verwoorden. Niet direct lezen van een script, of van uw cv, want dat leidt tot een saaie video. De belangrijkste punten uit te drukken in de video zijn wat je het bedrijf, en je belangrijkste doelen, vaardigheden en prestaties zullen bieden. Denk aan de video als een plaats voor de reden waarom het bedrijf waar je moet huren.
  • Ken uw publiek:  Als je je script en filmen locatie te plannen, te overwegen die de video te kijken, en dienovereenkomstig kalibreren. Een video voorbereid voor een functie bij een bank kan verschillen van een video klaar voor een start-up.
  • Show, do not tell:  Gebruik visuals te illustreren wat zeg je bent in de video script en de presentatie van je talenten en vaardigheden. Bijvoorbeeld, als je solliciteert naar een baan waar presentaties zijn een belangrijk onderdeel van de functie, kunt u filmen zelf samenstellen van een PowerPoint. Of, als een van uw presentaties werden opgenomen, gebruiken die beelden in de video te hervatten.
  • Houd het kort:  Video’s moet tussen de 30 tot 90 seconden. Iets langer dan dat waarschijnlijk niet zal worden bekeken.
  • Delen met vrienden en familie:  Het krijgen van feedback van anderen is een belangrijke stap. Vraag een paar mensen om je video te bekijken, en maak bewerkingen en veranderingen op basis van hun reacties.

Altijd in gedachten houden dat wanneer je video is op het internet, hoeft u niet langer controle over wie het ziet, of hoe het wordt gedeeld. Neem feedback van vrienden en familie serieus. Als ze denken dat het een misfire, hoeft de video niet delen.

Video Resume Don’ts

  •  Meng geen uw persoonlijke leven met uw professionele. Als u informatie over uw Facebook- of Twitter-pagina die u werkgevers liever niet zien, geen link je video cv op een van deze pagina’s.
  • Verwacht niet dat je video cv naar uw traditionele CV te vervangen. Niet alle werkgevers geïnteresseerd zijn in een video te hervatten, en anderen zich zorgen maken over discriminatie kwesties, zoals het inhuren van kandidaten als gevolg van hoe ze eruit zien en geluid in plaats van hun kwalificaties. Echter, een goed gedaan video uw kandidatuur voor de werkgelegenheid te versterken.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *